Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 05:33:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Hospodaření České televize je transparentní

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@czech-tv.cz Přidané: 11.03.2004


Česká televize zaslala již podruhé poslankyním paní Miroslavě Němcové (ODS) a Kateřině Dostálové (ODS) CD nosiče s podrobnými přehledy o svém hospodaření a finanční situaci včetně srovnání s evropskými zeměmi. Vedení České televize tak učinilo v souvislosti s opakovanými prohlášeními obou poslankyň v médiích s poukazem na nedostatek informací o hospodaření a změnách ve veřejnoprávní televizi. Informace o hospodaření televize jsou také volně přístupné na webových stránkách ČT www.czech-tv.cz pod odkazem Vše o ČT. CD nosiče byly zaslány začátkem tohoto roku do všech poslaneckých klubů v Poslanecké sněmovně.

Česká televize s informacemi, které poslankyním zaslala, v posledním půlroce kontinuálně seznamovala řadu poslanců na různých schůzkách s generálním ředitelem České televize či s členy jejího managementu, a to včetně ministra kultury Pavla Dostála a premiéra Vladimíra Špidly. Ve studiu České televize na Kavčích horách se také sešla Stálá komise pro sdělovací prostředky Parlamentu ČR na svém výjezdním zasedání, které bylo kromě jiného věnováno i setkání a diskusi s managementem ČT o současném stavu a výhledech plnění veřejnoprávní funkce České televize - více na příslušné stránce ČT.

Česká televize tímto opětovně vyzývá všechny, kteří se chtějí seznámit se skutečnou ekonomikou ČT a všemi kroky nového vedení ČT, které byly uskutečněny, probíhají a budou probíhat, k uspořádání odborné prezentace a diskuse. Tuto aktivitu management ČT několikrát nabízel a nyní, v průběhu následujících dní, tedy ještě před hlasováním poslanců o koncesionářských poplatcích, tak činí znovu.

Poslankyně Kateřina Dostálová v pořadu Radiofórum v ČRo1 Radiožurnálu 9. března t.r. mj. uvedla: „My se domníváme, že bysme tím, že bychom navýšili poplatky, konzervovali současný stav v České televizi, a to je něco, co si nepřejeme, my jsme neustále hovořili o tom, že se chceme bavit o reformách, které by měly v České televizi proběhnout, jak víme, tak projekt na téma restrukturalizace, který připravila firma KPMG, nedošel svého naplnění, jak si upadl v zapomnění, přesto na něho byly vynaloženy poměrně značné finanční prostředky a my říkáme, dokud nebudou viditelné změny na Kavčích horách, tak nejsme ochotni konzervovat současnou situaci. … Podívejme se na Slovensko, podívejme se, a vyzvala bych taky naší veřejnost, aby občas sledovala slovenskou televizi, protože ty reformy tam jsou vidět…“

Projekt restrukturalizace vypracovaný společností KPMG byl současným vedením ČT prostudován. Veškeré zásadní změny v ekonomické situaci probíhající v České televizi jsou transparentní a doložitelné včetně konkrétních výsledků, mimo jiné i na webových stránkách ČT. Vedení ČT s nimi rádo a kdykoli poslance a další odbornou veřejnost seznámí.

Slovenská televize se v letech 2000 – 2003 podle dostupných informací (k 31.10.2003) z Ministerstva financí Slovenské republiky vyrovnávala se ztrátou přes 1 miliardu korun pomocí státních dotací ve výši 1, 1 miliard korun, a to i přes loňské zvýšení koncesionářského poplatku. Tato cesta je pro současné vedení České televize nepřijatelná.


Martin Krafl, tiskový mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.03.2004 • Za tři sta dvacet tisíc si pořídí vlastní vysílač
11.03.2004 • Železný chce od PPF deset miliard
11.03.2004 • V Roztokách budou mít Primu
10.03.2004 • Reklama rozhoduje o kvalitě ČT?
10.03.2004 • PPF chce po Železném miliardu
10.03.2004 • Nový francouzský program

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist