Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 09:45:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

TV3 si bere diváka jako rukojmí
- tisková zpráva RTV Galaxie

  Autor: Tisková zpráva RTV Galaxie , e-mail: rtvgalaxie@rtvgalaxie.cz Přidané: 05.04.2002


Do redakce nám dnes RTV Galaxie zaslala tiskovou zprávu, nadepsanou právě tímto titulkem. Ta je dalším kamínkem v pyramidě vyhrocených vztahů mezi TV3 CZ a Galaxií. Otiskujeme ji v plném znění a bez komentáře, tak jak to činíme u všech tiskových zpráv, týkajících se televizního, satelitního a kabelového vysílání v České republice a na Slovensku. Samozřejmě pokud se ozve i druhá strana - TV3 CZ, umožníme ji také se k problému vyjádřit.

Krátce před umístěním této zprávy na náš server jsme ještě dostali další doplňující informaci, že Rada pro rozhlasové a televizní vysílání dnes zrušila své úterní rozhodnutí povolit televizi Galaxie celodenní vysílání bez povinnosti přebírat program TV3 CZ. Obratem však rozhodla o tom, že licenční podmínku, která RTV Galaxii nařizuje přebírat program TV3 CZ, dočasně pozastavuje.

A nyní již plné znění tiskové zprávy:

„Mrzí nás, že TV3 místo nabízené dohody (bylo jim nabídnuto šíření programu ve vyhrazených oknech a majoritní vstup do společnosti) nadále mediálně poškozuje naši televizi. Domníváme se, že pan Obrman v minulosti blokoval jednání z obavy, že v případě dohody budou americkým investorům sděleny praktiky hospodaření v době, kdy řídil TV3,“ sdělil dnes k poslednímu vývoji výkonný ředitel RTV Galaxie, a.s. Marek Kindernay. Jan Obrman, šéf představenstva České mediální společnosti, která vlastní TV3, v minulých dnech totiž poslal Radě pro rozhlasové a televizní vyslání udání, ve kterém oznamuje, že RTV Galaxie vysílala první týden v březnu na satelitu Eutelsat W1 (10E) bez licence.

„Satelitní vysílání sloužilo od prvního dne pouze jako distribuční trasa pro lokální vysílače. První tři dny bylo ve zkušebním provozu testováno kódovací zařízení, které od 4.3.2002 zcela znemožnilo individuální příjem. Pokud by někdo v průběhu testů od 1.3. do 3.3. 2002 vysílání zachytil, musel by mít speciální zařízení. Tuto skutečnost dokládáme Radě dopisem od společnosti INTV, která pro nás satelitní distribuci zajišťuje,“ sdělil dnes Mgr. Ervín Perthen, místopředseda představenstva RTV Galaxie, a.s.

Prohlášení Jana Obrmana z TV3 je přinejmenším překvapivé, protože v prosinci minulého roku to byla právě TV3, která vysílala skoro měsíc bez licence na terestrických vysílačích RTV Galaxie, a.s.

Ještě více zarážející je zpochybnění rozhodnutí Rady pro rozhlasové vysílání o dočasném vypuštění licenční podmínky šířit černobílý nápis s oznámením, že TV3 nedala souhlas se šířením svého programu. Vždyť TV3 (vlastněná Českou mediální společností) dopisem nám i Radě oznámila, že v žádném případě nemá v úmyslu s Galaxií spolupracovat ani s ní být jakkoli spojována. TV3 si bere diváka ve sporu s Galaxií jako rukojmí. Proč však má na praktiky TV3 a České mediální společnosti doplácet právě divák?“ řekl dnes v reakci na poslední vývoj situace Marek Kindernay, výkonný ředitel RTV Galaxie, a.s.

Tisková zpráva RTV Galaxie, 5.4.2002


Tolik úplné znění, tuto mediální kauzu budeme i nadále pro vás sledovat. Vysílání obou subjektů můžeme zachytit i na satelitu - TV3 CZ na Eurobirdu a Astře a Galaxii Praha - nyní Galaxii Sport na družici Eutelsat W1.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 4   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.03.2002 • Tak jsem se dočkal – viděl jsem první minuty JOJ TV [ 23 ]
05.02.2002 • JOJ TV zahajuje 2.3.! [ 22 ]
29.01.2002 • Návšteva v TA 3 - „Tak vyzerá slovenská CNN“
11.01.2002 • Gladiátor - nová interaktivní soutěžní hra na ČT1
22.12.2001 • TV Global se změní na JOJ TV - geneze vzniku nového názvu a loga
29.11.2001 • Exkurzia v UPC Slovakia [ 4 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  TV3 ina alternativa 

08.04.2002 07:02 • mc
Prijímam STV1,STV2,Markiza,Joj,TA3,ČT1,ČT2,Nova,Prima a TV3.

V sobotu večer som pozeral TV3, iné stanice boli o ničom.

Ale toto sa stane tak 2x do roka.
 
 
  Můj příspěvek 

07.04.2002 23:01 • Jan Dostál
TV3 je kanál zoufalců ani nevědí jak se hraje hokej jinak by se spojili s Galaxií a dávali by NHL. Místo toho dávají odpad na který se nedívá ani procento obyvatelstva republiky.
 
 
  TV3 SHOPING 

07.04.2002 08:06 • juzek
Ať žije TV3 český kanál s anglickým komentářem v hodinových přestávkách krásný TELE SHOPING stojí zato ,proč vůbec zabírají kmitočty ?Chce se mi z nich blíííííííííít
 
 
  Galaxie-TV 3 

06.04.2002 16:40 • Tommy
S tiskovou zprávou lze jen souhlasit,TV 3 vůbec nezáleží na divácích.Nechápu,proč TV 3 ještě vůbec vysílá,na její program se vůbec nedá dívat,na rozdíl od Galaxie,která má skvělě sestavené programové schéma.
 
 
Celkový počet komentářů: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist