Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 23:54:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Najväčší boj sa strhne o Poprad

  Autor: J.Koiš, Radioweb.sk , e-mail: info@radioweb.sk Přidané: 26.04.2004


Rada pre vysielanie a retransmisiu zverejnila zoznam žiadateľov o voľné frekvencie. Kancelária rady evidovala sedem žiadateľov o rozhlasové a päť uchádzačov o televízne frekvencie. Najväčší boj sa opäť strhne o lukratívnu lokalitu v Poprade. Žiadajú o ňu tri spoločnosti, z ktorých dve už majú pridelenú rozhlasovú licenciu.


Špecifiká jarného konania 2004:

* Rozhlasové frekvencie / žiadateia: 6 / 7

* Televízne frekvencie / žiadatelia: 14 / 5

* Verejná prezentácia projektov: pondelok, 17. mája 2004


Kiks chce viac, Tatry menej...

Popradská frekvencia 107.3 MHz s povoleným výkonom 2 kW prilákala pozornosť košického Rádia Kiks. To sa snaží o posilnenie solídneho pokrytia na východnom Slovensku. V súčasnosti vysiela na siedmych frekvenciách, ktoré pokrývajú územie od Levoče po Michalovce.

O zmenu pokrytia sa snaží aj popradské Rádio Tatry, ktoré má pridelenú najlukratívnejšiu tatranskú frekvenciu 94.2 MHz. S výkonom 30 kW dokáže pokryť rozsiahle územie od Popradu až po juh stredného Slovenska. Práve takáto rozloha je pre regionálne rádio priveľká a náklady na šírenie signálu môžu byť neprimerane vysoké. Rádio Tatry sa bude usilovať o zisk podstatne slabšej frekvencie, ktorá spoľahlivo pokryje tatranský región. V prípade úspechu je predpoklad, že svoju silnejšiu frekvenciu vráti.


Rádiá HEY! opäť mieria na Slovensko

Licenciu na Slovensku chce získať aj česká mediálna skupina GES. Prostredníctvom levickej spoločnosti GES Slovakia, s.r.o., sa uchádza o vysielanie v Poprade a žiada ako jediná aj o Rimavskú Sobotu. Predstavitelia firmy už na minulých licenčných konaniach avizovali, že mienia na Slovensku vybudovať sieť regionálnych rádií. Realizáciu projektu vtedy podmienili ziskom minimálne troch frekvencií v rôznych lokalitách, ktoré im však licenčná rada nepridelila.

Ďalší uchádzači už žiadajú iba o frekvencie, ktoré si sami skoordinovali. V tomto zmysle možno konštatovať, že západoslovenské Rádio Dúha posilní svoj signál v Žiline, prešovský Flash sa rozšíri do Košíc a žilinský Frontinus zavíta do Martina. Známym žiadateľom je aj bratislavská spoločnosť SITY MEDIA, ktorá mieni v hlavnom meste vybudovať samostatné lokálne Rádio SiTy.


Giraltovice: JOJ koordinuje, ale nežiada

O zostávajúce televízne lokality nie je veľký záujem. Markíza a JOJ žiadajú iba o frekvencie, ktoré si skoordinovali. Najsledovanejšia komerčná stanica rozšíri svoje pokrytie v Zázrivej, Trstenej a Dlhej na Orave, Joj-ka mieri do Kremnice, Hriňovej a tiež do Zázrivej. Zaujímavosťou v prípade Joj-ky je fakt, že nepožiadala o frekvenciu v Giraltoviciach, ktorú si pred časom skoordinovala. Bez povšimnutia zostali aj lokality Dubovica, Krompachy a Medzilaborce.

Zoznam žiadateľov dopĺňa senické Videoštúdio RIS, ktoré rozšíri vysielanie na Myjavu. "Súboj titanov" nás čaká v Poprade, tam sa o miestny 52. kanál uchádza Televízia Poprad v konkurencii Tatranskej produkčnej zo Svitu. Verejné vypočutie všetkých žiadateľov sa uskutoční v pondelok 17. mája v Dome novinárov na Župnom námestí v Bratislave. Jednotliví uchádzači predstavia svoje projekty v celodennom maratóne od 9:30 do 15:00 hod.


Zdroj: Juraj Koiš, Radioweb.sk, 23.4.2004


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.04.2004 • Stanovisko ATO k žalobe EK na niektoré členské štáty
26.04.2004 • Památka. A co dál?
24.04.2004 • Rádio Hviezda FM od nedele opäť v éteri [ 2 ]
23.04.2004 • Licenčná rada sa zastala TA 3
22.04.2004 • Tisková zpráva z 9. zasedání RRTV
19.04.2004 • STV prekročila plán predaja reklamy

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist