Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 16.04.2024 - 12:34:33   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

V STV dostanou šanci i lidi, kteří obdivovali Mečiara

  Autor: ima, ko, lcm, ČTK , e-mail: info@ctk.cz Přidané: 15.10.2003


Nespokojenost Slováků, kteří s povzdechem "na to se nedá koukat" už několik let otráveně přelaďují veřejnoprávní Slovenskou televizi (STV) na jiný kanál, by se měla stát minulostí. Nové vedení slibuje už od příštího roku zcela novou televizi, jejíž vzorem budou BBC, ZDF nebo ČT. Výkladní skříní by se mělo stát zpravodajství.


Kritici ale o smělých plánech pochybují. Nechápou, že se do STV vracejí i lidé, kteří se kdysi netajili obdivem k Vladimíru Mečiarovi.

Začátkem letošního roku nastoupil do zadlužené a málo atraktivní STV nový ředitel Richard Rybníček a slíbil nápravu. Vedení propustilo kolem 1200 lidí, začalo šetřit a postupně zpomalovalo ekonomický úpadek. Nyní se šéfové pustili do náboru nových zaměstnanců, kteří mají zaručit kvalitu vysílání. Do konce letošního roku by mělo přijít kolem 40 nových tváří. Televizi se už upsalo několik zvučných jmen, mezi kterými nechybí třeba někdejší redaktor Novy Eugen Korda nebo několik hvězd ze slovenských soukromých médií.

Kritiky ale zlobí, že dveře se otevírají také lidem, kteří v STV pracovali i za někdejší vlády Vladimíra Mečiara. Právě tehdy si STV nejvíce pošramotila pověst a mnozí ji nazývali služkou Mečiarova Hnutí za demokratické Slovensko (HZDS). K divákům z obrazovky promlouvá také bývalý mluvčí Mečiarova kabinetu Marián Kardoš. "Nechceme nikoho kádrovat. Otevřeli jsme proto STV i lidem, jejichž jméno možná bylo v minulosti spojeno s některými stranami, ale nyní od nich očekáváme profesionální výkon," řekl ČTK člen krizového štábu STV Branislav Zahradník. "Výhodou televize je, že její produkt vidí divák každý den na obrazovce. Kdyby se tam projevily jakékoli stranicky orientované informace, veřejnost i novináři by to zaznamenali. Očekáváme proto, že všichni zaměstnanci se budou chovat jako profesionálové."

Kvalitou zpravodajství i celého vysílání chce STV napodobit BBC, ZDF a ČT, s kterými plánuje užší spolupráci. Od příštího roku chce televize využívat virtuální studio, zaměstnanci by měli odejít na stáže do ZDF, konzultant BBC by měl zase přijít do Bratislavy. "Usilujeme i o spolupráci s ČT. Diváci nás žádají o vysílání českých filmů a seriálů, máme zájem o výměnu programů. V zájmu diváků v obou zemích bychom chtěli nastavit vztahy mezi televizemi na kvalitativně novou úroveň," dodal Zahradník.

Z programové nabídky STV by časem měly zmizet i některé pořady natočené za bývalého režimu, které kritici označují za propagaci socialismu. STV také obnovuje výrobu vlastních programů, takže reprízy nekvalitních pořadů by se měly postupně vytrácet. Televize hodně sází i na sportovní přenosy, zejména na populární hokej. Kromě přenosů z domácí ligy odvysílá i přenosy z NHL, mistrovství světa a Světového poháru. Slováky chce přilákat rovněž zvučnými jmény reportérů - za mikrofonem se už objevila hokejová legenda Jozef Golonka.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.10.2003 • Nemocnice na kraji města znovu oslovila četné publikum
16.10.2003 • ČT1 a ČRo Vltava uvedou cyklus o kriminalitě mladých Trhliny
15.10.2003 • První reality TV show zařadí Óčko
14.10.2003 • Televize Prima začne natáčet vlastní seriál
13.10.2003 • Jak trávíme volný čas v Česku po roce 1989?
12.10.2003 • Rozhlasový den evropských kultur

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Repete ... 

15.10.2003 22:23 • Fedor
STV A STB JB N TB.JB N TB.JB N TB....
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist