Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 20:30:39   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Kabelová televize | Články
 

Česká asociace kompetitivních komunikací republice klade důraz na letošní revizi elektronických komunikací

  Autor: PR Press ČAKK , e-mail: info@cacc.cz Přidané: 27.09.2006



Kabeloví operátoři, kteří zaznamenávají rekordní nárůsty počtu zákazníků služby vysokorychlostního připojení k Internetu, zavádějí nové služby (telefonování po kabelové síti) a neustále zlepšují svou nabídku přenosu televizního a rozhlasového vysílání.


Praha 27. září 2006. Prostřednictvím kabelových rozvodů se v současnosti v České republice k vysokorychlostnímu internetu připojuje již na 200 tisíc uživatelů. Vyplývá to z posledního odhadu České asociace kompetitivních komunikací (ČAKK), která sdružuje zejména kabelové operátory. Ti se stále více zaměřují na poskytování plného rozsahu služeb elektronických komunikací (televizní a rozhlasové vysílání, datové služby a komunikace a hlasová – telefonní služba po kabelové síti).

„Tento potěšitelný vývoj je také důvodem, proč se v tomto roce ČAKK intenzivně zabývá revizí předpisového rámce elektronických komunikací,“ říká prezident ČAKK Zdeněk Vaníček. „Z této revize totiž vzejdou návrhy úprav příslušných evropských směrnic a ty vytvoří základ naší právní úpravy až přibližně do roku 2015. Rozhodně bychom proto měli být v této otázce důstojnými partnery Evropské komise a věnovat revizi důkladnou pozornost,“ říká Vaníček a varuje, že po vstupu České republiky do Evropské unie je třeba předejít podobnému zpoždění, s nímž byl současný předpisový rámec začleněn do českého právního řádu (zákonem o elektronických komunikacích a novelou zákona o provozování rozhlasového a televizního vysílání).

Tzv. 2006 Review (revize předpisového rámce elektronických komunikací z roku 2002 a Doporučení Komise o relevantních trzích z roku 2003) bude ústřední náplní 8. výroční konference ČAKK, která se bude konat po skončení této nejdůležitější akce v sektoru evropských elektronických komunikací. V době konání konference již budou známy nejen výsledky revize, ale především návrhy na změny příslušných právních předpisů, které tvoří e-communications rámec. Ty by Evropský parlament a Rada měly projednat a přijmout do roku 2009 nebo 2010 a nový (revidovaný) regulační rámec by měl platit až do roku 2015.


Výroční konference ČAKK bude proto mít ústřední téma: Revize 2006 a její právní a regulační dopady

Asociace sdružuje členy, kteří zajišťují sítě a poskytují služby elektronických komunikací, především rychlý přístup k Internetu, televizní a rozhlasové vysílání a nově také hlasové služby a ještě v průběhu roku 2006 dále rozšíří své řady.


O asociaci ČAKK

Česká asociace kompetitivních komunikací sdružuje největší kabelové komunikační společnosti a alternativní telekomunikační operátory v ČR, poskytovatele programů, dodavatele technologií a poradenské firmy. Asociace si klade za cíl přispět k budování moderní infrastruktury a informační společnosti v České republice. Současnými řádnými členy asociace jsou společnosti UPC Česká republika, Karneval Media, HBO, LICA, T-Mobile ČR, BT Global Services, GTS Novera, SELF servis a SATT. Asociace dále sdružuje dvě desítky přidružených členů z České republiky a ze zahraničí.

Asociace vznikla v roce 1998. Založily ji přední společnosti poskytující služby kabelových komunikací v ČR - Kabel Plus, Kabel Net Holding a Dattelkabel (dnes součástí UPC ČR), Intercable CZ a TES Media. Dalšími zakládajícími členy byly HBO ČR, dodavatel programů, a společnost Hughes Network Systems, dodavatel telekomunikačních technologií. ČAKK vystupovala až do konce roku 2001 pod názvem Česká asociace kabelových komunikací.

ČAKK je od roku 2000 členem ECTA (European Competitive Telecommunications Assocation - www.ectaportal.com) a také je aktivním členem evropské asociace kabelových komunikací CABLE EUROPE (European Cable Communications Association - www.cable-europe.eu), která byla založena již v roce 1955.

8. výroční konference ČAKK Czech Broadband Communications (CACC) 2007 se bude konat v Praze ve dnech 23. a 24. dubna 2007.

Česká asociace kompetitivních komunikací
Vodičkova 41
110 00 Praha 1
e-mail: info@cacc.cz
www.cacc.cz



PR Press ČAKK, 27.9.2006


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.09.2006 • APKT: Hnacím motorom rastu káblových operátorov bude internet a hlasové služby
20.09.2006 • V Bratislave sa dnes začali Technologické dni APKT 2006
13.09.2006 • Kabelové televize nabízejí o polovinu rychlejší internet než ADSL
12.09.2006 • UPC uvádza revolučnú telefónnu službu
04.09.2006 • Spoločnosť UPC zvyšuje rýchlosti internetu chello na vyše 10 Mb/s! [ 1 ]
17.08.2006 • UPC zvýšila počet přípojek k internetu o polovinu na 91.000

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist