Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 15:49:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Stanice O - první český hudební televizní kanál

  Autor: Tisková zpráva Přidané: 02.05.2002


Rada České republiky pro rozhlasové a televizní vysílání udělila 30.4.2002 licenci pro satelitní a kabelové vysílání akciové společnosti Stanice O, která chystá první český hudební televizní kanál. Projekt Stanice O předpokládá vznik českého hudebního vysílání na osvědčeném půdorysu satelitních stanic typu MTV nebo Viva s maximálním prostorem pro kvalitní českou tvorbu a s řadou originálních nehudebních programových prvků. Stanice O zahájí své vysílání v září letošního roku, kdy se objeví v na kabelových rozvodech a v satelitní nabídce. Společnost Stanice O založil a vlastní dosud mediálně zcela neznámý manažer Jiří Němeček, úspěšný podnikatel v oblasti soukromého školství.

Program Stanice O budou z devadesáti procent tvořit hudební klipy. Koncept Stanice O se opírá o průzkum cílových skupin a jejich hudebních preferencí, stylově zaměřuje na mladé posluchače ve věku od 15 do 25 let a program doplňuje o řadu prvků, které umožní přesah do vyšších věkových kategorií. Za důležitou pokládá stanice znalost české klubové scény a vazby na ní. Půdorys programu se opírá o hudební formát Urban Contemporary. Hudební složka programu vzniká pod vedením zkušeného dramaturga Davida Berdycha. Programoví tvůrci stanice se pracují na vyhledání a zajištění všech použitelných českých klipů a chystají obchodní a realizační podmínky na podporu rozvoje české klipové tvorby jak v kvalitativním, tak v kvantitativním smyslu.
V programu Stanice O se objeví řada unikátních prvků a originálních nápadů, které se budou opírat o moderní technologie dosud v televizním vysílání nepoužívané.
Program Stanice O připravuje tým tvůrců dnes již neexistující legendární pražské rozhlasové stanice Rádio Limonádový Joe sdružený pod vedením Dušana Všelichy (Ovar Šerif) ve společnosti Joe PR. Vizuální stránku vysílání chystají umělci ze studia Divus s uměleckým šéfem Ivanem Mečlem. Program Stanice O nabídne svým divákům větší míru komunikace a interaktivity, než je dosud ve vysílání zvykem. V programu se do éteru vrátí populární „limonádoví“ moderatizátoři Ester Kočičková, Lucián Krutomluv, Ovar Šerif a mnoho dalších, kteří budou vytvářet jedinečný svět založený na nadhledu a sebeironii.

Zakladatel Stanice O Jiří Němeček koncipoval tuto akciovou společnost jako neziskový subjekt, který je ze své společenské smlouvy povinen investovat veškeré výnosy do programového a technologického rozvoje vysílání. Stanice O v současné době buduje své sídlo a vysílací kapacity ve vlastní vile na pražském Smíchově, kde hodlá co nejrychleji zahájit ukázkové vysílání pro příchozí a vítěze internetové soutěže. Sídlo odpovídající programovým parametrům a technickým požadavkům Stanice O vytváří architekti Stanislav Fiala a Daniela Polubědovová z pražského studia D3A.

2. května 2002 uvedla Stanice O do provozu své webové stránky na adrese www.staniceo.cz.

Stanici O mediálně zastupuje agentura Joe PR. Kontakt 0602-193819 (Dušan Všelicha).


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 19   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.03.2002 • Ako možno sledovať TV JOJ? [ 40 ]
28.02.2002 • Galaxie Sport - aktualizováno [ 18 ]
21.01.2002 • RTV Galaxie od 15.2. na satelitu a v kabelové TV [ 8 ]
03.12.2001 • TV 3 přerušilo vysílání!
06.11.2001 • TV 3 - konec další televize? [ 2 ]
24.10.2001 • TV Global po vstupu Novy – konec lokálního zpravodajství, začátek komerce? [ 7 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  MTV POP 

11.06.2002 20:47 • Thomasino
Ano souhlasim s mirkem, nastesti jsem si nechal analog, ale digital by to chtelo....skoda
 
 
  MTV2 pop 

06.06.2002 13:36 • martin
Souhlasim s Mirkem. Jedna z mala stanic, na ktery hrajou celkem dobre je MTV2 pop. Ale kazdy ma jiny vkus tak at si pusti co jemu se libi. Urcite se na hudebni kanal neda divat 24 hodin denne. To proste nejde. Zanry se misi a kazdymu je po chuti neco jinyho.
 
 
  offtopic 

06.06.2002 11:44 • kinn
Sice to nie je konkretne k danemu problemu .. ale vedeli by ste mi poradit ci existuje (digitalny prijem) a je dostupny daky balicek europskych hudobnych programov? (vsetky tie nemecke, vsetky mtv, ...) Kvoli tomu totiz rozmyslam zakupit si digitalny reciever + vsetky tie prkotiny k tomu .. vedel by mi v tom niekto poradit?
 
 
  MTV 

03.06.2002 16:33 • Pavel P.
Souhlasim s nazorem, ktery napsal thomas2. Elton John to komentoval vystizne. Na dnesni videoklipy se uz neda koukat. Skupin je prehnane moc a jejich zivotnost je tak 1 rok. Paul King ani Ray Cokes uz na MTV nejsou, protoze by je dnesni pubertaci neukoukali a tem je tato televize urcena. MTV2pop je hruza, ale MTV2, kde hrajou alternativu je docela fajn.
 
 
  Môj príspevok 

03.06.2002 16:17 • mirek
Najlepšia je aj tak hudobná stanica MTV 2 pop len škoda že nevysiela v digitale voľne.


 
 
  Můj příspěvek 

30.05.2002 17:14 • thomas2
nechapu jak nekdo stale zminuje VIVA a MTV jako kvalitni hudebni kanaly. Tyto kanaly byly skutecne kvalitni, ale tak pred 8 roky. Dnes uz proste jejich kvalita rapidne upadla. Kde jsou REBECCA DE RUVO, SIMONE, PAUL KING z MTV, kde je ta suprova VIVA, ktera startovala. Vsechno jde ke dnu.....
 
 
  "Kvalita"??? 

30.05.2002 12:04 • NOE
Co je kvalita? Nejste uz vsichni unaveny z tech ”ruznejch” MTV ktery hrajou stejne vsechny stejne? Ja nejsem zadne starec je mi 22 ale to co ”ted leti” neni k poslouchani! A pritom je spousta dobry muziky vsech zanru ale to aby clovek vyzobaval po noci z nemeckejch stanic. Chtelo by to neco jinyho...
 
 
  Slovenské TV 

28.05.2002 20:01 • Karel FILIP
u českého diváka u mne osobně proč ne! mne chyběla po zániku MMDS v Praze Markíza do jejího vysílání na sat byť na ní někteří lidé na Slovensku nadávají (z tohoto důvodu se těším na slovenské TV na satelitu) je to TV kde dochází k vysílání všeho dobrého nebo nejvíce sledovaného podle českých TV. Takže nejste nuceni se až tolik prodírat nesledovatelnými pořady české komerční tv scény. Prostě podle mne je markíza selekcí toho slušnějšího a divácky ceněného ve vysílání českých TV. Nic není nikdy tak hrozné jak se zdá a říká.
 
 
  Môj príspevok 

28.05.2002 16:53 • anonym
to STV: jestli chcete slovenskou televizi tak se musíte víc množit
 
 
  Re: AKO DLHO A S AKOU STRATOU 

28.05.2002 15:38 • KaZaa
Hrozne zeru vetu: MY SLOVÁCI CHCEME SLOVENSKÚ TELEVÍZIU, ČESKÝCH UŽ MÁME DOSŤ. To myslite, ze v Rakousku se prou a domahaji toho, ze chteji jen svoji TV a ne tu nemeckou, te ze uz bolo dost. Myslim ze ”jazykove” jsme tak male teritorium, ze vytahovat na svetlo problemy typu ”to je nase a tohle zase vase” je uz skoro k placi. A jsem jenom rad ze na Slovensku existuje TA3, protoze v CR to holt nikdo neumi nebo nechce delat.
 
 
  AKO DLHO A S AKOU STRATOU? 

28.05.2002 14:25 • STV
A AKO DLHO PLÁNUJÚ VYSIELAŤ A Z AKOU STRATOU CHCÚ SKONČIŤ?

S HUDOBNÝM VYSIELANÍM SA SNAŽILI ZAROBIŤ AJ TV GALAXIE, TV3 A LUNA A VIEME AKO DOPADLI. STANICE O SA CHCE ZAMERIAVAŤ NA MENŠINOVÉHO DIVÁKA A TO JE V ČR A SR

NEZISKOVÉ.

MY SLOVÁCI CHCEME SLOVENSKÚ TELEVÍZIU, ČESKÝCH UŽ MÁME DOSŤ. CHCEL BY SOM VEDIEŤ, ČI BY ČR PREBRALA SIGNÁL SLOVENSKÉHO SPEKTRA, HBO, SUPERMAX, ATĎ.

ALE ŠOKOVALO MA ,KEĎ SOM SA DOČÍTAL, ŽE KÁBLOVÍ OPERÁTORI DALI V ČR DO Z´KLADNEJ PONUKY SLOVENSKÚ TA3. U NÁS JU CHCELA DAŤ UPC DO ROZŠÍRENEJ, KEBY NESKONČILA LUNA. TV JOJ MAME V ROZŠíRENEJ.
 
 
  Než začnou 

11.05.2002 10:24 • karel anténář
chybí informace o tom jakým způsobem tato stanice bude vysílat je pouze jasné že přes kabelové operátory a přes satelit chybí však konkrétnější informace kabelových operátorů je více a satelitních pozic ještě víc. Kromě informace o pozemním vysílání a to jak analogovém (VHF UHF)nebo digitálním (DVB-T) ev. ve zbytkovém MMDS. Tak to k stránce technické.

Dále si neumím představit jak chce skupina lidí kolem zaniklého radia ”limonádový joe” proti kterému jsem osobně nic neměl (poslouchám haus a to je mne už třicet) vysílat ve formátu stanic jako je MTV nebo VIVA. Mám pocit že RRTV udělala chybu když sebrala radiu Limonádový joe kmitočet zanikla tím určitá alternativní stanice. Myslím že vedení rekrutující se z bývalých zaměstnanců tohoto rádia si hledá pouze jinou cestu jak dostat Country mezi lidi ale, mám obavu že lidi spíše čekají než country stávající českou hudební scénu na této vznikající TV. Je bohužel smůla že lidí kteří poslouchají country je poměrně méně než lidí poslouchající tzv. klasickou komerci a je jedno jestli českou nebo zahraniční. Celé to již bude na programovém oddělení ale neumím si přestavit jak by vypadalo vysílání country vs komerce. Ani ze stránek ”O” nevyplývá o nic více než je uvedeno zde ba naopak kromě IČO DIČ a pár obchodních údajů je to jen jedna strana. Chci tím pouze říci že, chybí programové schéma. Závěrem jeden vzkaz lidem s této TV nebudu Vás prosit ale, pouze vám sděluji vysílejte nekódovaně nebo pouze v Cryptoworks myslím že, pokud by jste vysílaly a kódovaly jinak než je zde zvykem tedy v ČR asi by jste skončily opravdu dřív než zahájily vysílání.
 
 
  Slovensko 

09.05.2002 14:36 • Ferenc
Bude vysielat cez satelit, či aj pozemnými vysielačmi.
 
 
  do UPC?? 

06.05.2002 12:09 • videoman
Bude snad v paketu ”super”UPC nebo samostatně jako Galaxie sport??

Doufám, že budou nějaká další informace...
 
 
  Môj príspevok 

05.05.2002 22:15 • Petr
Já se těším.

Morten není u nás jediný blb,ale to nevadí.Mě radost nezkazí.
 
 
  m 

04.05.2002 12:56 • anonym
Podle mě další stanice, která asi skončí dřív než začne......
 
 
  Můj příspěvek 

03.05.2002 10:22 • Ksilt
...jeste dodam, jestli myslish kvalitou stanice MTV, VIVA apod., tak to pekne dekuju.
 
 
  pro Mortena 

03.05.2002 10:19 • Ksilt
Hmm fajn a coy takhle kdybys nam predved neco ze sveho umeni, je to fakt bomba kritizovat neco co jeste nezacalo. Ach jo, uz bysme meli trosku vyruust ne ?
 
 
  To teda bude! 

03.05.2002 06:43 • Morten
No potěž, to teda bude bomba! Mám v živé paměti ještě vysílání klipového pořadu S.O.S. na TV Premiéra. Vzpomínáte? Absolutně neaktuální hity, velké procentu nechutné české hudby a totálně krizoví moderátoři. Obávám se, že to samé nás čeká i v tomto případě. Konečně - exmoderátoři rádia Limonádový Joe jsou toho dokonalou zárukou. Ještě štěstí, že na ”nebi” je ”x” kvalitních hudebních stanic!
 
 
Celkový počet komentářů: 19 / zobrazují se: 1 ... 19

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist