Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 09:36:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Štěpán Kotrba: Skandální usnesení Rady ČRo k zrušení středovlných vysílačů ČRo

  Autor: Š.Kotrba , e-mail: info@blisty.cz Přidané: 26.11.2003


"Úsporou" nazývá Rada ČRo zrušení dosavadní sítě středovlnných vysílačů ČRo 6 a jednoho vysílače ČRo 1, které doteď ve výši 58 milionů Kč Český rozhlas platil. Rada kupodivu nekonstatuje dosavadní neekonomičnost chování managementu ČRo v čele s generálním ředitelem a nevyčísluje způsobené škody, naopak pana ředitele chválí. Za úsporu. Stanici, která oslovuje pouze 22 000 posluchačů, má Kasík do dalšího skomírání navíc přidat další peníze - na reklamu. Rozhodnutí Rady ČRo nelze nazvat prozatím jinak, než jako skandální výsměch profesionalitě i vlastnímu poslání a odpovědnosti Rady. Rada Českého rozhlasu podporuje neschopné, neb schopní si ústa určitě nabijí sami. Na budoucnost se nehledí, přítomnost klepe na dveře a je třeba důchodu dožít v klidu. Bez revolucí. Bez nervozity. Bez problémů.

Nutno dodat, že podobných "rezerv" - jinak řečeno rozpočtových černých děr - je v Českém rozhlase daleko více. Stanice Praha či Regina nejsou výjimkou, o jejich dramaturgii by se daly psát romány. Taktéž o některých smlouvách, za drahé peníze zabezpečující špatně to, co lze levněji pořídit v daleko větší kvalitě... Šéfredaktoři jsou občas hysteričtí, neb to vědí, i zuřivě mlčící generální ředitel to ví, i blahosklonná Rada to ví, jen poslanci vědí jako obvykle houby a život jde dál.

Je krásné rozdávat z cizího. Jen kdyby ta budoucnost byla stále tak růžová...


Doplnění: Usnesení 99/03

Rada ČRo souhlasí s návrhem generálního ředitele na vytvoření jedné sítě vysílačů v pásmu AM v souvislosti s nutností reagovat na navýšení DPH za telekomunikační služby. Rada oceňuje, že návrh ve svém důsledku umožní šířit signál stanice ČRo 6 na kvalitnější síti AM používané dosud celodenně stanicí ČRo 2. Rada tudíž bere na vědomí záměr generálního ředitele vypovědět smlouvu s Českými radiokomunikacemi o užívání dosavadní síťě AM vysílačů pro ČRo 6 a vysílače AM Topolná dosud užívaná stanicí ČRo 1. Rada konstatuje, že uvedeným opatřením vedle celoročních úspor cca 58 mil. Kč nedojde ke zhoršení dostupnosti vysílání pro posluchače ani u stanice ČRo 1, ani ČRo 2, neboť obě stanice jsou šířeny zároveň v plném rozsahu a dostatečném dosahu a lepší kvalitě v pásmu FM.

Hlasování: 6 pro


Doplnění: Usnesení 100/03

Rada ČRo v návaznosti na opatření uvedená v usnesení 99/03 souhlasí s návrhem na nové vysílací schéma stanice ČRo 6, který předpokládá od 1. 2. 2004 nově vysílání stanice ve večerních a nočních hodinách na síti vysilačů AM, do 18 hodin používané stanicí ČRo 2. Rada se domnívá, že nový vysílací čas lépe odpovídá charakteru, zájmu i časovým možnostem cílové skupiny posluchačů této specializované stanice, takže návrh by mohl zvýšit posluchačský zájem . Rada žádá generálního ředitele, aby zajistil novému vysílání ČRo 6 patřičnou propagaci.

Rada zároveň konstatuje že výše uvedené návrhy naplňují její usnesení č. 28/03 ze dne 26. března s tím, že požadavek na novou analýzu bude zadán Centru pro mediální studia FSV UK až v průběhu roku 2004.

Hlasování: 6 pro


Zdroj: Štěpán Kotrba, Britské listy a Zápisy ze zasedání Rady ČRo.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.11.2003 • Proglas se mění
26.11.2003 • Mediálny výbor včera schválil 44 pozmeňujúcich návrhov
24.11.2003 • Většina Evropy zná televizní poplatky
24.11.2003 • Mediálny výbor prerušil aj rozpravu o zákone o SRo
22.11.2003 • Na Slovensku nevznikne nové Rádio Hey, ani Fontána, ožijú Rebeca a Tatry
21.11.2003 • Tisková zpráva RRTV

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  ... Šéfredaktoři jsou občas hy ... 

28.11.2003 10:03 • anonym
... Šéfredaktoři jsou občas hysteričtí, neb to vědí, i zuřivě mlčící generální ředitel to ví, i blahosklonná Rada to ví, jen poslanci vědí jako obvykle houby a život jde dál.
Jako v tom filmu se Segalem "my to víme, číňan ví, že to víme, ale dělá že to nevíme.A my děláme, že nevíme,že číňan ví, že to víme.Všichni to vědí :-)
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist