Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 11:45:15   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Lets Rock! na stanici Discovery Channel

  Autor: M.Kocourek, Zone Vision Czech , e-mail: m.kocourek@zonevision.cz Přidané: 22.10.2003


Kulturní revoluce, která se odehrála v západním světě, byla v průběhu let mnohokrát zdokumentována. Následující pořad, který uvádí skutečná punková bohyně Debbie Harry, se však snaží odkrýt, co se dělo mimo hranice západního světa. Třídílný seriál Alternativní roky rock and rollu zkoumá, jak vzrušení, revoluce a nakonec vystřízlivění nové kultury prožíval zbytek světa. Šedesátá, sedmdesátá a osmdesátá léta byla ve východní Evropě, Africe, Asii a Jižní Americe nabitá děním.


První díl nazvaný Rock otřásá světem můžete shlédnout 12. listopadu 2003 od 22 hodin. Zabývá se vzestupem vlny rock-and-rollu a jeho šířením ze západu po celé zeměkouli. Od Indie po Rusko, od Mexika po Argentinu, od Konga po Hongkong. Program zachycuje jeho vzestup a zabydlení se na celém světě a také zkoumá, kolik zemí se ho snažilo postavit mimo zákon. Brazilec Gilberto Gil, spoluzakladatel hnutí Tropicale a stále ještě jedna z největších hvězd Latinské Ameriky, mluví o tom, jak byl uvězněn a poslán do vyhnanství pro zvláštní zločin - byl nejznámějším hippiem v zemi. Ironií osudu je, že bývalý „kriminálník“ se nedávno stal ministrem kultury brazilské vlády.

Program Alternativní roky rock and rollu také odhaluje vliv skupiny Beatles na vývoj pop-music po celém světě. Alejandro Lora, frontman mexické rockové skupiny El Tri, a muzikanti z Ruska a Polska vypráví o tom, jak hudba liverpoolské skupiny navždy změnila jejich životy.

Módní trendy je název druhého dílu, který na Discovery Channel poběží 19. listopadu. Tento díl se zabývá světem módy a celosvětovými trendy let šedesátých, sedmdesátých a osmdesátých. Minisukně odstartovala novou éru odívání, která zaplavila západ a ovlivnila celý svět. Superhvězda sedmdesátých let Zeenat Aman vypráví, jak uvedla minisukni do konzervativní Indie a spustila minisukňové bláznovství, když se v jedné z nich objevila ve filmu.

Z Brazílie k divákům promluví skutečná “Dívka z Ipamnemy“, Rose di Prima, o módním hitu, ke kterému omylem přišla. Po ukončení kariéry modelky se vrhla na módní návrhářství a při prvním pokusu o vytvoření bikin jí došla látka. Toto dilema vyřešila použitím šňůrky, která díly držela pohromadě. A tak se zrodily kalhotky tanga, neboli brazilské bikiny (to po dalších Rosiných experimentech vedlo k vynálezu proslulých supertang - šňůrek). V tomto díle také uvidíte rozhovor s vůbec první brazilskou supermodelkou Marciou Brito.

Poslední díl nazvaný Na filmovém plátně vysílá Discovery Channel ve středu 26. listopadu od 22 hodin. Třetí epizoda minisérie Alternativní roky rock and rollu odhalí filmovou revoluci šedesátých, sedmdesátých a osmdesátých let mimo zář světel Hollywoodu. V Hongkongu se setkáme s Cheng Pei Pei, která se na západě proslavila rolí staré zlé čarodějnice z Crouching Tiger, Hidden Dragon. V šedesátých letech byla tato drobná baletka velkou hvězdou první vlny kung-fu. V té době patřily „ženy kung-fu“ mezi nejsvobodnější ženy filmového světa a dlouho předtím, než západoevropanky pálily své podprsenky, ženské filmové hvězdy kung-fu mužům ukazovaly, jak se věci mají.

Podíváme se také do Brazílie, kde se Sonia Braga zmíní o telenovelách, jihoamerickém pokračování mýdlových oper, které po celém světě sledovaly stamiliony diváků. Melodramatické zápletky a emotivní obsah – se lehce adaptovaly od Sibiře po Mexiko a ze Sonii se stala „bollywoodská“ star. V Indii navštívíme legendární „bollywoodskou“ hvězdu Amitabha Bachchana, kterého proslavil největší „bollywoodském“ film všech dob Sholay. Amitabhu nám řekne více o své kariéře, která byla završna zařazením do seznamu 100 nejpopulárnějších osobností ve Velké Británii. Amitabh je v současnosti moderátorem indické verze soutěže „Chcete být milionářem?“ a v muzeu Madame Tussaud v Londýně můžete vidět jeho voskového dvojníka.

Seriál Alternativní roky rock and rollu slibuje být přehlídkou ikon světa hudby, módy a filmu let šedesátých, sedmdesátých a osmdesátých, které nepocházely ze západního světa.

* * * * *

Discovery Networks Europe

Firma Discovery Networks Europe (DNE) byla založena v roce 1989 a v současné době má více než 100 milionů předplatitelů. Portfolio programů DNE zahrnuje devět kanálů v 52 zemích Evropy, Středního Východu a Afriky: Discovery Channel, Discovery Home & Leisure, Discovery Health, Discovery Animal Planet, Discovery Civilisation, Discovery Science, Discovery Travel & Adventure, Discovery Kids a Discovery Wings. Programy se vysílají ve 20 jazycích a v 7 samostatných verzích.

Mateřská společnost DNE, Discovery Communications Inc., je vedoucí světovou společností v oblasti médií a zábavy se skutečnou tématikou, která provozuje 14 samostatných televizních značek. Od svého založení v roce 1985 v USA nyní vysílá ve 155 zemích a teritoriích, více než 950 milionům předplatitelů. DCI spravuje také Discovery.com, Discovery Consumer Products a maloobchodní prodejní síť Discovery Channel. DCI je soukromá společnost; vlastní ji čtyři akcionáři: Liberty Media Corporation (NYSE: L), Cox Communications, Inc. (NYSE: COX), Advance/Newhouse Communications a John S. Hendricks, zakladatel společnosti, předseda představenstva a generální ředitel.


PR Press Zone Vision Czech, s.r.o.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.10.2003 • Reportérovi zpravodajství ČT bylo vyhrožováno
21.10.2003 • Novou Nemocnici na ČT1 viděly 4 miliony diváků
21.10.2003 • Horečka zvaná Nemocnice jde na východ
20.10.2003 • Nebývalý zájem o seriál Nemocnice na kraji města po 20 letech
19.10.2003 • V pátek odstartoval nový kanál s filmy z Hollywoodu [ 2 ]
18.10.2003 • Tradičnímu vysílání odzvonilo, říká Balvín

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist