Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 00:21:35   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Kabelová televize | Články
 

VyVolení a BigBrother rozhýbaly vysokorychlostní internet

  Autor: PR Press Karneval , e-mail: info@karneval.cz Přidané: 12.10.2005


Kabeloví operátoři získávají tisíce nových zákazníků, kteří objevují multimediální možnosti internetu a tráví na něm více času, než bývalo v Česku obvyklé. Napětí, dramata a vypjaté emoce, které se staly symboly hlavního vysílacího času televizí Prima a Nova, si našly cestu do domácností i prostřednictvím rychlého internetu. On-line reality show představují jednoznačně obrovské plus pro další rozvoj vysokorychlostního internetu v Česku. Web VyVolených navštíví denně až 200 tisíc lidí, kteří si zde prohlédnou skoro tři miliony stránek.


Praha, 12. října 2005 – Kabeloví operátoři zaznamenávají od startu populárních reality show VyVolení a BigBrother rapidní nárůst zákazníků internetu. Za poslední měsíc se počet nových klientů Karnevalu zvýšil o tři tisíce. Podle měření Karneval Media láká sledování dění v obou vilách prostřednictvím on-line kamer či sestříhaných video sekvencí 24 hodin denně na rychlý internet i lidi, kteří se až doposud z domova nepřipojovali. I dlouhodobí internetoví matadoři využívají jeho možností více než kdykoli předtím.

Karneval od zářijového startu obou reality show zaznamenává podstatně vyšší provoz v rámci celé datové sítě. „Průměrné množství přenesených dat na jednoho klienta se od spuštění show zvýšilo o 10 až 15 procent. Počet přístupů na portály Centrum.cz a Seznam.cz, kde hostují VyVolení a BigBrother, se zvýšil v porovnání s obdobím na začátku srpna o čtvrtinu,“ řekl Dušan Jelínek, obchodní a marketingový ředitel Karneval Media. Karneval vycházel z celkových měření přenosů dat po kabelové síti, firma v žádném případě nemonitoruje aktivity jednotlivých uživatelů.

Mánie, která zachvátila národ zejména po startu VyVolených, přinesla Karnevalu dvojnásobný zájem oproti minulosti. „Od konce srpna nám přibylo přes tři tisíce nových zákazníků vysokorychlostního internetu. To je za tak krátkou dobu dvakrát více než v předchozích obdobích. Další dva tisíce zákazníků přesedlaly na některý z rychlejších tarifů, které začínají na 1000 kbps,“ dodal Dušan Jelínek.

Lidé nejvíce sledují dění ve vilách ve večerních hodinách. „Největší datové toky, které indikují například užívání stahovaní on-line videonahrávek či internetových kamer, probíhá mezi 21 a 23 hodinou,“ shrnul Dušan Jelínek, obchodní a marketingový ředitel Karneval Media.

Potvrzují se tak předpoklady tvůrců oficiálního webu VyVolených z portálu Centrum.cz, že reality show bude znamenat revoluci na českém internetu. "Až takový zájem o web VyVolených jsme nečekali. Hned první den po zpuštění on-line kamer se dokonce vyprodala celá kapacita přístupů a museli jsme ji výrazně navýšit. Dnes sledují on-line dění ve vile tisíce zájemců. Denně navštíví web až 200 tisíc lidí, kteří si zde prohlédnou skoro tři miliony stránek a zůstanou zde v průměru přes 15 minut," řekl Oldřich Bajer jednatel portálu Centrum.cz. Na stránkách portálu mají diváci možnost 24 hodin denně sledovat dění ve vile prostřednictvím čtyř placených kamer. „Dvě kamery jsou střihové a sledují VyVolené právě tam, kde jsou. Jedna kamera je v koupelně a druhá s možností nočního vidění v ložnici. Každý den je navíc na web umístěno až 30 minut video sekvencí. Tolik videa na jednom místě jinde na českém internetu neexistuje,"
uzavřel Oldřich Bajer jednatel portálu Centrum.cz.


O společnosti Karneval Media

Karneval Media poskytuje služby kabelové televize a vysokorychlostního internetu. Celkový počet domácností v dosahu kabelové sítě Karneval Media se vyšplhal na 500 tisíc, přičemž společnost má dohromady přes 270 tisíc zákazníků. Na vysokorychlostní internet kabelové televize se nyní může připojit přes 360 tisíc domácností.

Karneval Media a jeho předchůdci investovali přes čtyři miliardy korun do výstavby a rozvoje kabelových rozvodů a služeb. Hlavní investice směřovaly do technologického rozvoje sítí, zákaznického a technického servisu a kvalitní nabídky programů. Ta obsahuje až 40 programů, přičemž 30 z nich je v českém či slovenském jazyce nebo s českými titulky. Majoritním vlastníkem Karneval Media, s. r. o., je investiční společností EMP Europe. Minoritním akcionářem je Baring Communications Equity Emerging Europe.


Jan Hlaváč, mediální zástupce Karneval Media
Dan Plovajko, PR manager webu VyVolenych


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.09.2005 • Internet chello v Košiciach expanduje [ 1 ]
16.09.2005 • Tisíce rodin na severu Čech se staly piráty [ 1 ]
08.09.2005 • UPC Slovensko zaraďuje nový filmový kanál film+
18.08.2005 • UPC Slovensko uvažuje o úprave ceny za káblovú TV
16.08.2005 • Chello dorazilo do Košíc!
03.08.2005 • UPC Slovensko má novú materskú firmu Liberty Global

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist