Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 06:23:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Technika | Články
 

Živé vysielanie TA3 na mobilnom telefóne

  Autor: redakcia , e-mail: redakcia@satcentrum.com Přidané: 16.10.2002


<>EuroTel prináša možnosť sledovať vysielanie stanice TA3 v reálnom čase priamo na displeji mobilného telefónu na Slovensku a v 13 krajinách sveta.

EuroTel Bratislava, a.s. a spravodajská televízna stanica TA3 dnes uvádzajú absolútnu novinku v podobe živého vysielania televízie TA3 priamo na displeji mobilného telefónu. Prostredníctvom technológií GPRS a High Speed Data môžu zákazníci EuroTelu sledovať správy TA3 nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí v sieťach roamingových partnerov. Podľa neoficiálnych informácií je EuroTel prvým operátorom v Európe, ktorý zabezpečuje on-line televízne vysielanie vo svojej sieti.

Priamy prenos spravodajstva TA3 je súčasťou nového projektu EuroTelu s názvom Mobilvízia. Zámerom projektu je poskytnúť klientom niekoľko alternatív pre atraktívne on-line a off-line video a audio prenosy na mobilné telefóny.

V prvej fáze ponúka spoločnosť už spomínané on-line vysielanie spravodajskej televízie TA3, vysielanie známych rozhlasových staníc (Fun Radio, Rock FM rádio a Rádio B1) a off-line sprístupnenie zábavných relácií televízie Markíza ”Láskanie” a ”Je to možné?”. Ďalšie aplikácie umožňujú on-line sledovanie vybraného miesta prostredníctvom vzdialenej kamery - využiteľné napríklad pri ochrane objektov, predpovede počasia a pod. ”Hoci sa rozmach video prenosov očakáva až od siete tretej generácie, sme odhodlaní sprístupniť vybrané aplikácie našim zákazníkom už dnes. Potvrdzujeme tak svoj záväzok byť lídrom na trhu v oblasti dátových riešení,” uviedol generálny riaditeľ EuroTelu Robert Chvátal.

Spravodajská televízia TA3 ponúka klientom Mobilvízie celodenné vysielanie, ktoré tvoria polhodinové spravodajské bloky, reportáže z domova a zo zahraničia a publicistické relácie. ”TA3 vždy videla budúcnosť v digitalizácii, a táto služba je ďalším krokom k novým technológiám, ktoré chceme podporiť,” komentoval novinku na trhu mobilnej komunikácie generálny riaditeľ TA3 Martin Lengyel.

V rámci uvádzacej akcie si môžu zákazníci štandardných mesačných programov aktivovať službu Mobilvízia do konca roka bez poplatkov. Podmienkou je, aby mal zákazník sprístupnenú službu High Speed Data alebo Mobile Office@GPRS. Pri prístupe prostredníctvom služby High Speed Data sa mu pretelefonované minúty účtujú podľa platného cenníka. Pre prístup prostredníctvom služby Mobile Office@GPRS sa účtujú poplatky podľa cenníka platného pre APN internet.

(Pozn. redakcie: O konkrétnych cenách sa dozviete napr. v tomto článku.)

Už dnes sú v komerčnej ponuke EuroTelu dva telefóny - Nokia 7650 a Nokia 9210i, na ktorých môžete využívať službu Mobilvízia prostredníctvom High Speed Data alebo GPRS prezerať.

TA3 je prvou spravodajskou televíziou na Slovensku a prvou bezpáskovou televíziou v Európe, využíva moderný spôsob záznamu na hard disk kamery. TA3 začala vysielať 23. septembra 2001 o 18. hodine. Denne ponúka aktuálne spravodajstvo z domova a zo zahraničia. Náplň vysielania tvoria spravodajské bloky a publicistické relácie. Aktuálne a volebné spravodajstvo nájdete na webovej stránke www.ta3.com. TA3 vysiela vo väčšine káblových rozvodov na Slovensku a v Čechách, a prostredníctvom otvoreného digitálneho satelitného vysielania aj v celej Európe.

EuroTel Bratislava, a.s., (www.eurotel.sk) je poprednou spoločnosťou v oblasti telekomunikácií na Slovensku, ktorá ponúka služby mobilnej komunikácie a služby dátovej siete. K 30. septembru 2002 evidovala spoločnosť 1 097 077 aktívnych zákazníkov, z toho 810 235 aktívnych užívateľov predplatených kariet EASY. K 30. septembru 2002 spoločnosť EuroTel Bratislava, a.s. pokrývala signálom svojich GSM a NMT sietí približne 98 % populácie Slovenskej republiky. Ku koncu septembra môžu zákazníci EuroTelu využívať roamingové služby v mobilných sieťach 213 operátorov v 105 krajinách sveta. EuroTel je jediným operátorom na Slovensku, ktorý poskytuje vysokorýchlostný prenos dát prostredníctvom dvoch technológií - HSCSD a GPRS. EuroTel Bratislava, a.s. vlastnia 51-percentným podielom Slovenské telekomunikácie, a.s., (www.telecom.sk), ktoré sú dcérskou spoločnosťou Deutsche Telekomu AG (NYSE: DT; www.telekom.de), a 49-percentným podielom spoločnosť Atlantic West B.V., spoločný podnik dcérskych spoločností Verizon Communications (NYSE: VZ; www.verizon.com) a AT&T Wireless Services, Inc. (NYSE: AWE; www.attws.com).

Podrobnejšie informácie za Eurotel poskytuje office@eurotel.sk
Podrobnejšie informácie za TA3 poskytuje: uhrinovag@ta3.com

Zdroj: Tlačová správa TA3


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 3   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.02.2002 • Zasáhne dvouletá záruční doba český satelitní trh? [ 3 ]
08.06.2001 • Technika budúcnosti
09.04.2001 • MPEG a jeho hladiny

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Orange-NIE 

14.11.2002 23:55 • anonym
Ja v tom vidim problem, Orange je stale pretazeny, katastofalna siet!!!
 
 
  link na GPRS 

22.10.2002 11:11 • anonym
rtsp://mobilvizia.sity.sk/eurotel/ta3.rm
 
 
  Marketingove haloooooo 

22.10.2002 09:59 • Lotor
Kto mate GPRS v Orange, pojde Vam to rovnako ako v Euroteli. Neviem co je na tom take zvlastne, ved vysielanie TA3 je volne dostupne na internete a ked mate GPRS a pristup do internetu nevidim v tom ziaden problem.

S pozdravom
 
 
Celkový počet komentářů: 3 / zobrazují se: 1 ... 3

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist