Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 20:33:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Technika | Články
 

Spotřební elektronika má nadějné vyhlídky

  Autor: M.Prchal, hn , e-mail: ihned@ihned.cz Přidané: 02.09.2003


Přes 900 vystavovatelů ze čtyřiceti zemí, kteří předkládají výrobky spotřební elektroniky na tradičním veletrhu IFA v Berlíně, většinou počítá s růstem odbytu tohoto perspektivního segmentu. IFA 2003 potrvá do středy.

Christian Goeke, který tuto výstavu organizuje, prohlásil, že na rozdíl od jiných veletrhů svědčí IFA o tom, že rozsáhlé odvětví spotřební elektroniky má přes útlum světové ekonomiky velice dobré vyhlídky své expanze. Potenciální úspěch spatřuje šéf ve dvou faktorech. Především se podle něho toto odvětví rozvíjí mnohem rychleji než ostatní a na světovém trhu operují velmi silní a mocní hráči. Za druhé se rostoucí konkurenční boj projevuje ve velkém úsilí o inovaci produktů. Svědectvím o tomto pozitivním vývoji je podle Christiana Goekeho nejen velká účast vystavovatelů a návštěvníků, ale i novinářů. Letos jich na berlínském výstavišti pracuje přes osm tisíc.

Z inovací, které se letos představují v Berlíně, se největší pozornosti firem těší rozvoj odvětví televize. Optimistické představy berlínských organizátorů IFA 2003 však nesdílejí všichni výrobci. Například včera prohlásil mluvčí japonské společnosti Sharp, že při odbytu plochých obrazovek počítají s poklesem podílu na globálním trhu. Naopak počítá s vyšším zájmem o nástěnné televizní displeje. Podle agentury Reuters naopak se zvětšeným prodejem plochých obrazovek počítají konkurenti firmy Sharp - japonské Sony a Matsushita a nizozemská Philips. Pod dojmem marketinkového průzkumu řekl na berlínském veletrhu Katsuhiko Mačida, šéf společnosti Sharp, že bude muset přehodnotit předpovědi svého odbytu.

Příznivý vývoj předpokládá i evropský obr Philips Electronics. Jeho šéf Gerard Kleisterlee v Berlíně prohlásil, že chce-li se odvětví spotřební elektroniky udržet, musí "fundamentálně změnit svůj podnikatelský model". Ten spatřuje podle Reuters "ve sdružování s telekomunikačními operátory". Nejlepší vyhlídky vidí v nabídce internetových produktů a služeb. Například v tom, že prostřednictvím tohoto média bude možné poslouchat hudbu a sledovat filmy. Šéf Philipsu na berlínském IFA nabídl poskytovatelům v Británii, Německu, Itálii, Španělsku, Belgii a Nizozemsku "nejrychlejší internetové spojení k produktům" své společnosti. Podle expertů jde o mnohdy o velmi nadějné technologie, které překračují nabídky konkurenčních firem. Philips Electronics, největší evropský výrobce spotřební elektroniky, má i přes dobrou prezentaci na berlínské IFA 2003 řadu strukturálních problémů, které jeho vyhlídky na perspektivním trhu vážně omezují. "Berlín" odhalí jeho konkureční pozici vůči Japoncům, napsala agentura Reuters.

Zdroj: Miroslav Prchal, Hospodářské noviny, 1.9.2003


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.09.2003 • Přijímač „na ruční pohon“ [ 1 ]
02.09.2003 • Televizor Colani s integrovaným modulem DVB
30.08.2003 • Přijímač pro DVB-T jako PCMCIA karta
24.08.2003 • DigiPal LCD - DVB-T box s LCD obrazovkou
26.07.2003 • Nové boxy pro DVB-T firmy Radix
24.07.2003 • Seznamte se: souprava pro přenos IR signálu VT4 [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist