Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 02:49:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Technika | Články
 

Nové set-top-boxy firmy Samsung

  Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 29.05.2003


Na veletrhu IFA 2003 bude mít svou premiéru nový set-top-box firmy Samsung se záznamem na pevný disk. Zvláštností na něm je to, že pevný disk se k přístroji nedodává. „Ten (disk) si mohou zákazníci později nechat zamontovat,“ řekl pan Uwe Press, který zodpovídá v centrále firmy ve Schwalbachu za prodej tohoto přístroje po celé Evropě.

Firma Samsung zůstane u principu dvou tunerů, takto mohou být různé programy (při jejich separování) současně zaznamenávány a přehrávány. Jako důvod jmenoval pan Press mnoho svých vrstevníků, kteří ve své „analogové“ době oceňují výhodu dvojitého přijímače a často jsou ochotni zaplatit více peněz za stejný, digitální druh výrobku.

„Kromě toho jsem si jist, že (námi) zvolenou možnost dodatečně si přidat libovolný pevný disk, rovněž ocení a navíc to bude také využito jako důvodu ke koupi. Nicméně, žádné pevné disky dodávat nebudeme a vytvoříme jen minimální systémové výhody,“ řekl pan Press. Zákazník je velmi nezávislý, pokud jde o volbu disku, i jakou kapacitu si vybere. Místo pro zasunutí pevného disku je přístupné zvenčí, takže při dodatečné instalaci nebudou porušena záruční ustanovení.


Firma Samsung a DVB-T

Druhý set-top-box DVB-T firmy Samsung je model mini, který se podobá digitálnímu satelitnímu boxu SFT-702 E Plus. Nový box DVB-T SDT 702 má stát zřejmě méně než 200 EUR. Box je model mini a je pouze 23 cm široký, přístroj má podporovat mobilní využití systému DVB-T. Napájení se může uskutečnit nejen z elektrické rozvodné sítě nýbrž i ze zdroje s napětím 12 V. Box má paměť na 1000 programů a elektronický programový průvodce EPG s několikadenním přehledem budoucích televizních pořadů. Dekodér teletextu má paměť pro 800 stran.

V březnu se v oblasti Berlín-Braniborsko uskutečnil druhý stupeň přechodu na DVB-T. Od této doby je v éteru více jak 20 programů pouze v digitální verzi. „Počítáme s velkým počtem kusů. Neboť ten, kdo se ještě nerozmyslel, (z těch asi 200 tisíc příslušných televizních účastníků), si může vybrat jen mezi čtyřmi programy ARD,“ řekl pan Uwe Press. Kromě toho existuje riziko, že (analogový) signál bude silně zašumělý, pokud bude možné signál z vysílače menšího výkonu vůbec zachytit.


Perspektiva na evropském trhu

Pan Uwe Press a jeho tým již asi dva roky aktivně pracují pro společnost Samsung Corp. po celé Evropě. „Zpočátku jsme se zabývali těmito produkty. Přizpůsobili se evropským požadavkům. Tento vývoj je uzavřen. Se současnou řadou modelů se můžeme pochlubit.“

Souběžně k tomu byla v evropských zemích (kromě Německa) vybudována síť více jak 20 distributorů. V Německu se stará o prodejce přímo firma Samsung. Podíl na trhu během minulého roku se zvyšoval z 2 na 4 %, během posledního předvánočního prodeje dokonce na více jak 6 %. V evropských zemích (vyjma Německa) mohlo být prodáno asi 40 tisíc jednotek.

„Naše přístroje promlouvají 15 jazyky, proto nepoužíváme žádné zvláštní modely pro určitou zemi. To mnohé zjednoduší. Přesto není zvýšení přírůstku tak velké jako v Německu“. V dominantních zemích placené televize je to obtížné se uvést na trh, poněvadž ti, kteří nabízí programy určili monopolní pravidla, které přístroje od jakých výrobců se budou používat. Díky DVB-T ve skandinávských zemích nyní v programové oblasti nastává pohyb. „Všude, kde bude terestrická digitální televize vysílat, budeme u toho,“ tolik pan Uwe Press.


Zdroj: J. S., rfe č. 4/2003, s. 26, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.05.2003 • Rozhýbe každou parabolu – Strong SRT V50 [ 4 ]
24.05.2003 • Set-top-box pro Digitenne - Rebox 1150 CO
23.05.2003 • Digitální satelitní přijímač pro WorldSpace – BPL Celeste MK2 [ 1 ]
21.05.2003 • Set-top-box pro (ne)kódovaný příjem Hirschmann CSR 60 CI [ 1 ]
20.05.2003 • Nový box pro Premiere - Panasonic TU-DSF40P [ 1 ]
19.05.2003 • Allixx DAB firmy Grundig aneb digitální příjem na cestách

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist