Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 08:26:13   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Blue Gender

  Autor: A.Čubová, Minimax Media , e-mail: info@minimaxtv.cz Přidané: 24.08.2005



Blue Gender - nová česká filmová premiéra na stanici A+ dne 4.9.2005. Jedná se o kultovní anime film, který byl natočen podle seriálu Blue Gender. Film, který potěší všechny příznivce anime a sci-fi.


Kaido Yuji je obyčejný kluk, který si užíval života jako každý jiný, do té doby, než u něj diagnostikovali neznámou chorobu, na kterou není vyvinut zatím žádný lék. Zůstalo jen jedno řešení: Yujiho hibernují do doby, než se najde lék na jeho nemoc. Odhadovaný čas hibernace má být tak dva tři roky než se podaří vyvinout potřebné preparáty. Prý. Yuji si není tímto krokem příliš jistý, ale nakonec se kamarády nechá přemluvit a rozhodne se postoupit hibernaci a tím se stane účastníkem projektu „Spánek“.

O 22 let později se probouzí do reality, která již není tím, co bývala. Svět který znal, se proměnil, zahynul. Člověk se stal vyhnancem na vlastní planetě a jediným útočištěm se mu stal vesmír. To vše díky novému predátorovi nazvaným Blue. Blue je obrovská červu nebo obdobnému hmyzu podobná bytost, která je nepřítelem a lovcem člověka. Jsou všude a zdá se, jakoby neměli nic jiného na práci, než se z ničeho nic objevit a zaútočit. I Yuji se málem stane potravou těchto bytostí.

Do děje však vstupuje znenadání Yutiho strážný anděl. Dívka, pilotka, která řídí mechanika. O svém „strážném andělu“ -Marlene Angel- se doví, že patří mezi ty jedince, kteří mají za úkol zachránit „vzorky“, „spící“ nebo vlastně už jenom Yujiho z pozemského pekla. Bohužel se však přihodí něco neočekávaného a záchranná mise ztratí kontakt s vesmírnou bází „Druhou zemí“ a Marlene a Yuji zústanou uvězněni na planetě. Je stále těžší a těžší čelit všem nástrahám a dokázat přežít.

Proč je právě Yuji a „spící“ natolik důležití, že ostatní lidé jsou ochotni položit za ně život a dokonce i životy dalších lidí? A pokud všechno přežijí, co bude osudem „zásilky“?

Blue Gender můžeme nejlépe připodobnit k seriálu Starship Troopers (Hvězdná pěchota) nebo k Gunparade March.Avšak vedle těchto Hollywoodských stříleček můžeme v ději vidět i něco jiného než vybíjení hmyzu. Jsou to například úvahy o lidské podstatě ve světě a o jejím místě v tomto nelítostném kolotoči života. S troškou empatie se můžeme vcítit do kůže našich hrdinů a sami hledat řešení. Tak věrohodné jsou tyto postavy, jako situace, do kterých se dostávají.

Příběh na začátku běží pouze po jedné dějové linii, ale postupem času se dělí, je plná různých zvratů a komplikací a někdy opepřená špetkou lechtivosti. Autoři nešetřili ani časem ani penězi, což je vidět na krásné grafice a nápadité realizaci. Hudba, kterou použili dobře stupňuje naše zážitky z tohoto díla.

Tuto anime doporučujeme hlavně všem fanouškům mecha a sci-fi, především pak fanouškům Hvězdné pěchoty (Starship Troopers). Kvůli občasným hentai tématům doporučujeme divákům až od 16 let.

Jak celovečerní film, tak i seriál si v Americe získal mnoho příznivců a sklidil velký úspěch. Jiný druh náhledu i přístup zaručuje nová osoba režiséra. Film je alternativním převyprávěním seriálu Blue Gender, kde některé stěžejní důrazy se přesunuly do jiných sfér. I konec je jiný, ale základní otázky a odpovědi na ně zůstávají stejné. Blue Gender je vynikajícím snímkem svého druhu a potěší nejen příznivce sci-fi, ale i všechny zastánce kvalitní filmové zábavy.


Ajna Čubová, Marketing manager, Minimax Media s.r.o.





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.08.2005 • Autogramiáda Rodinných pout
25.08.2005 • Dům Big Brothera přivítá své první obyvatele
24.08.2005 • Diváci začnú hľadať VyVoleného už 5. septembra
24.08.2005 • Reakce Czech on line na TZ TV Prima
23.08.2005 • Hospoda má proti VyVoleným téměř dvojnásobnou sledovanost dospělých diváků nad 15 let
23.08.2005 • Úspěch VyVolených vyvolává pokusy o paratizování na ohlasu této reality show

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist