Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 25.05.2024 - 09:24:55   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Ekkert konečne dorazil do Indie

  Autor: PR Press TV JOJ , e-mail: info@joj.sk Přidané: 02.03.2006


Ojedinelá spoločná záchranná akcia dvoch znepriatelených atómových veľmoci Pakistanu a Indie včera ukončila trinásť dňovú strasti plnú plavbu Rasťa Ekkerta a kameramana Novín TV JOJ Tomáša Tótha, ktorý ho na tejto plavbe sprevádzal. Rasťo dnes sa značného záujmu indických médií vstúpil na indickú pôdu v prístavnom meste Ponbandur vzdialenom od pôvodne zamýšľaného Bombaja 600 km.

„Prežil som trinásť dní najbezútešnejších svojho života. Keby som nemal satelitný telefón, s ktorým som sa mohol sporadicky kontaktovať so Slovenskom, určite by to na mne zanechalo psychické následky. Morské búrky, piráti, pašeráci a plavba oceánom s pokazeným motorom - táto kombinácia by v knihe vyzerala melodramaticky, no realita bola strašná. Keď sa nám definitívne pokazil motor, boli sme dvesto kilometrov od bežných námorných trás. Posledné štyri dni plavby až do záchrannej akcie sme nevideli žiadnu loď. Stranou sme sa držali samozrejme kvôli obsahu nášho podpalubia, o ktorom sa žiadne colné orgány nemali dozvedieť. Až keď som vystúpil na indickú pôdu som uveril, že už je plavbe naozaj koniec,“ spomína Rasťo Ekkert.

Keď Rasťo 17. februára vstupoval na malú loď Fateh Samanat, určite netušil koľko námahy ho bude stať prekonanie morských dvoch tisíc kilometrov. Pôvodné odhady totiž hovorili o príchode do Bombaja za 5-6 dní. Nepriaznivé počasie, zastávky pri pakistanských brehoch s nakládkou nafty určenej pre indický čierny trh, platby výpalného pakistanským pirátom a nakoniec úplné pokazenie lodného motora sú len krátkym výpočtom nešťastných udalostí, ktoré nakoniec vyústili v SOS signál s udaním jeho aktuálnej polohy z jeho satelitného telefónu.

Produkčnému zázemiu Črepín okolo sveta sa však podarila skoordinovať unikátna operácia. Presvedčili pakistanskú námornú stráž, aby riskovali možné cezhraničné problémy a ťahali Rasťovu loď až do indických teritoriálnych vôd, kým nestretli JOJkou zburcovanú indické námorníctvo, ktoré ho od Pakistancov prevzalo a odtiahlo do najbližšieho indického prístavu - Ponbandur. Jediný, kto z tejto záchrannej akcie nemá radosť je indický kapitán Fatehu Samant Ahmed, ktorý si v tejto chvíli už pripravuje zdôvodnenia čo a kam viezol.

Ani Rasťo vvšak nie je v očiach indických orgánov bez viny. Hoci ho dubajskí colníci bez problémov pasovo odbavili na priamo na Fatehu Samanat, India tvrdí, že preprava nenámorníkov je na týchto lodiach zakázaná. Zdá sa však, že vďaka mediálnemu záujmu indických novinárov a slovenskému veľvyslanectvu v Indii sa tento problém podarí rýchlo vyriešiť. Už zajtra po obede Rasťo odcestuje z Ponbanduru vlakom do Bombaja, odkiaľ bude pokračovať ďalej na svojej ceste okolo zemegule.

Ak hovorí Rasťo: „Kým neuplynie osemdesiaty deň cesty, nič nie je stratené.“ K dnešku mu do dňa „D“ ostáva na zvyšok cesty ešte 51 dní.

Najbližšie Črepiny okolo sveta za osemdesiat dní odvysiela TV JOJ už dnes o 22:05.


Ľudovít Tóth, Riaditeľ pre PR & promotion, Hovorca TV JOJ


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.03.2006 • TýTý 2005 se blíží…
02.03.2006 • Nový komponovaný pořad ČT Hřiště 7
01.03.2006 • Stále více diváků nového cestopisu Na cestě
28.02.2006 • Ohlédnutí za ZOH v Turíně na obrazovkách České televize
28.02.2006 • ČT a festival Jeden svět
27.02.2006 • Ocenění Český lev pro koprodukční filmy ČT a jejich tvůrce

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist