Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 13:23:06   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Šéf rozhlasu chce rýchlo prenajať dve poschodia

  Autor: M.Kernová, SME , e-mail: info@sme.sk Přidané: 12.04.2004


Generálny riaditeľ Slovenského rozhlasu Jaroslav Rezník rozhodol, že rozhlas prenajme dve poschodia svojho sídla. Priestory pre nového nájomníka pripraví k 1. júlu. Rezník nečakal na schválenie nápadu rozhlasovou radou, hoci to prikazuje nový zákon o SRo. Členom vedenia rozhlasu svoj zámer oznámil len nedávno, s odôvodnením, že ide o zlepšenie ekonomickej situácie. Podľa zápisnice časť vedenia s prenájmom nesúhlasila, považovala ho za neprekonzultovaný a unáhlený krok.

"Celá vec sa rozhodla dosť narýchlo," povedal L. Kubiš. Podľa Ľubomíra Zemana to nie je najsprávnejšie riešenie, pretože pyramídová budova je "špecifická a bude ťažké odseparovať štvrté a piate poschodie od ostatných častí".

Marketingový riaditeľ na porade preto ponúkol, že očakávaná suma z prenájmu (asi 3,2 milióna) sa dá získať zvýšením objemu reklamy.

Rezník nepovažuje svoje rozhodnutie za unáhlené. "Na čo máme čakať? V marci sa skončilo hromadné prepúšťanie, vieme, koľko nás je a bude," povedal. Na otázku, na ako dlho a za koľko chce prenajímať, neodpovedal jednoznačne. "Dĺžka nájomných zmlúv sa bude odvíjať od záujmu klientov. Samozrejme, logicky radšej privítame jednu veľkú firmu, ktorá si dokáže prenajať celú plochu súčasne," povedal. Tvrdí, že nájomcu zatiaľ nemá.

Prenájom nehnuteľností na viac ako jeden rok alebo na neurčitý čas má podľa zákona zverejniť rozhlasová rada potom, ako sa zoznámi so stanoviskom dozornej komisie. Rezník však využil čas, keď rada nie je kompletná a nezasadá, jej členovia od neho nedostali žiadny návrh.

Vedenie rozhlasu zároveň plánuje celú budovu obrátenej pyramídy predať a uvoľní aj všetky priestory v budove na Benediktiho ulici.

Na verejnoprávny rozhlas sa vzťahujú zvýšené bezpečnostné opatrenia, aby nebolo ohrozené jeho vysielanie. SRo len pred niekoľkými rokmi investoval do bezpečnostného systému pri vchode asi štyri milióny. Po prenajatí však budú do budovy bez problémov vstupovať cudzie osoby. Ďalších niekoľko miliónov stála počítačová kabeláž na 5. poschodí.

Podľa dôveryhodných zdrojov zo správy budovy by sa do uvoľnených priestorov mala nasťahovať Tlačová agentúra SR. TASR čaká v tomto roku na nový zákon, dnes sídli v budove štátu na brehu Dunaja, v lokalite, kde má onedlho vyrásť nové centrum Bratislavy. Pozemky a priestory v týchto miestach sa stávajú stále lukratívnejšími.

Generálny riaditeľ TASR Peter Nedavaška pre SME povedal, že o tom, že by sa mala TASR sťahovať do pyramídy, počuje prvýkrát: "Ja o tom nič neviem. Do rozhlasu sa nesťahujeme a priestory sme si prezerať neboli." Informáciu včera poprel aj Rezník, ktorý tiež vraj o tom nič nevie, a ironicky dodal, že to nepovažuje za zlý nápad a že sa ozve Nedavaškovi.

Podobne zareagoval aj Nedavaška: "Myšlienka je to nová, keby nás chceli náhodou vysťahovať, budem o tom rozmýšľať... Zavolám Rezníkovi."


Foto - archív SME.sk: Budova Slovenského rozhlasu v Bratislave - obrátená pyramída - bola dostavaná a sprevádzkovaná v roku 1985. Stavať ju začali ešte v roku 1969 podľa projektu architekta Štefana Svetku. So svojou oceľovou konštrukciou bola budova vo svojej dobe výnimočným objektom, označovaná aj ako spoločenská stavba storočia.


Zdroj: Mirka Kernová, SME.sk, 7.4.2004


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.04.2004 • ČT natáčí tři nové pohádky
10.04.2004 • Nalaďte si: Rádio Dráťák
10.04.2004 • V péči o sluchově postižené o 3,1 % nad zákonnou povinností [ 1 ]
10.04.2004 • TV Markíza ponúkne prezidentským kandidátom priestor aj pred druhým kolom volieb [ 1 ]
08.04.2004 • Diváci žádají reprízu prvního dílu Místa nahoře
08.04.2004 • Adventní koncerty ČT v roce 2004

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist