Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 11:35:17   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

UPC odpovídá – 21. část

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 26.09.2003


Dostali jsme pro vás další odpovědi na dotazy, směřující ke kabelové společnosti UPC a její satelitní službě UPC Direct. Od tohoto měsíce budeme odpovědi dělit na technické, které jsme přesunuli do Zpravodajství, zatímco programové otázky budou nyní uveřejňované v sekci TV info, kterou jsme vytvořili pro články o terestrické, kabelové a DVB-T televizi.


Tímto se původní web satCentrum očistil od příspěvků, které neměly těsnou návaznost na satelitní šíření signálu. Určitě jste tuto změnu zaregistrovali a věříme, že vám bude vyhovovat. Kdo si však bude chtít přečíst odpovědi na technické otázky, má i nyní možnost - v současně publikovaném článku UPC odpovídá - 20.část na webu satCentrum. Doufáme, že jsme tak vyhověli všem diskutujícím, kteří nechtěli na odborném satelitním webu mít otázky k programu, zatímco sem se hodí a určitě si je rádi přečtete.


Ale nyní už předáváme slovo tiskovému mluvčímu společnosti UPC Česká republika, a.s., dr. Františkovi Malinovi:


Co nabídne HBO 2?

HBO2 bude používat stejnou filmovou knihovnu jako HBO, ale s určitým časovým odstupem. Divák, který nestihne své oblíbené filmy na HBO, bude mít možnost je shlédnout na HBO2. A protože jen málokdo stihne všech 25 premiér, které HBO každý měsíc uvádí, jde o praktickou službu Už v zářijové nabídce jste mohli shlédnout 78 pořadů, které zahrnují jak filmy, tak seriály, dokumenty a koncerty. Tato struktura bude zachovávána i nadále. Vše, jak je zvykem na HBO bude plně dabováno do češtiny a nepřerušováno reklamou.


Budete někde vysílat Harryho Pottera v češtině?

Ano na HBO, a to v říjnu.


Co je zač ta maďarská HÍR TV, je možné se podle toho učit maďarsky?

Určitě ano. Jde o poměrně mladý, soukromý maďarský televizní kanál, který se chce přiblížit formátu světových i regionálních televizních kanálů, jako jsou CNN, BBC World Servis či slovenská Ta3. Nepůjde ovšem jen o zpravodajství, ale i rozhovory s osobnostmi z řad kultury, sportu a politiky a o záznam významných, např. divadelních akcí.


Pěkně jste nás převezl s informací o koncertu latinskoamerické hudby na Romantice. Dívala jsem se a nic tam nebylo.

Upřímně se omlouvám. Požádal jsem o vysvětlení zástupce této televize v ČR. Byl jsem požádán, abych rovněž tlumočil jeho omluvu s tím, že z podkladových materiálů nebylo zřejmé, že koncert bude dáván pouze v polské verzi programu a nikoliv v české verzi. Ještě jednou se omlouvám.


Na internetu jsem četla, že Romantica chystá nový seriál pro mladší. O co půjde?

Od 1. října startuje kanadský seriál Edgemont z prostředí středoškoláků a jejich problémů. Odehrává se ve Vancouveru a seriál získal pochvalná hodnocení jak kritiků, tak mladých diváků. Možná to bude i tím, že v Edgemontu vystupuje minimum dospělých lidí radících mladým, jak mají žít.


V říjnu asi skončí seriál Odplata na Romantice. Co jej nahradí?

Premiéru si odbude nový mexický seriál nazvaný Proč mě nikdo nemá rád. Začíná 7. října a určitě to bude trochu jiný seriál, než na jaké jste byla na Romantice zvyklá. Trochu poodkryji hlavní téma seriálu podle synopse - Alicia je úplně normální chytrá holka, se smyslem pro humor a pár kily navíc. Sní o tom, že potká muže, se kterým si bude ve všem rozumět a který ji bude mít rád takovou jaká je. Do jejího života vstoupí dva muži. Prvním je pohledný novinář Cesar Sabatie, který sní o kariéře filmového režiséra, ale všechny jeho dosavadní filmy byly propadáky. S druhým mužem se seznámila na internetovém chatu, kde vystupuje pod jménem “Kinofil”…


Můžete mi něco zjistit o Extreme Engineering na Discovery?

Tři díly seriálu, který se v češtině jmenuje Mimořádné projekty, startují či startovaly v neděli 28. září ve 21:00. Seriál nabídne divákům zamyšlení nad budoucností stavitelství na celém světě. Díl nazvaný Alpské tunely nás seznámí s konstrukcí švýcarského tranzitního tunelu pod Alpami v délce více než 55 km, který usnadňuje cesty mnoha Evropanům. Na to naváže díl nazvaný Holandské mořské hráze, jenž si vzal na mušku masivní, počítačem řízené mořské bariéry a přehrady usměrňující tok řek vlévajících se zde do moře. A to včetně gigantické bariéry Measlantkering, která patří mezi konstrukční divy světa. Premiérový večer pak uzavře díl nazvaný Most přes Beringův průliv, který se zabývá myšlenkou přemostění Beringovy úžiny a spojení tak Severní Ameriky s Asií. Projekt, který již existuje na rýsovacím prkně a předpokládá využití mrazuvzdorného betonu.


Jakou velkou premiéru chystá Discovery Channel na podzim?

Z nejbližších premiérových programů vám mohu například doporučit dokument Ledový muž: Hon na zabijáka, který bude na programu ve středu 22. října od 22:00 hodin. Půjde o muže z ledovce, kterému se říká Otzi. Asi víte, že jde o jeden z největších archeologických nálezů dneška: 5000 let starou mumii z doby kamenné, náhodou objevenou v italských Alpách v roce 1991. Celá léta se mělo za to, že Otzi umřel na podchlazení. Nové informace založené na vědeckém výzkumu vedeném Dr. Eduardem Egarterem z Jihotyrolského muzea archeologie ukazují na velmi odlišnou smrt…


Budete na Fox Kids uvádět filmy?

Zeptal jsem se a odpověď zní ano. Od září je vždy jeden víkend v měsíci věnován filmům.


Mám rád seriál Kocour Raplík. Přijdou nové díly?

Ano. Fox Kids navíc pro diváky připravil nové díly několika dalších oblíbených seriálů jako jsou např. Pozor, zlý pes, Život s Louiem, Nová Addamsova rodina a Kocour Klif.


Budete vysílat seriál Špiónky na Fox Kids i podzim?

Ano, seriál Špiónky budeme vysílat nadále – dokonce je mu věnováno listopadové téma - můžete se těšit na zcela čerstvé epizody.


Líbil se mi koncert Fox Kids Planet Live. Budete tento koncert ještě někdy?

Spoty ze super koncertu Fox Kids Planet Live, který se konal letos v dubnu v Rotterdamu, bude Fox Kids vysílat prostřednictvím videoklipů průběžně.


Moc se mi líbilo téma měsíce září „Škola je bezva“? Co bude v říjnu?

Říjen na Fox Kids patří magii a kouzlům. Takže kamarádi ze seriálu Wunschpunsch a Kouzelnická soutěž, v které lze vyhrát úžasnou cenu. Více na foxkids.cz.


Všiml jsem si, že stanice Reality TV připravuje na neděle tématické pořady. Co dávají v říjnu?

Z říjnových programových tipů stanice vybírám následující - 18. října Den záchranářů. V tuto neděli uvidíte všechny typy záchranářů, alpskými počínaje přes hasiče až k pobřežním hlídkám.


V upoutávce na Reality TV jsem viděl seriál nazvaný Crime Strike nebo nějak podobně. Můžete mi prosím zjistit jeho český překlad, abych si ho mohl najít v programu?

Tento seriál se česky jmenuje Úder zločinu a když jsem si četl jeho popis, vypadá skutečně zajímavě. Jedná se o reality seriál, ve kterém oběti zločinů vezmou zákon do svých rukou a nenechají si nic líbit. Příklad – na policistku zaútočí zločinec, kterého měla odvést na stanici k výslechu a jen díky kolemjdoucímu, který zločince pomůže zkrotit, vše dobře dopadne.


Mám rád klasické filmy a vysílání stanice TCM vůbec. Jaké bude téma na říjen?

Říjnový program TCM se nese v duchu 100 let westernu. Od 13. do 19. října uvidíte například klasiku jako Pat Garrett a Billy Kid, Welcome to Hard Times, How the West Was Won nebo Wild Revers.


Nevíte co připravuje VH1?

Vím. V říjnu začínají úterní hosté večera skupinou Aerosmith, následovat bude noc s Davidem Bowiem, stále mladou Cher a královnou posledního úterního hudebního večera bude skupina Queen.


Chci vidět Eminema! a zajímá mě všechno o něm. Kdys ním něco budete dávat?

Musíte si počkat až na víkend v polovině října. Celý víkend 18. a 19. října bude MTV věnovat právě jemu a jeho rodině. Podívat se můžete například na natáčení jeho videoklipů, poslechnout si jeho životní příběh, rozhovor a mnoho dalšího.


Zjistěte prosím jaké koncerty by měly předcházet letošním MTV European Music Awards.

Hvězdou koncertů by měli být TRAVIS, SKIN a objev polské scény MYSLOVITZ. Londýnský koncert proběhne 29. září a MTV ho bude vysílat v hodinovém sestřihu 9.října.


Řada mých známých má zájem o kabelovou televizi. To mě přivedlo na myšlenku, že bych ji mohla ve svém volném čase prodávat. Je to možné?

Je. Měla byste ovšem umět jednat s lidmi. Předpokládá se i vysoké pracovní nasazení a živnostenský list je výhodou, ale nikoliv podmínkou. Prodávat můžete ve svém volném čase. Navíc projdete bezplatným školením, získáte zaměstnanecké výhody na služby UPC a po dobu „rozjezdu“ Vám bude zaručen i určitý výdělek. Kontaktujte, prosím, naše zákaznické středisko.


Kdy konečně zrychlíte svůj internet po kabelu Mistral? Jak byl dobrý, tak teď je pomalý…

Nebojte se určitě zrychlí a to brzo. A přijde řada dalších změn. Na 1.října připravuji v tomto směru tiskovou zprávu.


dr.František Malina
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s.




Doplnění redakce:

Přečetli jste si dvacáté první pokračování odpovědí tiskového mluvčího UPC ČR, a.s., které exkluzivně poskytuje čtenářům serveru satCentrum a týdeníku Satelit-Parabola. Děkujeme dr.Františkovi Malinovi za jeho odpovědi.

Kromě otázek, které jsme mu zaslali na základě vašich reakcí v diskusi pod minulým pokračováním na našem webu, nezapomněl ani na aktuální téma, které hýbe posledními dny - zařazení nových programů do nabídky UPC. Děkujeme za odpovědi, oceňujeme, že je UPC ochotno takto každý měsíc komunikovat se čtenáři našeho webu, z nichž mnozí ani nejsou abonenty služby UPC Direct.

Bohužel dnes musíme opět zklamat řadu slovenských čtenářů, kteří poukazují na to, že dosud „jejich“ UPC nereagovalo. Přestože jsme opakovaně dostali kladnou odpověď od slovenského UPC na naši nabídku poskytnout mu prostor k zodpovězení dotazů slovenských satelitních a kabelových diváků a dotazy od slovenských čtenářů jsme předali tiskovému mluvčímu UPC Slovensko, p.Šalingovi, odpovědí jste v dnešním pokračování opět nedočkali. Pan Šaling nám oznámil, že odchází z funkce tiskového mluvčího a tak nám nezbývá, než znovu navázat spolupráci s jeho nástupcem.

Tolik dnešní, jednadvacátá část, už v příštím pokračování může být i odpověď na váš dotaz – stačí se zeptat, třeba hned teď, v diskusi pod tímto článkem. Všechny vaše otázky předáme jak do Prahy, tak i do Bratislavy.

A ještě na úplný závěr: Zajímá vás, jaký je program celé řady satelitních a kabelových televizí na tento měsíc? A co budou dávat příští měsíc? Dozvědět se to můžete již dnes, pokud si na zde na webu v sekci TV download stáhnete přehledy pořadů zatím třinácti (!) stanic na měsíc září a říjen. Jedná se o kanály Animal Planet, Club, Discovery Channel, Eurosport, Hallmark, HBO, HBO2, Private Blue, Private Gold, Reality TV, Romantica, Spektrum a SuperMax. Jednáme však i o zařazení dalších přehledů, zejména hudebních kanálů a také nové stanice AXN. Na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy dalších tří televizí: Galaxie sport a metropolitní TV Praha a Hradec Králové.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 5   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.09.2003 • Nova měla na trhu televizí podíl 46 %, ČT1 20 %
25.09.2003 • Zasedala Rada pro rozhlasové a televizní vysílání
25.09.2003 • V októbri bude mať v STV premiéru nový pôvodný seriál Záchranári
24.09.2003 • Západní křídlo a Sopránovi si odnesli hlavní televizní ceny Emmy
24.09.2003 • Konkurz do dětské televize přilákal desítky zájemců
22.09.2003 • Slováci čakajú na svoju reláciu v ČT zatiaľ márne [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Ivanovi .... ... 

01.10.2003 21:04 • Ivan
To že uviedli akýsi údaj neznamená, že funguje, je pravdivý, sú zákazníkmi UPC. Komunikoval si už s nimi? Vždy si hovoria len to čo chcú sami počuť a to hlavne v maďarčine a češtine a začínajú už aj s rumunštinou. To bude tým, že tu sa pekne napálili a prerobili.
 
 
  Ivanovi ... 

28.09.2003 14:48 • anonym
Tak prečo si tu uviedli email?
 
 
  Naivkovia. ... 

26.09.2003 21:35 • Ivan
To Vám ešte nedošlo,že jeho odpovede sú len reklama a ostatné (o ćom sa tu nepíše) je o peniazoch a nie Vašich žiadostiach. Slovenské vedenie UPC je lenivé komunikovať so svojimi zákazníkmi pre svoje nízke komunikačné a technické znalosti, žiadnom vlastnom programe v programovej ponuke UPC, a nazdávajúc sa ,že čo povie Veľký Český brat platí aj z asi 15% pre tú menšinu divakov na Slovensku.Ak chcete niečo na Slovensku vedieť od UPC tak to musíte najskôr zaplatiť(hoci len telefónny hovor). Oni inak komunikovať nevedia. Podľa mojich skúseností ešte len zisťujú výhody faxovej komunikácie. Ide to s nimi dolu kopcom. Aspoň v komunikácii s nami zákazníkmi. Oni nebudú odpovedať na vaše otázky.Oni požiadajú pre Slovensko nekompetentného p. Malinu aby si napísal svoje otázky a sám si ich zodpovedal. Musíte sa viac modliť a dúfať. Také je to na Slovensku.
 
 
  k ziadosti za zarade ... 

26.09.2003 16:35 • zolo
k ziadosti za zaradenie supermaxu sa pripajam aj ja, a nie len do upc direct ale aj spat do kablovky (v BA). doteraz nebolo vysvetlene, preco pred uzanineviemkolkymirokmi zmizol z ponuky rozsireneho baliku. a moja otazka na upc slovensko sa tyka progamu bbc prime. xcel by som vediet, ci sa planuje jeho zaradenie do kablovky (ci uz ako sucast rozsireneho baliku alebo ako premiovy program) alebo, ci sa vobec uvazuje o zaradeni anglicky hovoreneho kanalu, ktory sa aspon priblizuje plnoformatovej (mozno komercnej) televizii. zaradenie takeho programu, by bola moja druha ziadost. diky. ozaj, som technicky laik do CTV a veci okolo toho, ale.. xcem sa spytat, preco nie je mozne si svoj odber programov od operatora nastavit individualne, preco mam na vyber len z dvoch (dost neaktraktivnych) balikov plus dva tri premiove programy. myslim tym, navolit si vlastny cosi ako rozsireny subor z dostatocne sirokeho vyberu iks stanic, cena by sa scitala za jednotlive navolene kanaly a bolo by. je to technicky nemozne? aj ked budem argumentovat pokrokom techniky na zaciatku 21eho storocia? vdaka.
 
 
  Žiadosť o zaradenie SuperMax ... 

26.09.2003 10:03 • zoli
pre: UPC Česká a Slovenská republika Obraciam sa na Vás so žiadosťou o zaradenie detského kanálu SuperMax do digitálnej platformy UPC Direct. Dôvod: obrovský záujem zo strany detí SuperMax by sme uvítaly, ak to inak nie je možné i formou premiérového programu(ako napr.HBO). pre Satcentrum:Vďaka za sprostredkovanie žiadosti(ak je to možné).
 
 
Celkový počet komentářů: 5 / zobrazují se: 1 ... 5

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist