Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 14:38:02   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Fotbal na Nově

  Autor: TV Nova , e-mail: info@novatv.cz Přidané: 03.08.2005




V letošní sezóně 2005/2006 připravila TV Nova pro fotbalové přenosy ještě větší prostor. Představí se také nová dvojice komentátorů Jakub Otava a Tomáš Radotínský.


TV Nova vlastní již jedenáct let práva na Gambrinus ligu, domácí zápasy reprezentace a v posledních letech zakoupila vysílací práva i na většinu zápasů národního týmu na hřištích soupeřů. Navíc na klíčové zápasy reprezentace poskytuje svůj SNG vůz a zprostředkovává rozhovory s hráči i ze vzdálených míst v Evropě.

Fotbalové přenosy z Gambrinus ligy, které TV Nova vysílá po dohodě s ČMFS v pravidelném sobotním termínu, nahradily dřívější přenosy v pátek či v pondělí. Nejdůležitějším důvodem je fakt, že v sobotu mohou hrát špičkové kluby, kterým tento termín nekoliduje především s Ligou mistrů. Začátek také vychází ze zkušeností špičkových evropských lig, podobné začátky má totiž v sobotním termínu jak Bundesliga v Německu, tak Premier League v Anglii. Od vzniku naší televize je pro nás fotbal sportem, kterému se nejvíc věnujeme, protože jde o národem nejsledovanější a zároveň nejrozšířenější sportovní odvětví. Nova dala fotbalu jasný řád i sledovanost. Dříve neexistovaly pravidelné přenosy z naší či federální ligy, žádná tuzemská televize nepřinášela fotbalu tolik finančních prostředků jako naše televize.


SLEDOVANOST

Porovnání sledovanosti s ostatními tuzemskými televizemi vychází ve všech ukazatelích jednoznačně ve prospěch TV Nova. Nejsledovanější fotbalové zápasy v lize měly v loňské sezóně rating 8,8% a share 48%, jednalo se o zápasy Slavie se Spartou a Sparty s Baníkem Ostrava. V reprezentačních utkáních dominovaly duely kvalifikace MS 2006, a sice utkání českého týmu v Amsterdamu s Nizozemskem 8. 9., které sledovalo 1 312 000 diváků a zápas české reprezentace ve Skopje s Makedonií, který měl vůbec největší sledovanost přesto, že se hrál už od 17:25 hodin – sledovalo ho 1 352 000 diváků.


NOVÁ SEZÓNA

V letošní sezóně 2005/2006 připravila TV Nova pro fotbalové přenosy ještě větší prostor a celková stopáž zápasů jak z Gambrinus ligy, tak i z reprezentace se prodloužila ze stávajících 120 na 130 minut. Již v prvním ligovém kole v Plzni, v tradičním čase ve 14:15 hodin, se představí nová dvojice komentátorů Jakub Otava a Tomáš Radotínský, kteří se fotbalu věnovali na Galaxii Sport. Přímý přenos budou komentovat ve dvojici, bez fotbalového experta, na ploše bude navíc i moderátor přímého přenosu, který vyplní s hosty a aktéry zápasu začátek, přestávku i konec přenosu. V komentování se budou střídat s další dvojicí ve složení Dušan Mendel, Pavel Poulíček či Václav Svoboda, který bude mít na starost i režii většiny přenosů. Moderátory na ploše doplní ke stávající pětici ještě další členové sportovní redakce TV Nova. Před začátkem přenosu budou nadále vysílány reportáže, reagující na aktuální situaci před zápasem, o přestávce uvidíme Penaltu.


GRAFIKA

V průběhu nové ligové sezóny bude zavedena tzv. virtuální grafika, která se používala jen při mezistátních zápasech. Navíc do ní budou zařazeny i chybějící nejdražší komponenty, tedy ofsajdová čára a oblouk ve vzdálenosti devíti metrů a patnácti centimetrů při zahrávání přímých kopů. Jedná se o velmi atraktivní prvky jak pro diváka, tak i komentátora. Dosavadní grafické prvky, jako loga na trávníku, stav a znaky týmů či virtuální sponzoři, zůstávají. Novou podobu dostaly i sestavy, rozestavění a časomíra, do které budou nově zařazeny doprovodné informace – počet diváků, teplota trávníku, vzduchu, informace o hráčích, dále jmenovky, střídání, stav, lišty, počty rohových kopů, případné stíračky při opakovačkách. Celá nová grafika by měla korespondovat a ladit s barvami Novy. V těchto nových „nováckých“ barvách by se měly objevit i lišty a další komponenty pro grafické znázornění do nejsledovanějšího sportovního zpravodajství v zemi – Sportovních novin, včetně podkladů pro nové fotbalové a hokejové tabulky.


UPOUTÁVKY

Další dílčí změnou budou i nové upoutávky na fotbalové přenosy jak Gambrinus ligy, Další dílčí změnou budou i nové upoutávky na fotbalové přenosy jak Gambrinus ligy, tak i českého národního týmu. Dosavadní střihové, v nichž se využíval archiv sportovních přenosů, doplní nové, částečně hrané sekvence. tak i českého národního týmu. Dosavadní střihové, v nichž se využíval archiv sportovních přenosů, doplní nové, částečně hrané sekvence.


FOTBAL NA NOVĚ


Fotbal na Nově přitáhl za 11 let k obrazovkám milióny diváků. V souladu s filozofií naší televize chceme nabídnout tento fenomén světového fotbalu i nadále.


Noví komentátoři:

JAKUB OTAVA

Narozen v roce 1981. V současnosti dokončuje studium na Univerzitě Pardubice, obor kulturní dějiny.
Praxe: sportovní sloupky v deníku Večerka, sportovní redaktor v Radiu Life v Pardubicích, kabelová televize Sport 1, od roku 2001 pracuje v kabelové televizi Galaxie Sport. Od roku 2003 se věnuje pouze komentování fotbalu – nejprve německá Bundesliga, v současnosti anglická Premier League.


TOMÁŠ RADOTÍNSKÝ

Narozen v roce 1975. Vystudoval Fakultu sociálních věd UK v Praze, obor žurnalistika. Po skončení studia působil ve dvou celostátních denících. Má zhruba sedmiletou praxi na kabelových televizních kanálech: Eurosport, Sport 1, Galaxie Sport. Komentuje přímé přenosy fotbalových utkání, v poslední době převážně z anglické ligy.


Zdroj: TV Nova, www.novatv.cz


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
05.08.2005 • Tým moderátorů reality show VyVolení získal poslední posilu - Vlastu Korce
05.08.2005 • Srpen po anglicku na BBC Prime
05.08.2005 • Hosté pořadu Otázky Václava Moravce 7. srpna 2005
05.08.2005 • Štvorica moderátorov reality show VyVolení je potvrdená
03.08.2005 • Tým moderátorů reality show VyVolení se rozšíří o Ivu Kubelkovou
03.08.2005 • Setrvalý zájem o Konec velkých prázdnin

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist