Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 14:54:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Česká televize počítá, co natočí či zruší

  Autor: M.Spáčilová, MF Dnes , e-mail: idnes@idnes.cz Přidané: 18.10.2003


Závěj papírů s návrhy pořadů pro příští rok teprve včera zavalila stůl výrobního ředitele České televize Petra Erbena. „Teď se jimi proberu a spočítám výrobní náklady. Dostane je finanční ředitel, který řekne, co si můžeme dovolit. A bude se škrtat. Takže zatím nic není rozhodnuto,“ odráží Erben otázky na budoucnost konkrétních pořadů, o jejichž možném zrušení se mluví. Patří k nim třeba soutěž O poklad Anežky České. Potrvá, nebo skončí? „Program navrhl na rok 2004 další čtyři díly Anežky. Ale jestli to tak bude, ukáže finanční oponentura,“ opakuje šéf výroby.

Návrhy přinejmenším ukazují, oč by Kavčí hory stály. Objevují se takzvané piloty, zkušební ukázkové díly publicistických magazínů pro mládež. Brno nabízí dokumenty. Praha chce pokračovat v „aktovkách“, půlhodinových historkách v duchu Bakalářů - osm povídek vzniklo letos, na příští rok se jich plánuje dvacet. Věci už „rozjeté“ mají větší šanci než úplné novinky. Diváky nejvíce zajímají seriály, jenže ty představují běh na dlouhou trať. „První rozhodnutí, které jsem po nástupu do funkce udělal, bylo dát přednostně do výroby Nemocnici na kraji města po dvaceti letech přesto, že tehdy, na jaře 2001, ještě nebyla dopsána,“ vzpomíná bývalý ředitel ČT Jiří Balvín. Ten krok prý udělal, když inventurou po svých předchůdcích zjistil, že by v roce 2003 ČT neměla co vysílat. „S šéfem programu Petrem Kolihou jsme naplánovali seriály do roku 2007 podle zásady, že 52 týdnů roku potřebuje vždy aspoň 26 nových dílů.“

Tehdejší seriálový plán se podle Erbena v podstatě dodržuje. Jenže kvůli penězům dostávají přednost látky ze současnosti před dražšími, výpravnými dobovými příběhy. Které z navrhovaných seriálů tedy mohou přežít očekávané škrty? Nová řada Ranče u Zelené sedmy už se točí, projít by mělo i pokračování úspěšných Četnických humoresek. Současné cykly Náměstíčko a Dobrá čtvrť se už dokončují. V návrhu jsou opět osudy Lídy Baarové, zato jiný historický seriál, netradiční pohled Evy Kantůrkové na Jana Husa, těžko uspěje. Zapadl Mattoniho životopis, o Cejchu, seriálu o soužití Čechů a sudetských Němců, se mlčí. Naopak zelenou asi dostane Eden, detektivní seriál z dnešní doby.

Konečný rozpočet na rok 2004 musí Kavčí hory předložit Radě ČT do konce listopadu. Podle odborníků je to pozdě, seriály za 50 až 100 milionů korun je třeba plánovat na tři roky dopředu, už nyní se má točit na příští jaro a právě z „pytlíkování“, tedy škrtů na poslední chvíli, prý vznikaly minulé schodky.

Což však neznamená, že by při čekání na rozpočet výroba stála. Namátkou: v říjnu se točí dvě detektivky, letní komedie, zábava, nové řady večerníčků Bubáci a hastrmani či Do pohádky. Právě večerníčky představují jednu z mála položek, jež si zatím nikdo netroufl škrtnout.


Mají šanci přežít:

Seriály Četnické humoresky, Ranč U Zelené sedmy a večerníčky jako Do pohádky, jejichž nové řady mohou sázet na minulé úspěchy, budou pravděpodobně pokračovat i v budoucích letech.


Zdroj: Mirka Spáčilová, MF Dnes, 18.10.2003


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.10.2003 • V pátek odstartoval nový kanál s filmy z Hollywoodu [ 2 ]
18.10.2003 • Tradičnímu vysílání odzvonilo, říká Balvín
17.10.2003 • Podaří se televizím vrátit diváky do křesel?
17.10.2003 • Letošní seriál závodů F1 byl na Primě velmi úspěšný [ 1 ]
17.10.2003 • Albrightová nevystoupí na Nově, ale na ČT v Krásných ztrátách
16.10.2003 • Nemocnice na kraji města znovu oslovila četné publikum

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist