Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 11:12:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Dolby surround na HBO a BBC Prime v UPC

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 14.05.2003


Chystané spuštění vylepšeného zvuku na kanálu HBO a zda bude zařazena do nabídky UPC Direct televize BBC Prime - to byla dvě témata, na které jsme se dnes ptali tiskového mluvčího UPC

Jak už jsme podrobně informovali, začal v paketu UPC Direct vysílat britský kanál BBC Prime. Naladíme jej na Astře 1G na pozici 19,2 st. východně na tr. 11,992 H, SR 27500, FEC 3/4, SID 20328, V-PID 451, A-PID 461. Vysílání je kódované v systému CryptoWorks a je dekódovatelné na kartu UPC Direct základní nabídky pro ČR (Rodina), Slovensko i Maďarsko. Zajímalo nás tedy, zda bude tato zajímavá a diváky vyhledávaná televize zařazena mezi první, základní předvolby paketu UPC Direct na receiverech Philips DSX 6010S, které UPC pronajímá abonentům v ČR a SR. Program se do těchto přijímačů vůbec nenačte.

Odpověď tiskového mluvčího UPC, pana Františka Maliny však satelitní diváky zřejmě nepotěší. Vysílání, které probíhá od 7.5.2003 na satelitu Astra 1G mělo a má pouze charakter zkušebního přenosu, a mělo ověřit možnosti retransmise kanálu. Jeho přiřazení do nabídky UPC v ČR není zatím v nejbližších dnech reálné. Probíhají jednání, která se sice slibně rozvíjí, ale konečný termín zatím stanoven není.

Vysílání však už nyní mohou sledovat diváci, kteří používají jiný receiver s dekodérem či CAM CryptoWorks a mají přístupovou kartu UPC Direct. Ty však musíme upozornit, že přenos je zkušební a bez záruky možných přerušení, také dostupné titulky z digitálního streamu v češtině a maďarštině, které lze je navolit na některých přijímačích mají pouze zkušební, testovací režim. Po úspěšném dokončení jednání o zařazení BBC Prime do nabídky budeme včas informováni.

Druhá otázka směřovala na zvuk Dolby Surround ve filmech na kanále HBO. V tomto případě již byly testy ukončeny a pravidelné zařazování filmů s kvalitnějším zvukovým doprovodem v analogovém Dolby Surround bude probíhat na tomto kanále již od příštího měsíce. Od 1.6. budou takové pořady označovány též v program guide HBO a samozřejmě i na začátku každého filmu.

Tolik dvě odpovědi tiskového mluvčího UPC ČR, a.s. na aktuální otázky. Dále připravujeme otázky pro již 18. pokračování UPC odpovídá. Zeptat se můžete třeba hned teď, v diskusi pod tímto článkem. Všechny vaše otázky panu Malinovi předáme.

A ještě na úplný závěr: Zajímá vás, jaký je program kabelových televizí HBO, Spektrum a SuperMax na tento měsíc? A co budou dávat příští měsíc? Dozvědět se to můžete již dnes, pokud si na našem webu v sekci TV program stáhnete přehled pořadů uvedených stanic na měsíc květen i červen. Na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy televizí Galaxie sport a metropolitní TV Praha a Hradec Králové.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 16   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.05.2003 • BBC Prime na transponderu UPC Direct [ 6 ]
31.03.2003 • Radio Eviva končí vysílání na Astře
31.03.2003 • Změny v Pay-TV Premiere [ 6 ]
05.02.2003 • Satelitní vysílání ORF2 nebude zřejmě od roku 2004 zakódováno
04.02.2003 • Chyba při přenosu NGC a přerušení Hallmarku
09.01.2003 • Jak je to se zkušebním vysíláním Galaxie sport na Eurobirdu 1? - aktualizováno [ 8 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  to ferdo 

19.05.2003 22:57 • jarino
No ty si debil ,ale tuctový!!! Že vraj: ”Surround vzadu ti hra pri kazdej stereo nahravke”. Ty si ale blbý!Väčšiu blbosť si už nemohol napísať.Preštuduj si dolby.com a prídeš na to , aký si blbý!A ešte tá veta : ”Je to dane primitivnostou celeho toho systemu”. netvrdím , že je to DTS ale popíš rozdiel medzi DPL I a DPL II ??? Ako sa líšia a ako sú maticovo zakódované? Teším sa na tvoje ďaľšie drísty!Ak v nahrávke nie sú maticovo kódované inf. o prídavných kanáloch, zo surr. môžeš počuť asurát ... vieš čo!Iné je DSP procesor, DTS Neo :6, alebo DPLII!
 
 
  Môj príspevok 

14.05.2003 23:13 • Ferdo
dxmichael : Blbec budes aj ty. Ked ti hra zvuk zozadu na VIVE , myslis ze to je dobry Surround Prologic? Surround vzadu ti hra pri kazdej stereo nahravke. Je to dane primitivnostou celeho toho systemu.
 
 
  Moulin Rouge 

14.05.2003 22:13 • elwix
Je to fajn, že od příštího měsíce budou v programovém věstníku uvádět, který film je dabován se zachovanými ruchy v Dolby Surroundu, ale společnosti, která nedělní premiéru Moulin Rouge nevysílala v ”pseudo stereo” formátu, ale prach sprostě v protifázi, nemůžu důvěřovat. Co dělali jejich technici na odbavování? Možná tam mejí jen cvičené opice...
 
 
  internet ? 

14.05.2003 19:46 • Moravec
Co internet za paušál přes UPC Direct ? nebude ?za nějakou přijatelnou částku a se slušnou rychlostí bych ho bral hned.Jak to je daleko p. Malino ?
 
 
  TRL 

14.05.2003 18:27 • anonym
Chtěl bych se zeptat jestli je pořad TRL na MTV Europe vysílán živě nebo ze záznamu?
 
 
  Jsou skvělí 

14.05.2003 16:03 • juzek
Humr:Byl jsem na tom podobně,taky mam Direct od zaří 2000 (fanda,a to zařazeni ČT poslouchám od začátku ”pardon jednání”) ale už jsem to nevydržel ty kostičky jsem uvedl do vypovědi ani okem nehli,takže to dobře ví.Akurát na to serou.Včera jsem chtěl zavolat do zak.centra že si to ještě nechám.Mobilní operátor mě spojil hned,ale ”momentálně vyřizujeme jiného zákazníka atd.vyčkejte” pustí ti melodii,bratru za 7 kč za minutu,no po 8 minutách jsem to vzdal at jdou k čertu
 
 
  Jednáme,jednáme 

14.05.2003 15:50 • juzek
Probíhájí slibné jednání o zařazení ČT,STV,NOVA,PRIMA termín zatím nemůžeme zdělit.Avšak můžeme zdělit že v nejbližší době vyřadíme z nabídky FOXKIDS,DISCOVERY,ANIMAL PLANET,RALITY,SPECTRUM,HBO,EUROSPORT,GALAXII.Důvodem je že divák si přeje stanice s cizím jazykem.Nahradou zařadíme něco z volné (FTA) nabídky VOX,ZDF,RTL
 
 
  Moulin Rouge v pseudo stereo!! 

14.05.2003 10:28 • Humr
A největší fór HBO zaznamenalo v neděli, když dávali Moulin Rouge. Film nejenže kostičkoval (jako všechno na HBO), navíc běžel v pseudo stereo formátu, takže na nedotovanejch příjímačích se musel zvuk ručně přepnout do mono, protože v obou kanálech běžel děsněj zvuk, kterej nebyl synchronní a intersound byl výš než dabing, takže zpívání pak bylo děsně potichu a nebylo rozumět lautr ničemu ... to je děsný ... stojí to devět stovek a stojí to za prd ... Mám UPC Direct od září 2000 !!!!! a trvale se bráním jeho odhlášení, protože se to pořád snažím překousnout to, že u nás není žádná jiná alternativa, ale tohle je vážně hustý ...
 
 
  Jakapak NOVINKA ? 

14.05.2003 09:37 • dxmichael
Ty, Malino, ty z nas zas delas blbce, nebo co !! HBO vysila Dolby Surround uz roky. Jestli to nevis, tak Dolby Surround se siri v normalni stereo stope ! Pust si VIVU, nebo MTV a uvidis, ze taky slysis zvuk ze zadu ! Zas chcete lidem,ktery nevi co je Dolby Surr. podtocit HBO s tou mizernou kvalitou obrazu a cernyma pruhama. Byt tebou, tak radsi prosadim vylepseni datoveho toku ( hlavne obrazu ),jestli vubec vis, co to je. Je videt, ze jsi ”jen” tiskovy mluvci ,nedivas se na HBO, nemas doma domaci kino a o technice nemas ani paru. KONEC.
 
 
  Dolby surround na HBO už běží 

14.05.2003 09:08 • KiRi
jakýkoliv film který si pustím je v dolby surround, pro přenos se používá normální stereostopa ve které je zakódována informace pro efektové repro a z ní to matice v zesilovači rozhodí. Ale co takhle Dolby Digital ? Jo američani, ti mají HBO v HDTV a ...škoda slov.
 
 
  Juro - zeptej se na Slovensku 

14.05.2003 07:55 • Čtenář
Juro, zeptej se u vás v Blavě v UPC, jak to bude. Malina občas něco řekne, ale u Dunaje je ticho po pěšině! Funguje ještě u vás UPC?
 
 
  Dolby Surround u HBO 

14.05.2003 07:55 • Slim
Pokud se nemýlím tak dolby surround prologic je už dávno u většiny filmů na HBO přes UPC Direct a osobně jej využívám. Ono ho je těžké z toho stereo signálu dostat, když už to v něm bylo nadabováno. V čem tedy spočívá ta změna ? Zvýší se datový tok zvukového doprovodu, nebo se zase jedná o vyzdvihování něčeho co už tady je, aby zákazník měl dojem, že se pořád něco děje pro jeho blaho ? Až HBO začne vysílat s DD5.1 zvukovým doprovodem a vymění abonentům Philipse za něco s digitálním výstupem, tak pak to bude opravdu změna, ale takhle ?
 
 
  @Juro 

14.05.2003 07:52 • anonym
Nejsi na bednu - BBC si testuje kódování a zrovna s titulky ve streamu v maďarštině a češtině? Proč by to dělali? To spíš BBC Prime opravdu bude v UPC - ale oni po zkušenostech, kdy slibovali a pak z toho nic nebylo se bojí cokoliv dopředu přiznat. Ta těžkopádnost v jednání asi není v Praze, ale v Amsterodamu :-(
 
 
  Môj príspevok 

14.05.2003 07:42 • Juro
podla mna BBC si testuje kodovanie a nic to nema spolocne s UPC Pan Malina prestante uz konecne o******t a radsej uz nehovorte nic
 
 
  Jé už zase jednání!!!! 

14.05.2003 07:12 • PETR
Jak probíhá ,,jednání” u UPC tak to je na dlouho.....Jednání intenzivní s Primou probíhají už nějaky pátek to by Ty jednatele musely už pěkně bolet záda od sezení.

Kdo si počká ten se NEDOČKÁ .
 
 
  BBC Prime v UPC Direct 

14.05.2003 03:11 • František Malina
Probíhají jednání, která se sice slibně rozvíjí, ale konečný termín zatím stanoven není. A ani nebude!!!
 
 
Celkový počet komentářů: 16 / zobrazují se: 1 ... 16

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist