Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 04:24:33   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

ČT1 a ČRo Vltava uvedou cyklus o kriminalitě mladých Trhliny

  Autor: ČTK , e-mail: info@ctk.cz Přidané: 16.10.2003



ČT a ČRo Vltava uvedou cyklus o kriminalitě mladých Trhliny. Česká televize jej bude vysílat na prvním kanálu od 19. října každou neděli v 14:45. Rozhlasovou verzi cyklu mohou sledovat posluchači Českého rozhlasu Vltava každou středu v 21:45 od 22. října.


Jsou si vědomi příčin svého činu i viny. Uznávají, že je postihl spravedlivý trest. Když po letech opouštějí věznice, mají spoustu plánů a předsevzetí. Brzy však zjišťují, že zdaleka nemají vyhráno a skutečný boj s minulostí, ale i budoucností, je teprve čeká. Tak by se daly shrnout výpovědi trestaných mladých lidí v závěrečné části pětidílného cyklu Trhliny scenáristky Bronislavy Janečkové a režiséra Jana Nováka. Autoři cyklus o příčinách kriminality mladých představili novinářům.

Česká televize jej bude vysílat na prvním kanálu od 19. října každou neděli v 14:45. Rozhlasovou verzi cyklu mohou sledovat posluchači Českého rozhlasu Vltava každou středu v 21:45 počínaje 22. říjnem.

Když se režisér Novák poprvé vydával za mladými lidmi odsouzenými za vraždu, očekával setkání s nechutnými existencemi. "Pak jsem ale pochopil, že dostat se tam, kde jsou oni, je jen krůček," podotkl. Také scenáristka Janečková byla podle svých slov překvapená, že mnozí z vězňů, jenž často dávají svá osudová "uklouznutí" do souvislosti s nešťastným dětstvím, nesplňují obecnou představu o brutálním polointeligentním individuu.

Aniž by se pátý díl cyklu nazvaný Pád do propasti snažil polemizovat o zločinu a trestu, zaznamenává výpovědi vězňů o motivu k trestným činům z doby výkonu trestu, i jejich osudy po propuštění. Než se ale s autentickými výpověďmi mladých odsouzenců diváci a posluchači veřejnoprávních médií seznámí, nabídne cyklus Trhliny i jiné příběhy lidí, kteří se dostali do problémů se zákonem.

V prvním díle cyklu Samota je rodu ženského povyprávějí své příběhy dívky z výchovného ústavu. Spolu s autory se zamyslí nad tím, proč začaly krást, brát drogy a utíkat z domova.

Díl Na hračky se nečeká přiblíží příběhy dvou mladíků žijících v azylovém domě. Zdeněk i Roman zažili, co je to zůstat na ulici a získávat peníze krádežemi.

Třetí část Útěk ze samoty bude o situaci těch, kteří byli sami jak v dětství, tak po návratu z odpykaného trestu na svobodu.

V díle Nemám se rád se svěří se svým příběhem Martin, kterého matka v dětství týrala, a který poté začal ubližovat jiným lidem.

"V televizi představíme v rámci cyklu sedmnáct hlavních hrdinů. V rozhlase jich bude o něco víc, a to i proto, že mnohé výpovědi zůstaly jen ve zvuku, protože někteří z našich protagonistů se během natáčení ztratili, byli zavřeni, nebo si vystoupení před kamerou rozmysleli," uvedla Janečková. Odvahu vystoupit z anonymity našli tři vrazi, sedm zlodějů a násilníků, tři dívky z výchovného ústavu a dva narkomani. A dvě matky odsouzených zlodějů.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.10.2003 • Albrightová nevystoupí na Nově, ale na ČT v Krásných ztrátách
16.10.2003 • Nemocnice na kraji města znovu oslovila četné publikum
15.10.2003 • První reality TV show zařadí Óčko
15.10.2003 • V STV dostanou šanci i lidi, kteří obdivovali Mečiara [ 1 ]
14.10.2003 • Televize Prima začne natáčet vlastní seriál
13.10.2003 • Jak trávíme volný čas v Česku po roce 1989?

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist