Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 13:46:13   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Hraběnky – nový seriál České televize

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 28.01.2006


Česká televize natáčí nový třináctidílný seriál Hraběnky z prostředí současné vesnice o rodině soukromého farmáře a jeho čtyřech dcerách v hlavních rolích s Josefem Abrhámem a Janou Hlaváčovou, Zuzanou Bydžovskou, Lenkou Vlasákovou, Andreou Elsnerovou a Zuzanou Vejvodovou. Seriál vzniká na základě scénáře Iva a Evy Pelantových v režii Jaroslava Brabce. Na obrazovce by se měl objevit na podzim roku 2007.

"Člověk nemusí rozumět snům svých blízkých, ale musí chápat, že je mají." Tak nějak by mohlo znět motto seriálu, jehož hrdina Josef Hrabě, soukromý zemědělec, podřídil celý svůj život budování rodinné farmy. Má k tomu ideální podmínky: pozemky, stroje, zkušenosti, ale hlavně manželku a čtyři už dospělé dcery. Až na to, že jejich představy o životě se od těch otcových poněkud liší. A tak když Hrabě trochu nesmyslně přikoupí další pozemky, místo aby myslel na tajná přání svých blízkých, rodina se vzbouří. Ženy odmítají být levnou pracovní silou, neslyší na jeho argumenty, že pracují na svém a že jednou mu budou všichni vděční.

Srdce našich "Hraběnek" totiž momentálně více zaměstnává tajemný mladý muž, který se přistěhoval do vesnice. Struktura vesnické ságy je pochopitelně složitější. Rodinné vztahy, lásky čtyř dcer pana Hraběte, jejich vítězství i pády se prolínají se životem vesnice, sousedskými intrikami i komunální politikou. Pospolitost vesnice eroduje závist, lidé splácejí účty za doby již dávno minulé a často se neumějí přizpůsobit změnám, která přináší moderní doba včetně vstupu republiky do EU.

Scénáře seriálu pocházejí z dílny Ivo a Evy Pelantových, autorů např. seriálu Ranč u Zelené sedmy, Hop nebo trop či televizních filmů Otec neznámý nebo Psí kus. I v seriálu Hraběnky má své místo humor, prioritou jsou však tentokrát především dramatické vztahy.

V hlavních rolích seriálu se setkáme s řadou hereckých hvězd. Vedle zmíněných hlavních představitelů rodiny Hrabětových se v seriálu objeví Vladimír Dlouhý, Richard Krajčo a Josef Langmajer. Mimořádný prostor v našem příběhu má dále zejména Veronika Freimanová jako starostka obce a Martin Stropnický v postavě jejího manžela. Generaci pamětníků zastupují osobnosti jako Vlasta Chramostová, Zdena Procházková, Blanka Bohdanová, Josef Vinklář či Luděk Munzar.

Protihráče a svérázný komický trojlístek sehrají Oldřich Vlach, Rudolf Hrušínský a Igor Bareš. Kameramanem seriálu je Petr Koblovslý, architektem Václav Vohlídal, střihačem Filip Issa a zvukařem Václav Vondráček. Dramaturgie celého projektu se ujal Jan Otčenášek.

Seriál vzniká v produkci paní Ilony Jiráskové v Centru dramatických a hudebních pořadů ČT pod vedením šéfproducenta Jaroslava Kučery a šéfdramaturga Ivana Hubače.


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.01.2006 • Podíly ČT1 dosáhly v prosinci ročního maxima, Nova opět nad 40 %.
28.01.2006 • Hosté pořadu Otázky Václava Moravce – 29. ledna 2006
28.01.2006 • Televize Prima se nebude účastnit letošního ročníku televizní ankety TýTý
27.01.2006 • Zimní olympijské hry exkluzivně na vlnách Českého rozhlasu
27.01.2006 • Markíza upevňuje svoju pozícíu
27.01.2006 • Rada dala Nově pokuty za reality show ve výši 16,8 milionu korun

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist