Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 12.05.2024 - 21:11:39   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Čo prinesie STV Superstar?

  Autor: I.Šimlovičová, Stratégie on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 15.05.2004


V médiách sa okamžite po zverejnení, že STV kúpila práva na SuperStar rozpútala debata o tom, či tento program patrí na obrazovku verejnoprávnej TV a či sa STV rozhodla stať za peniaze daňových poplatníkov treťou komerčnou televíziou. Kritici okrem toho zdôraznili, že prioritou STV by mala byť, aj v oblasti zábavy, najmä podpora domácej tvorby a nie platenie obrovských súm za zahraničné licencie. „Väčšiu časť - až 95 % financií na realizáciu celej show budú predstavovať náklady na domácu produkciu, ktorá bude prebiehať na Slovensku s domácimi tvorcami, pričom počítame až s 200-člennýnm realizačným štábom,“ reagoval Branislav Zahradník, člen manažmentu STV zodpovedný za PR a komunikáciu na obvinenia, že STV kúpila najdrahší program v histórii.

Ostatné konkurenčné TV uviedli ako dôvod, prečo tento úspešný program nezakúpili, práve príliš vysoké náklady na produkciu relácie. Hoci vedenie STV presnú výšku nákladov neprezradilo, nepoprelo, že sa jedná o značný balík peňazí. Vzhľadom na počet opakovaní to však považuje za bežné náklady na veľkú večernú zábavu, akú STV vysiela. SuperStar sa bude vysielať s týždňovou periodicitou, presný deň však STV nezverejní z takticko-konkurenčných dôvodov. Zmeny môžu nastať ešte aj kvôli neštandardnému obdobiu nasadenia relácie – v závere roka, kedy sa do programovej štruktúry dostáva množstvo mimoriadnych eventov.

A koľko STV na tom zarobí? Zatiaľ nie je schválený rozpočet. Pilotný tím ľudí ešte stále hľadá priestory, kde sa bude program vyrábať a zodpovedané nie sú ani mnohé ďalšie otázky, napríklad podmienky sponzoringu. „Čiže v tejto chvíli si dovolím len hrubý kvalifikovaný odhad: Príjmy by mali pokryť 40-50 % nákladov vynaložených na obstaranie tejto relácie,“ povedal Zahradník. STV bude mať okrem príjmov z reklamy a sponzoringu aj podielové výnosy na SMS hlasovaní (spolu s držiteľom licencie) podľa presného kľúča. SuperStar má však aj silný netelevízny sprievodný marketing - špeciálna web stránka či predaj reklamných predmetov.

STV pripravuje okrem iniciovania castingov aj masívnu kampaň, ktorej úlohou bude osloviť masového diváka a potenciálnych súťažiacich. „Plánujeme využiť viaceré komunikačné kanály: outdoor, print, rozhlas, internet a samozrejmosťou bude silné selfpromo na vlastnej obrazovke. Špeciálne pri nábore súťažiacich do castingov využijeme aj regionálne médiá. Popri tom bude mať SuperStar aj silnú PR kampaň,“ plánuje stratégiu komunikácie Zahradník.

Súčasťou licencie programu SuperStar je však aj manuál (tzv. produkčná biblia), v ktorom sa nachádza množstvo záväzných nariadení. Aké sú to? Akú úlohu pri rozhodovaní o kúpe licencie zohral faktor sledovanosti? Akú sledovanosť očakáva STV a ako sa na SuperStar pripraví konkurencia? To všetko sa dozviete v májom vydaní mesačníka Stratégie.


Zdroj: Ivana Šimlovičová, Stratégie on line, 14.5.2004


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.05.2004 • Reprezentanti aerobiku on line na webu ČT
17.05.2004 • Voľby do Európskeho parlamentu na TA3
14.05.2004 • Martin Veselovský moderátorem Sedmičky
13.05.2004 • UPC odpovídá – 29.část
12.05.2004 • Pořady vlastní tvorby byly na obrazovce Prima TV v minulém týdnu velmi úspěšné
12.05.2004 • Dvě další ceny pro dokument 66 sezón v USA a v Maďarsku

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist