Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 16:15:25   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Léto 2007 v České televizi - Tentokrát vás dostaneme

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 18.06.2007



Opět přichází léto a Česká televize přichází už s tradiční změnou: netradiční programovou nabídkou, alternativou pro chvíle relaxace, kterou chce diváka zaujmout a získat.


Tentokrát vás dostaneme, doufáme, mimo jiné i na vynikající komedie, v nichž exceluje Louis de Funès jako komisař Juve. Elegantní zloduch terorizuje nejen Paříž, ale především Louise de Funèse a Jeana Maraise coby novináře Fandora: kdo by odolal nebezpečným francouzsko-italským komediím Fantomas, Fantomas se zlobí, Fantomas kontra Scotland Yard a živelným bláznivým kreacím slavného komika v roli neurotického komisaře. Ale nejen v té – Funèsovi a jeho nepřekonatelnému českému dabérovi F. Filipovskému bude patřit každý letní čtvrteční večer na ČT1: do vysílání jsou připraveny snímky Oscar, Grand restaurant pana Septima, Hibernatus, Piti piti pa a Pošetilost mocných.

Po několikatýdenní pauze se na obrazovky vracejí obyčejná i zvláštní, malá i velká, úsměvná i vážná, osobní i rodinná dramata rodinného seriálu ze současnosti Horákovi (další premiérové díly od 4. 7., středa, ČT1, 20.00 a pak vždy 2x týdně). V pátek pak bude pokračovat reprízování jiného úspěšného seriálu - Četnické humoresky. Během letních nedělních večerů se mohou diváci znovu podívat na některé původní televizní komedie – například Kožené slunce, Když chcípne pes, Dobrodružství pod postelí, Deník šílené manželky, Společník, Na psí knížku.

Smích vystřídají emoce. Pro citlivé duše jsou připraveny speciální díly oblíbeného pořadu Pošta pro tebe – Návraty (od 4. 7., středa, ČT1, 21.00). Setkáním dvou lidí ve studiu jejich příběh často zdaleka nekončí. Moderátorka Ester Janečková bude v průběhu léta putovat po stopách nejzajímavějších z nich a poodhalí divákům, jak osudy jejich aktérů pokračují. Mnohé z příběhů před kamerami skončily s otazníkem a mají zajímavá a velmi překvapivá rozuzlení, mnohým aktérům se od základu změnil život. Poutavé lidské osudy jsou také tématem jak časosběrného cyklu dokumentů režisérky H. Třeštíkové Ženy na přelomu tisíciletí (od 3. 7.), tak i reprízových nahlédnutí do 13. komnaty (od 6. 7.) J. Potměšila, H. Zagorové, E. Holubové, S. Fišera a dalších.

Jako alternativu k aktivnímu prázdninovému odpočinku nabídne ČT dětem v průběhu každého všedního i víkendového dne mnoho pořadů, z nichž některé s největší pravděpodobností přilákají k obrazovce i mládež a dospělé: například legendární seriál Záhada hlavolamu (od 3. 7.) natočený v roce 1969 režisérem H. Bočanem a vysílaný právě v době, kdy od narození Jaroslava Foglara uplyne sto let; vyprávění o trampotách dívčí kapely z jižní Moravy My holky z městečka (od 2. 7.); humorné příběhy, které zažívá parta dětí, jejich rodiny a všichni obyvatelé malého městečka třicátých let Správná šestka (od 7. 7.) nebo dobrodružný seriál o zlatokopech a malém chlapci, který hledá svého otce Hunterovo zlato (od 3. 7.).

Pohádky jsou připraveny i pro letošní prázdniny, především na neděle – třeba tajuplný příběh o záhadné krásce z obrazu O perlové panně, nejstarší televizní zpracování pohádky s půvabnými písničkami A. Michajlova a I. Fischera Popelka, veselá pohádka o tom, že láska a chytrost i čerta přemůže Čertova nevěsta, hudební pohádka o kouzelném náhrdelníku Zlatý náhrdelník, humorná pohádka o třech princeznách, které hledaly bohaté ženichy Pane králi, jdeme z dáli či romantická pohádka o mnoha podobách krásy a štěstí O Háderunovi a víle Elóře.

Malí milovníci filmů se mohou těšit na snímek Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko, ve kterém slavní spolužáci z 3. B opustí svůj animovaný svět a ožijí v příběhu, který pro ně napsal M. Macourek. Ti nejmenší se vydají S Hurvínkem za lékařem (od 2. 7.), kdy oblíbená loutková postavička provází holky a kluky při návštěvě lékařů a nemocnic, či se dozvědí moudra a užijí si legrácky klauna s modrým nosem jménem Moudronos (od 3. 7.) a Večerníček jim bude vyprávět mj. příběhy hodného červíka Pepíka a jeho přátel Koulelo se jablíčko nebo dvou malých vlčat Flíčka a Žolíka ze seriálu Bráškové.

Live Earth, dvacetihodinový přímý přenos série koncertů konaných na podporu boje proti globálnímu oteplování, uvede ČT v sobotu 7. 7. na ČT2 od 12.00 hod. Hudební vystoupení, které se uskuteční napříč všemi kontinenty a na němž vystoupí hvězdy světového hudebního nebe, jakými jsou mezi jinými například Madonna, Bon Jovi, Genesis, The Police nebo třeba Roger Waters, bude ze studia Kavčích hor komentováno Pavlem Andělem a jeho hosty, odborníky na ekologii a klimatologii, a provázeno krátkými dokumentárními snímky. Potrvá až do 8 hodin ráno následujícího dne.

2. 7. oslaví naše pěvecká legenda Waldemar Matuška 75. narozeniny. Od tohoto data připomeneme oblíbeného zpěváka každé pondělí cyklem Dobrý večer s Waldemarem. Na 5. 7. ve 20.00 hod. na ČT1 pak Česká televize připravila premiéru pořadu Co nikdy neodnese čas… věnovanou rovněž. W. Matuškovi.

Milovníky stříbrného plátna Česká televize již po osmé upoutá stálým letním cyklem Americké nezávislé léto, který koresponduje se sekcí Nezávislí 42. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Od 2. 7. promítneme na ČT2 každé pondělí ve 21.30 hod. celkem devět snímků, mezi nimi například snímek Kluci nepláčou či Ztraceno v překladu. Jiný druh filmové nabídky představují sobotní filmy o lásce, například Černý tulipán, Honba za láskou, Lásce na stopě, Miluj mě, prosím nebo premiéra francouzského čtyřdílného seriálu o ženách Tři ženy za letního večera (od 8. 7. neděle, ČT1, 21.30), které skrývaly temnou a bolestnou minulost.

Z téměř bezedné tematické nabídky dokumentárních filmů jsme vybírali z jejího celého spektra – mezi jinými například jedinečný čtyřdílný francouzský koprodukční projekt o ptačí říši Křídla přírody (od 29. 6.) z cyklu Zázračná planeta nebo v premiéře dokumentární čtyřdílnou rekonstrukci BBC Vesmírné závody (od 31. 7., úterý, ČT1, 20.00), která se věnuje největším událostem v dějinách amerických a sovětských vesmírných výprav. ČT má připravenu také zajímavou televizní cestopisnou nabídku – premiérové letní putování po Čechách a Moravě Na cestě (od 9. 7, pondělí, ČT1, 21.00) s moderátorskou dvojicí Jiří Bartoška a Miroslav Donutil. V neposlední řadě pak vzpomeneme 100. výročí narození oblíbeného spisovatele a zakladatele našeho skautingu dokumentem Hlavolam jménem Jaroslav Foglar.

Ojedinělý projekt Blues (premiérové uvedení od 20. 7., pátek, ČT2, 22.00) inicioval režisér Martin Scorsese, který jako velký bluesový obdivovatel oslovil další spřízněné duše, režiséry – Wima Wenderse, Mika Figgise, Marka Levina, Clinta Eastwooda, Charlese Burnetta a Richarda Pierce, aby se s ním vydali objevovat blues od afrických kořenů až po nejzelenější výhonky. Sedmidílný seriál se věnuje stylotvorným prvkům, dějinnými souvislostem, portrétům vybraných osobností i reflexemi v širším kontextu americké hudby.


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.06.2007 • Črepiny Plus opäť na TV JOJ [ 1 ]
18.06.2007 • V Telči uspěl Jarek i Amadeus
18.06.2007 • ČT24 a ČT4 Vám v létě nabídnou alternativu plnou informací a sportu
18.06.2007 • Televizní tipy pro pondělní večer 18. června
17.06.2007 • Televizní tipy pro nedělní večer 17. června [ 2 ]
16.06.2007 • Televizní tipy pro sobotní večer 16. června

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist