Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 12:29:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Kabelová televize | Články
 

Karneval od září zprovoznil dalších 55 000 zásuvek vysokorychlostního internetu 600/150 kbps

  Autor: Jan Hlaváč , e-mail: jan@hlavac.biz Přidané: 25.11.2003


Karneval od září zprovoznil dalších 55 tisíc zásuvek vysokorychlostního internetu. Internet TURBO 600/150 kbps je tak od září nově dostupný v 25 tisíci zásuvkách v Brně, 10 tisíci v Ostravě a nyní 20 tisíci v Mostě. Karneval v těchto městech postupně zprovozní ještě dalších 35 tisíc zásuvek. Dohromady s nově vybudovanými zásuvkami tak bude na přelomu roku vysokorychlostní internet od Karnevalu dostupný ve více než 180 tisíci domácnostech. Karneval má nyní na 270 tisíc zákazníků kabelové televize, celkový počet domácností připojených ke společné síti dosáhl 500 tisíc. Společnost tak nabízí své služby zhruba 1,2 milionu obyvatel České republiky.

„Na přelomu roku 2003 se na vysokorychlostní internet Karnevalu bude moci připojit na 180 tisíc domácností. Náš harmonogram se nám daří dodržet. Zaznamenáváme také čtvrtroční 22 procentní nárůst zákazníků internetu,“ řekl Dušan Jelínek, obchodní a marketingový ředitel Karneval Media.

Na 90 procent uživatelů internetu využívá i programovou nabídku KOMPLET. „Spojení programové nabídky a vysokorychlostního internetu je úspěšné. Karneval nabízí proto i speciální balíček internet/televize, na kterém zákazník měsíčně ušetří 200 korun,“ dodal Dušan Jelínek.

Vzhledem k nedořešené problematice ADSL vidí Karneval v rozvoji vysokorychlostního internetu velký potenciál. „Nabízíme nejvyšší rychlost za nejnižší cenu v porovnání se všemi tuzemskými poskytovateli vysokorychlostního internetu. Těm kteří nemají počítač navíc nabízíme se slevou multimediální počítač do 10 tisíc s DPH. Rychlý internet může mít nyní opravdu každý, padají poslední bariéry,“ uzavřel Dušan Jelínek, obchodní a marketingový ředitel Karneval Media.

Základní cena vysokorychlostního internetu TURBO je 999 Kč, a to v kombinaci s nabídkou kabelové televize KOMPLET, která obsahuje 40 televizních programů a stojí 449 Kč. V nabídce je také tarif bez programů kabelové televize za 1 199 Kč. Zákazníci s nabídkou KOMPLET tak na balíčku internet/televize ušetří 200 Kč měsíčně. Více informací je na www.karneval.cz.

Rychlost 600/150 kbps představuje více než desetkrát rychlejší připojení ve srovnání s telefonní linkou. Garantovaná rychlost 600/150 kbps bez problémů umožňuje sledovat video, poslouchat stovky on-line rozhlasových stanic, hrát síťové hry či stahovat velké objemy dat vysokou rychlostí. Za měsíční paušál budou mít mostečtí a litvínovští zákaznici Karnevalu neomezený přístup na internet každý den bez ohledu na denní dobu na rozdíl od připojení přes telefonní linku. Na rozdíl od ADSL jsou deklarované rychlosti vysokorychlostního internetu sítě Karneval garantované. To znamená, že rychlost se nesnižuje ani s rostoucím počtem zákazníků.


O Karneval Media

Spojené společnosti TESmedia a Intercable CZ nyní vystupují pod obchodním jménem Karneval. Pod tímto názvem budou nyní spojené společnosti poskytovat služby kabelové televize a vysokorychlostního internetu. Logo Karneval a jeho grafická identita nahradí v současnosti používané názvy ve veškeré komunikaci se zákazníky. Názvy současných právnických osob se sjednotí spolu s právním sjednocením, ke kterému dojde na začátku příštího roku.

Spojené společnosti mají na 270 tisíc zákazníků, celkový počet domácností připojených ke společné síti dosáhl 500 tisíc. Společnost tak nabízí své služby zhruba 1,2 milionu obyvatel České republiky. Do konce roku 2003 se na vysokorychlostní internet společnosti bude moci připojit na 180 tisíc domácností. V roce 2004 by toto číslo mělo stoupnout na 300 tisíc.

Přes 4 miliardy korun investovaly obě společnosti do výstavby a rozvoje kabelových rozvodů a služeb. Hlavní investice směřovaly do technologického rozvoje sítí, zákaznického a technického servisu a kvalitní nabídky programů, která obsahuje až 40 programů, kdy více jak polovina je v českém či slovenském jazyce.


Jan Hlaváč, mediální konzultant, www.karneval.cz


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.11.2003 • Signál nepropouštěla halda
13.11.2003 • Kabelový internet těží z problémů Telecomu
12.11.2003 • chello plus – internet zrýchľuje
07.11.2003 • Kabelové televize od ledna 2004 pravděpodobně nepodraží
05.11.2003 • Kabelové televize v kraji si klienty udržují
30.10.2003 • Kabel Plus VS obmedzil počet programov v MMDS [ 4 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist