Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 06:16:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Květen na HBO

  Autor: PR Press HBO, ČR , e-mail: www.hbo.cz Přidané: 17.04.2003


Máme za sebou polovinu měsíce dubna, tedy je nejvyšší čas podívat se na programové novinky, které jsou nachystané na květen pro kanál HBO pro diváky kabelových sítí a satelitní služby UPC Direct.



Premiéry

Filmové nabídce HBO Česká republika v květnu dominuje blok Nedělních premiér, který obsahuje nejlepší filmy měsíce. Nedělní line-up začíná dobrodružným filmem Mumie se vrací (tržby $202 mil. v amerických kinech; 24,86 mil. v českých kinech a 314 155 českých diváků). Obsazení z prvního dílu Mumie se vrací pro další možné dobrodružství v poušti v tomto pokračování velmi úspěšného filmu z roku 1999 s Brendanem Fraserem (Smlouva s ďáblem) a Rachel Weiszová (Jak na věc, Nepřítel před branami) v hlavních rolích a samozřejmě se objeví i všechny další hvězdy z prvního dílu. To vše v kombinaci se spoustou zvláštních efektů a s množstvím počítačově vytvořených záběrů.

Druhý v pořadí je film Moulin Rouge (tržby $57,38 mil. v amerických kinech; 15,47 mil. v českých kinech a 163 265 českých diváků). Tento hudební film je dvojnásobným držitelem Oscara z roku 2002 a odehrává se v Paříži v legendárním Moulin Rouge, v hlavních rolích držitelka Oscara a Zlatého glóbu z roku 2003 (v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli a v kategorii nejlepší film) Nicole Kidmanová (Hodiny, Ti druzí, Eyes Wide Shut) a Ewan McGregor (Transpotting, Hvězdné války: Epizoda I-II).

Další je rychlý akční film Swordfish: Operace Hacker (tržby $69,77 mil. v amerických kinech; 6,06 mil. v českých kinech a 56 343 českých diváků) – v hlavních rolích se objeví John Travolta, Hugh Jackman (X-Men) a Halle Berryová. V tomto filmu chce odpadlý špión (Travolta) financovat svůj vlastní vlastenecký způsob boje proti terorismu a ukradne tajný fond z vysoce bezpečnostně zajištěného počítačového systému banky, „najme“ proto bývalého počítačového piráta (Jackman).

Sedminásobný vítěz Českého lva v roce 2003 Rok ďábla (tržby 18,18 mil. v českých kinech a 204 617 českých diváků) doplní nedělní nabídku v měsíci květnu. Tento humorný film je jakousi českou folk-rockovou verzí filmu Spinal Tap a kombinuje dokumentaristiku s komedií. Všechny hlavní postavy hrají sami sebe a toto volné vyprávění sleduje holandského filmaře (Prent) při práci na dokumentárním filmu, který se jmenuje Český písničkář Nohavica, léčící se alkoholik a jeho kamarád kytarista Plíhal.


Blok Sobotních premiér zahrnuje tyto filmy: Jeepers Creepers (tržby $37,9 mil. v amerických kinech; 1,82 mil. v českých kinech a 18 446 českých diváků) – napětím naplněný hororový film „ze staré školy“.

Pak následuje Animální přitažlivost ($27,34 mil. v amerických kinech; 1,51 mil. v českých kinech a 16 975 českých diváků) – romantická komedie s Ashley Juddovou (Jdi za svým srdcem) a Hughem Jackmanem v hlavních rolích.

Další je Šílená/krásný - romantická komedie pro teenagery o bohaté vzpurné dceři kongresmana a chudém mladém Hispánci z východní části Los Angeles s Kirsten Dunstovou (Spider-Man) a Jay Hernandezem v hlavních rolích.

Film V ložnici (tržby $35,9 mil. v amerických kinech; 1,07 mil. v českých kinech a 11 392 českých diváků) je emocionální drama, ve kterém hraje Sissy Spaceková (Dožeň co se dá) a Tom Wilkinson (Do naha, Rozum a cit).

Film Impostor: Živá zbraň tržby $23,98 mil. v amerických kinech) doplní sobotní nabídku, je to sci-fi s Garry Sinisem v hlavní roli (Mise na Mars, Zelená míle) a Madeleine Stoweová (Dvanáct opic).

Z Pátečních premiér stojí za zmínku Othello, moderní verze Shakespearovy hry Othello obsazená mladými herci a odehrávající se na americké střední škole, v hlavních rolích Josh Hartnett (Pearl Harbor, Černý jestřáb sestřelen).

Dále pak film Rocker – vtipná komedie o velké rockové skupině a životním stylu cestující hudební skupiny v 80. letech, v hlavních rolích Mark Wahlberg a Jennifer Anistonová.


Seriály

Pokračuje druhá řada velmi úspěšného seriálu z originální produkce HBO Odpočívej v pokoji, která v květnu končí. Poslední díl bude vysílán první čtvrtek ve 22:00 s opakováním následující sobotu a úterý večer.


Premiéry s v původním znění s titulky

Premiéry v původním znění s titulky jsou v rámci programu HBO ČR zařazeny v pondělí ve 20:00. Květnová nabídka zahrnuje: Vzpomínka na Titány, Zlatíčka pro každého, Mexičan a Planeta opic.


Klub HBO

Klub HBO znamená nabídku dvou filmů se společným tématem (herecké obsazení, žánr, stejný režisér atd.) Prvním programem Klubu HBO je blok „Klasika Robina Williamse“, který obsahuje dva filmy: Společnost mrtvých básníků a Dobré ráno, Vietname.

Další nabídkou v Klubu HBO jsou filmy, které režírovali mexičtí režiséři: Princ bez království – režie Guillermo Del Toro (Blade II) a Láska je kurva – režie Alejandro Gonzalez. Třetí nabídka Klubu HBO v měsíci květnu jsou dva filmy s Robertem De Niro Fotr je lotrv a Ten nejlepší.

Poslední úterý v květnu bude Klub HBO dávat filmy týkající se Itálie a 2. světové války: Malena a Čaj s Mussolinim.


V pátek ve 20:00 je v programu HBO ČR zařazen blok Poslední páteční šance, kde předplatitelé mají poslední šanci vidět některé z nejlepších filmů v hlavním vysílacím čase. Páteční nabídka obsahuje: Divoké kočky, Mrcha, Vesmírní kovbojové, Charlieho andílci a X-Men.


Tento přehled připravila společnost HBO Česká republika, www.hbo.cz.


A ještě na úplný závěr: Zajímá vás, jaký je program kabelových televizí HBO, Spektrum a SuperMax na tento měsíc? A co budou dávat příští měsíc? Dozvědět se to můžete již dnes, pokud si na našem webu v sekci TV program stáhnete přehled pořadů uvedených stanic na měsíc duben, v nejbližších dnech tam přibude i květen. Na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy televizí Galaxie sport a metropolitní TV Praha a Hradec Králové.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.04.2003 • Německé mistrovství cestovních vozů (DTM) na Galaxii sport
17.04.2003 • Galaxie sport bude vysílat přímý přenos závodu Formule 3000 [ 5 ]
07.04.2003 • Fotbal na Galaxii sport – přehled TV přenosů na duben [ 1 ]
01.04.2003 • Psali jsme na Apríla
Multichoice se vrací do ČR a SR
[ 26 ]
24.03.2003 • UPC odpovídá – 16. část [ 20 ]
16.03.2003 • Duben na HBO [ 7 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist