Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 13:36:18   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Rybníčkova požiadavka na financie od MK SR je neprijateľná

  Autor: TASR, Strategie-on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 29.01.2004


STV totiž ústami svojho ústredného riaditeľa Richarda Rybníčka mnohokrát verejne deklarovala, že po oddlžení STV nebudú potrebovať a žiadať zo štátneho rozpočtu žiadne finančné prostriedky. „Je verejne známe, že Radou STV bol už schválený rozpočet na rok 2004 bez nároku na finančné zdroje zo štátneho rozpočtu. STV podľa rozpočtových pravidiel dokonca nepredkladala v minulom roku svoj návrh rozpočtu na Ministerstvo financií SR," zdôraznil pre TASR Rezník.

Odôvodňovanie dodatočnej požiadavky na 65 miliónov Sk zo štátneho rozpočtu podporou pôvodnej tvorby je podľa neho len zastierací manéver, pretože rozpočet STV na rok 2004, ktorý už je schválený, musí v každom prípade zohľadňovať aj náklady na pôvodnú tvorbu. Podľa Rezníka SRo rokoval vo veci svojich požiadaviek s Ministerstvom financií SR, kde bolo na rokovaní u štátneho tajomníka potvrdené, že celá suma 97,585 miliónov Sk z rozpočtovej kapitoly ministerstva kultúry bude určená rozhlasu. Vedenie verejnoprávneho rozhlasu už dlhodobo rokuje s MK SR o prerozdelení tohto objemu na konkrétne účely. „Odrazu sa ozve Slovenská televízia. Logicky sa tu vynára otázka: Aká je kvalita finančného plánovania v STV?" pýta sa Rezník.

Nezávislosti od štátneho rozpočtu pritom krízový manažment STV podriadil celé fungovanie inštitúcie v roku 2003 a minimalizoval objem pôvodnej tvorby. Napriek tomu boli doteraz všetky finančné požiadavky STV vo výške 650 miliónov smerované na štátny rozpočet plne uspokojené. Ústredný riaditeľ Rybníček navrhuje použitie týchto prostriedkov na podporu pôvodnej tvorby, nie na prevádzku verejnoprávnych médií. "Vedome však zabúda na skutočnosť, že SRo na rozdiel od STV, ktorá sa zameriava hlavne na nákup programov z externého prostredia, zabezpečuje pôvodnú tvorbu predovšetkým prostredníctvom vlastných kapacít," hovorí Rezník. Prevádzkové náklady SRo sú teda súčasťou nákladov na výrobu relácií. Preto argumenty ústredného riaditeľa STV podľa Rezníka nie sú ničím odborne podložené. "Prijatie tohto návrhu by zásadne ovplyvnilo finančné krytie nákladov SRo. Táto skutočnosť musí byť Rybníčkovi známa," uzavrel Rezník.

Rybníček navrhol v liste ministerstvu kultúry, aby finančné prostriedky vo výške 97,585 milióna Sk, v štátnom rozpočte vyčlenené pre MK SR ako bežný transfer pre SRo a STV, boli účelovo použité na podporu pôvodnej rozhlasovej a televíznej tvorby. Ústredný riaditeľ STV odporúča, aby sa prostriedky rozdelili pre verejnoprávny rozhlas a televíziu v pomere 1:2, čo by znamenalo 32,53 miliónov pre SRo a 65,055 miliónov pre STV.

Zdroj: TASR, Strategie on line, 28.1.2004


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.01.2004 • Železný tvrdě vyjednává o Novu
29.01.2004 • Komerční TV ve střední Evropě
29.01.2004 • ČT spoří a propouští, v krizi ale není
28.01.2004 • ČT spojí obchodní úsek s komunikací
28.01.2004 • ČRo 6 od února změní frekvenci i čas vysílání
27.01.2004 • Železného kauzy míří před soud

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist