Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 16:14:16   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - DVB-T | Články
 

Seminář (o DVB-T) skončil, zapomeňte

  Autor: I.Ryšánková, ČM , e-mail: info@ceskamedia.cz Přidané: 30.03.2004


Ministr informatiky Vladimír Mlynář pozval na pátek své spoluministry, aby je proškolil v digitalizaci. Důvod byl prostý. Mlynáře o to požádali jeho kabinetní kolegové, aby tak učinil, protože digitalizace je příliš technické téma. Navzdory tomu, že ostatní členové kabinetu, i členové rozhlasové a televizní rady tento počin uvítali, nakonec se, podle kuloárových informací, s příliš velkým zájmem nesetkal. Téměř nikdo se totiž „školení“ nezúčastnil. Ministři buď doprovázeli premiéra Vladimíra Špidlu na pracovní cestě ve Finsku nebo se účastnili zasedání parlamentu.

„Ze semináře ale neměl být žádný výstup,“ řekla tisková mluvčí ministerstva informatiky Klára Volná. „Myslím si, že ti, kteří na seminář přišli, měli dostatek prostoru k diskusi.“
Sociální demokraté nezávisle na ministru Mlynářovi vytvořili vlastní teze přechodu na digitální vysílání. Mlynářovu aktualizaci koncepce přechodu na digitální vysílání, kterou přednesl ve sněmovně mediální komisi, totiž považují za velmi obecnou a nedodělanou.
Sociálně-demokratická komise pro informatiku ve svém dokumentu říká, že za nejdůležitější považuje zkrácení paralelního analogového a digitálního vysílání celoplošných stanic na minimum. Za ekonomicky únosné považuje dobu šesti až osmi let.

Přechod by se měl uskutečňovat po jednotlivých regionech v návaznosti na disponibilních zkoordinovaných kmitočtech podle harmonogramů, které vypracuje ČTÚ. ČSSD ve svých tezích navrhuje, aby se finanční zátěž obyvatel, kterou sebou digitalizace přinese, řešila pomocí různých typů programů, jako public private partnership nebo disponibilních fondů. Aby byl proces co nejvíce urychlen, navrhuje komise, aby regulační orgány od roku 2004 přestaly přidělovat nebo prodlužovat licence na analogové televizní vysílání, pokud se ten, kdo o licenci žádá, nezaváže k přechodu na digitální vysílání.

Jako etapu zahájení, charakterizovanou DVB-T na bázi startovací sestavy multiplexů A a B a C označuje období v letech 2004 až 2006. Upozorňuje zároveň na to, že dojde k přechodu mezi různými právními rámci. Přitom nejsou dosud ujasněné kompetence regulačních orgánů v dané oblasti.
V průběhu roku 2005 by měl vstoupit v platnost nový zákon o elektronických komunikacích a pravděpodobně i novela zákona o rozhlasovém a televizním vysílání.

Za etapu vlastního přechodu pak sociální demokraté označují roky 2007 až 2010 či 2012. Etapa dokončení přechodu by se pak měla odehrávat mezi lety 2010 – 2012, v horším případě období 2012 až 2015. Na konci této etapy má být k dispozici ji šest kompletních multiplexů.

Sociálně-demokratickou komisi informatiky vede bývalý ministr bez portfeje Karel Březina, o kterém se hovoří jako o muži, který by měl vystřídat Vladimíra Mlynáře na postu ministra informatiky. Sociální demokraté totiž zastávají názor, že Mlynář svou nekomunikativností vytváří opozici uvnitř vládní koalice.


Zdroj: Irena Ryšánková, Česká média, 29.3.2004


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.04.2004 • Pilotní projekt digitální televize v Dublinu
30.03.2004 • LPR Hesensko vypisuje frekvence DVB-T
24.03.2004 • Televizní poplatky a digitalizace [ 1 ]
16.03.2004 • DVB-T v Polsku [ 1 ]
15.03.2004 • DVB-T v západním Německu (Westdeutschland)
13.03.2004 • DVB-T v Norsku – nová legislativa

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Z bláta do louže 

30.03.2004 21:33 • antibolševik
Březina za Mlynáře ? To bude jenom z bláta do louže ! Nevím, jak socdemáci, ale já osobně vidím etapu dokončení digitalizace ne v roce 2012, ale ve hvězdách. A s takovouhle vládnoucí bolševickou sebrankou snad ani v těch hvězdách :-(
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist