Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 13.05.2024 - 21:35:56   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Aktivity zpravodajství ČT k volbám do Evropského parlamentu

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@czech-tv.cz Přidané: 18.05.2004


Česká televize připravuje v souvislosti s volbami do Evropského parlamentu (EP) celou sérii speciálních zpravodajských pořadů a relací. Diváci se dočkají předvolebních diskusí s lídry kandidátek a ČT připraví vlastní průzkumy veřejného mínění, které podle jejího zadání vypracuje společnost SC&C. Česká televize rovněž zpřístupní spolu s Českým rozhlasem 1 Radiožurnál a s deníkem MF Dnes výsledky z bleskových průzkumů souvisejících s EU a volbami do EP (první průzkum už proběhl před 1. květnem). Okamžitě po uzavření volebních místností uvede ČT vlastní odhady výsledků voleb do EP na území ČR.

Od 31. května až do 7. června se rozšíří relace Události, komentáře na 60 minut. Vyjma krátké zpravodajské části bude celý pořad věnován kandidátům do EP. Celkem šest diskusí povedou moderátorky Daniela Drtinová a Eva Hrnčířová. Hosté, lídři kandidátek, budou pozváni podle volebních čísel, která jim přidělila státní volební komise.

Kromě zmíněných průzkumů objednala Česká televize vlastní exkluzivní výzkum, který uveřejní v prvním týdnu předvolební kampaně. Jde o komplexní šetření, které mapuje nálady a názory veřejnosti, jejich hodnocení postavení země v rámci EU i rozhodovací faktory ve volbách do EP. Součástí tohoto průzkumu bude i odhad domácích parlamentních výsledků.

Největší prostředky, technické i materiální, soustředí Česká televize na vlastní volební vysílání, které zahájí v sobotu 12. června ve 13.55 hod. Přesně ve 14.00 hod. zveřejní první odhady výsledků voleb do EP na území ČR - tzv. EXIT POLL. Půjde o jediný údaj toho druhu v zemi, který se bude ještě během sobotního odpoledne zpřesňovat. Podle zákona o volbách do EP se totiž mohou začít sčítat hlasy až v neděli ve 22.00 hod. (platí na celém území EU).

V neděli po 22.00 hod. proto také Česká televize zahájí své další volební vysílání, které potrvá prakticky celou noc (zprávy o půlnoci a v 5.00 hod.). Okolo 1.00 hod. připraví ČT ve spolupráci s Českým statistickým úřadem první průběžné výsledky voleb do EP. Volební vysílání vyvrcholí v pondělí ráno, kdy bude celá relace Dobré ráno s ČT věnována volbám do EP. Počítá se v ní s účastí vítězných stran, resp. jejich lídrů.

Pro veškeré prezentace využije ČT virtuální studio s řadou podrobných zobrazení charakterizujících chování voličů během voleb do EP. Divákům nabídneme názory politických komentátorů, výsledky budou komentovat rovněž sociologové a politologové.

Volební vysílání ukončí Česká televize v pondělí večer ve 21.00 hod. na ČT1. Do televizního studia pozveme k živé diskusi předsedy všech stran zastoupených v Poslanecké sněmovně. Eva Hrnčířová a Daniela Drtinová se v diskusi zaměří na dopady voleb do EP na domácí politiku, soudržnost koalice a záměry opozice.


Martin Krafl, tiskový mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.05.2004 • Úspěšný 41. ročník MTF Zlatá Praha
18.05.2004 • Jarní novinky na TV Praha a TV Hradec Králové
18.05.2004 • TV Prima je v letošním roce opět mediálním partnerem 44. MFPDM ve Zlíně
17.05.2004 • Reprezentanti aerobiku on line na webu ČT
17.05.2004 • Voľby do Európskeho parlamentu na TA3
15.05.2004 • Čo prinesie STV Superstar?

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist