Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 19:42:45   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

První ohlasy ze setkání UPC s médii

  Autor: vhr , e-mail: vhr@vhr.cz Přidané: 08.11.2001


Přinášíme našim čtenářům první ohlasy ze setkání UPC se zástupci médií, které proběhlo v pěkném prostředí Národní banky vín na Křižovnického ulici v Praze, dne 6.11.2001.

Na příští týden připravujeme na webu satCentrum hlubší analýzu perspektivy UPC Direct a také reakce na vaše náměty a připomínky, které jste nám mailovali či které jste vyjadřovali v diskusi na našem webu. Byly předané, jak jsme slíbili, odpovědným pracovníkům UPC.

Ti byli opravdu na setkání zastoupeni „v plné sestavě“. V první řadě to byl pan Richard Z. Singer, generální ředitel společnosti UPC Česká republika, a.s., pan Martin Fraj, finanční ředitel a pan Jaromír Glisník, ředitel pro marketing a prodej. Dále UPC zastupovala vedoucí právního oddělení paní Vladimíra Šlegrová, zákaznické centrum jeho ředitelka paní Simona Benešová a pro nás asi nejzajímavější člověk – ředitel UPC Direct, pan Robert Kacovský. Nebyl přítomen, prý z důvodu dlouhodobé nemoci, pan David Weis z technického oddělení (kterého známe z dřívějších aktivit ve vydavatelství Paradis, a který se podílel na vydávání „starého“ magazínu Satelit/Parabola, Satelitu Plus, Satmagazinu, teletextových stránek Satelit na ČT 1 a do konce října byl také technickým vedoucím Sportu 1).

Celé setkání bylo vedené v poklidném, optimistickém duchu, kdy se popíjelo kvalitní víno a po úvodních informacích vedení UPC byl čas i na neformální dotazy novinářů.

Některé informace byly pro nás velmi zajímavé, žádné překvapení se však nekonalo.

Předně hned v úvodu bylo konstatováno, že UPC, přestože situace na našem trhu není dvakrát růžová, nehodlá odejít z naší republiky. Dokonce padlo ujištění, že se nechystá na závěr roku, a ani na první čtvrtletí žádné další zdražování služeb, ať už v kabelových sítích, anebo v UPC Direct.

Naopak je marketing, ve spolupráci se zákaznickým centrem, rozhodnut výrazně zlepšit úroveň zákaznických služeb, a zabývat se i strukturou poskytovaného servisu. Což mne vede ke kacířské myšlence, že by mohlo dojít, i na základě našich – vašich připomínek i k jistému přehodnocení programové struktury nabízeného paketu UPC Direct. Ale taková konkrétní slova na setkání vyřčena nebyla, jen slib, že se tím budou ve společnosti do budoucna určitě zabývat. Takže nezbývá nám, než být optimisty, a očekávat změny k lepšímu.

Další dotazy byly směřované k náhradě za ukončený sportovní kanál Sport 1. Zde generální ředitel pan Singer poněkud zkorigoval předchozí optimistické zprávy o nahrazení Sportu 1 jiným kvalitním sportovním kanálem v češtině. Nadnárodní koncern UPC reviduje svá dřívější rozhodnutí o tvorbě vlastních sportovních kanálů, kromě našeho končí také Sport 1 v Holandsku a zřejmě skončí i polská Wizja sport. V nejbližší době tedy zřejmě nebude mít UPC možnost získat jiný atraktivní a finančně méně náročný sportovní kanál. Práva přenosů NHL již společnost prodala televizi Prima, na fotbal bude mít exkluzivní práva TV Nova a hokej má zase zajištěný Česká televize.

Pro mne velmi zajímavou informací bylo dále sdělení vedení UPC o tom, že požádalo o prodloužení licence na provozování MMDS. Vzhledem k tomu, že se nepodařilo a v nejbližších měsících se asi nepodaří uzavřít licence k provozování sítě mobilních telefonů UMTS, která by využívala frekvenční pásmo, přidělené právě pro MMDS, naskýtá se určitá možnost dostat vyjímku a o několik měsíců tak prodloužit život této „bezdrátové“ kabelovky. Jak bylo řečeno na setkání, i třeba jen další tři měsíce navíc by pomohly UPC k převodu stávajících účastníků na jiný způsob distribuce. Takže pro všechny legální i nelegální diváky kabelovky z MMDS tu vysvitla určitá šance.

To jsou tedy první ohlasy, jak jsem napsal v úvodu, chystáme na příští týden další článek, který se bude podrobněji zabývat současností a budoucností UPC Direct, do té doby snad budeme mít i další reakce od účastníků setkání na naše náměty a připomínky.

Takže shrnutí na závěr – setkání rozhodně nevyznělo jako večírek na rozloučenou, UPC věří, že se ji podaří i přes dnešní problémy zůstat na našem trhu a dále zlepšovat její služby. Nadále bude vedle kabelovek podporovat rozvoj UPC Direct, kde by mělo prý dojít k zlepšení v oblasti marketingu a poskytovaných zákaznických služeb.

Nezbývá nám, než věřit, že vedení UPC ví, jak do budoucna postupovat a že tyto slova promění i ve skutky, tak aby to hlavně poznal co nejdříve náš divák. I nadále budeme rádi, když se budete ke kvalitě poskytovaných služeb společnosti UPC na našem webu dále vyjadřovat, jak k technické kvalitě, tak i k cenám, marketingu, programovým otázkám apod. K tomu vám poslouží naše diskuse, reakce pod hlavními články a také e-mailová adresa upc@vhr.cz, kterou jsme se rozhodli po dobrých zkušenostech i nadále pro vás zpřístupnit.



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 11   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.10.2001 • Jak se vede válka v éteru [ 3 ]
09.04.2001 • Kulturní rádia jako databanka
09.04.2001 • ČRo 1 - Radiožurnál zahájil provoz zpravodajského serveru iŽurnál

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  MMDS 

15.11.2001 18:41 • Palo
Ano, jako účastník MMDS v Brně jsem byl převeden (podveden?) - zakoupit antény a odmontovat si sám jejich zařízení a ještě ho ekologicky zliqidovat. Jako jeden z mála platících (včetně HBO! v celé čtvrti pod vysílačem je nás tak 5%) od roku 1996 mě nenabídli vůbec nic. Přitom stačilo třeba nabídnout Direct třeba na rok zdarma, než natáhnou kabely.
 
 
  MMDS 

13.11.2001 18:29 • Jarek
Hovořilo se, že MMDS chce NATO a nyní se dovídám že ho chce operátor mobilní sítě 3.generace UMTS.



Copak to nešlo řešit jiným způsobem?
 
 
  MMDS 

10.11.2001 06:03 • Josef Šumfrle
Zjímalo by mne, zda už vůbec někde UPC začalo převádět staré zákazníky z MMDS na nějaký nový systém a případně jaký?
 
 
  perspektiva?? 

09.11.2001 13:18 • martin
bez adekvátní náhrady SPORT 1 to pro mě ztrácí veškerou přitažlivost a budu hledat jiná řešení např.PREMIERE WORLD
 
 
  Můj příspěvek 

09.11.2001 08:28 • Jirka
Je mi srdečně jedno, jestli UPC v Čechách zůstane nebo odejde. Nejlepší řešení pro průměrného Čecha, který po ”Listopadu” pohádkově nezbohatl (a je nás takových drtivá většina) je vlastní anténa na 5 českých terestricky šířených programů a k tomu levný digitální satelitní přijímač free to air s parabolou namířenou na hotbird či astru. Než platit někomu za tv příjem stovky či dokonce tisíce měsíčně, to si raději koupím plnou nádrž benzínu. Taková je realita - stůjme oběma nohama pevně na zemi!
 
 
  Můj příspěvek 

09.11.2001 06:22 • Luděk
Dle výše citovaného jsme se skutečně nedozvěděli nic mimořádného. Snad jen info o MMDS je zajímavá. Ale jinak...? Nu což, počkáme si další rok na výsledky působení UPC na tuzemském trhu.
 
 
  Tiskovka - výsledek 

08.11.2001 20:52 • KvB
No, když to vezmu z pohledu sportovního fanouška tak s náma UPC pěkně zametla. Investici za miliardu spláchli do kanálu, největší poklad, lidi, dostal padáka a do budoucna?? .......... Vize sportovního kanálu určitě mohla být životaschopná, ale znáte to: Kdo chce, hledá způsob a kdo nechce, ten hledá důvod.
 
 
  Môj príspevok 

08.11.2001 15:17 • Lenka
Zdá se,že žijí někde jinde a stížnosti nikoho nezajímají ...
 
 
  Môj príspevok 

08.11.2001 14:15 • Fan
Zatím je to odpověď hodně podobná odpovědím na E-maily. Vše bude, nové programy (no CLUB asi není to ořechové), český dabing, kvalita... Už aby to bylo. Zatím je to jen čekání.
 
 
  Môj príspevok 

08.11.2001 13:33 • Jimmy
A co prodej samotných karet??? Nebyla o tom řeč????
 
 
  Môj príspevok 

08.11.2001 13:15 • .tv
no tie výsledky nič moc.čakal som aspoň nejaké novinky na podporu predaja v nadchádzajúcich vianočných týždňoch.pretože na slovensku sa asi pri podmienkach,kde je prvá platba 15 000, Sk nič nepredá.je dobré pripraviť analýzu o directe, ale má to vôbec ešte nejaký význam - pôjde o zopakovanie už tisíckrát vyslovených výhrad,predstáv o ideálnom stave (ktorého sa,žiaľ,asi nikdy nedočkáme) a zapracovanie novej skutočnosti,že sport 1 už nevysiela.vyjadrenia o tom,že upc zostane v republike sa však podľa všetkého (vzhľadom na zloženie účastníkov) týkalo iba česka.
 
 
Celkový počet komentářů: 11 / zobrazují se: 1 ... 11

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist