Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 13:09:49   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

ČT vyhlásila výběrové řízení na ředitele programu

  Autor: ČTK, D.Kütner, ČM , e-mail: info@ceska-media.cz Přidané: 29.03.2007


Praha 29. března (ČTK) - Generální ředitel České televize Jiří Janeček vyhlásil výběrové řízení na post ředitele programu ČT. O podmínkách výběrového řízení informuje ČT na svých internetových stránkách. Místo šéfa programu je volné zhruba měsíc. Dřívějšího programového a také vrchního ředitele ČT Františka Lamberta přeřadil Janeček ke konci února na nižší funkci finančního ředitele, a to v souvislosti s Lambertovým členstvím v Lidových milicích.

Jednou z podmínek, které musejí zájemci o tento post ve vedení ČT splňovat, je praxe alespoň deset let v řídicích funkcích v televizi či v rádiích nebo u firem, které se zabývají výrobou audiovizuálních děl. Janeček také u zájemců požaduje vysokoškolské vzdělání, dobrou znalost televizní a filmové problematiky, všestrannou orientaci v oboru a trestní bezúhonnost.

Přihlášky mohou zájemci zasílat do 16. dubna, uvedla ČT. Výběrové řízení je dvoukolové. V prvním kole bude výběrová komise hodnotit uchazeče na základě zaslaných písemných podkladů. Ve druhém kole budou vybraní uchazeči pozváni k ústnímu pohovoru. Česká televize si vyhrazuje právo kdykoli výběrové řízení zrušit nebo nevybrat žádného uchazeče.

O tom, že nový programový ředitel vzejde z výběrového řízení, informoval Janeček Radu ČT na jejím zasedání minulý týden. Uvedl tehdy, že by byl rád, kdyby jím jmenovaná komise vybrala nového ředitele pokud možno do konce dubna. Janeček svým rozhodnutím zároveň vyslyšel doporučení rady, aby nového ředitele programu vybral právě ve výběrovém řízení a ne osobní volbou. "V historii ČT bylo výběrové řízení na programového ředitele vyhlášeno pouze jednou, v roce 1999," poznamenal před týdnem Janeček. Šéf programu ale tehdy nebyl vybrán, neboť nastoupil nový generální ředitel a ten si podle Janečka ředitele programu vybral sám.

Místo programového ředitele je volné od konce února poté, kdy byl dřívější šéf programu a také vrchní ředitel ČT František Lambert přeřazen na nižší pozici finančního ředitele. Důvodem bylo to, že Lambert byl v Lidových milicích a tři a půl roku neodevzdal čestné prohlášení. Tím byl porušován zákon, na což Rada ČT také před měsícem Janečka upozornila. Od začátku roku platí nový zákoník práce, který omezil počet jmenovaných funkcí. Podle některých právních názorů se tak nyní již lustrační zákon na Lamberta nevztahuje. ČT proto podala určovací žalobu k soudu, který by měl určit, zda může nebo nemůže Lambert svou současnou funkci v ČT vykonávat.

O situaci v ČT se veřejnost i politici začali zajímat na počátku února, kdy Lambert přiznal radě, že byl veden jako člen Lidových milicí. Lambert tvrdí, že do milicí byl zařazen automaticky po svém vstupu do KSČ a nikdy neudělal nic, aby mohl být považován za jejich aktivního člena. Janeček podle svých dřívějších slov o Lambertově členství v milicích až do února nevěděl, a nemohl tak reagovat dříve. Podle některých názorů měla ale rada Janečka za třiapůlleté porušování zákona odvolat.

Rada s odkazem na zákon o ČT říká, že tak učinit nemůže, pokud jej v posledních 12 měsících písemně neupozornila na pochybení vyjmenované v zákoně. Jiní, například odbory ČT a profesní sdružení Filmový a televizní svaz, vyzvali Janečka a Lamberta kvůli celé kauze k rezignaci. Filmová rada pak dopisem vyzvala poslance, aby odvolali radu, neboť podle filmařů rada postupovala málo razantně; to ale rada odmítá.


Zdroj: ČTK, Dušan Kutner, nol, Česká média, (vom)


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.03.2007 • České radiokomunikace obnovily nerušený příjem analogového televizního vysílání na jihozápadě Čech
28.03.2007 • Jednání Stálé komise pro sdělovací prostředky PS PČR v ČT
28.03.2007 • Lidé s peticí stáli před Faktorem - Protestující posluchači nesouhlasí se změnami vysílání
26.03.2007 • Polskie Radio nově uspořádá síť VKV
23.03.2007 • Radní ČT kladně hodnotí hospodaření a rozvoj digitálního vysílání ČT
22.03.2007 • TV JOJ od piatka s novými jinglami

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Jen se soudruzi v ČT držte navzájem 

30.03.2007 02:30 • Realista
a vykašlete se na morálku, čest, bezúhonnost, slušnost. Jednání Rady i vedení ČT, to je lepší reality šou než Vyvolení. Jen diváci jsou vyvalení. Platíme si STBáky, milicionáře a jinou havěť. Co má dělat takovej člověk v ČT vůbec, to nechápu. Ať si někde podniká za své a ne za moje poplatky. A Drtinová, Moravec a jiní vejlupci, to je ukázka toho, kam upadla ČT. Nejlepší by bylo tu celou posvátnou Kavčí horu třeba prodat na kanceláře a pozemky a vysílat zprávy jen z rádia. Ona ta naše DRAHÁ ČT už nebude za chvíli ke koukání (momentálně je k poblití...).
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist