Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 00:47:07   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

UPC odpovídá – 28. část

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 19.04.2004


Dostali jsme pro vás další odpovědi na dotazy, směřující ke kabelové společnosti UPC a její satelitní službě UPC Direct. Dnes se týkají hlavně stanice Galaxie sport, TA3 a internetu chello v kabelových sítích. Další, především programové otázky jsme přesunuli do sekce YV info, který jsme vytvořili pro články o terestrické, kabelové a DVB-T televizi - v současně publikovaném článku UPC odpovídá - 27. část. Doufáme, že jsme tak vyhověli všem diskutujícím, kteří na tomto webu nechtěli mít otázky k programu.

Ale nyní už předáváme slovo tiskovému mluvčímu společnosti UPC Česká republika, a.s., dr. Františkovi Malinovi:


Zaznamenal jsem, že český sportovní program Galaxie-sport zaznamená 2. výročí od zahájení vysílání. Jak si vede?

Z obecné informace jejího jednatele vyjímám: Na konci května roku 2002, tj. prvního měsíce vysílání, mělo možnost sledovat Galaxii-sport prostřednictvím sítě kabelové televize 9 000 domácností v České republice. Po uplynutí dalších 23 měsíců, na počátku třetího roku vysílání je program distribuován již do 420 000 domácností v České republice a 260 000 domácností na Slovensku.. Ve druhé polovině roku 2003 k televizoru na němž byl naladěn program Galaxie-sport usedlo v Česku 75 000 až 105 000 diváků denně a minimálně jednou týdně 200 000 až 296 000 diváků. Za 2 roky vysílání nabídla Galaxie-sport ve svém programu sportovním divákům celkem 723 přímých přenosů v trvání 1591 hodin. Meziročně se objem přenosů zvýšil o 30% .


Bude Galaxie sport vysílat soutěže letní olympiády?

Galaxie sport nemá zakoupena práva k vysílání soutěží letních olympijských her. Pro letní měsíce proto připravila pestrý a zajímavý program, který bude tvořen vybranými tenisovými turnaji ATP, řadou motoristických podniků a zajímavými magazíny. Podrobný přehled najdou diváci Galaxie sport v tv přílohách a magazínech, na webových stránkách Galaxie sport a také na stránce TV program.


Zavede Galaxie sport teletext?

Ano, spouští ho během dubna.


Bude Galaxie sport nějak doplňovat nynější programové schéma?

Dotázal jsem přímo u jednatele společnosti p. J. Hojgra a z jeho odpovědi vybírám: „Programové schéma Galaxie sport je pro rok 2004 naplněno dle buď již uzavřených smluv,nebo podle průběhu jednání o smlouvách na další období. Nepředpokládáme nějaké radikální změny v programové náplni, ale připravujeme doplnění programu o další služby divákům. V konečné fázi je příprava komunikace s diváky prostřednictvím SMS zpráv, kde Galaxie sport chce nabídnout možnost podílu diváků na výběru utkání některých soutěží, soutěže prostřednictvím SMS zpráv spojené s přímým přenosem vybraných utkání, dále audiotextovou soutěž a zařazení teletextu. O všech těchto změnách budou diváci informováni podrobně před jejich zahájením.“


Jak si mám navolit titulky na National Geographic?

Jestliže žijete v Ostravě nebo v Brně a sledujete TV kanál National Geographic v kabelové televizi, pak v době mé odpovědi zjistíte, že v Ostravě a v Brně již přímo vysíláme doprovodné titulky na obrazovce a v Praze zabezpečíme obdobnou službu přibližně od 20.dubna. Ostatní mohou titulky nalézt na teletextu NG na straně 305.


Bude slovenská zpravodajská televize TA 3 vysílat 24 hodin denně?

Zatím ne. I když to její dřívější vedení před časem avizovalo, současné vedení ústy své tiskové mluvčí upozorňuje, že nejde o aktuální záležitost . Během dubna ovšem dochází ve vysílání této populární zpravodajské televize k několika změnám: Přibývají dvě nové relace o motorismu a rozšiřuje se ekonomický zpravodajský servis.


S jakými aktuálními změnami se mohu setkat u jednotlivých nabídek vysokorychlostního internetu přes kabelovou televizi?

V minulých dnech naše společnost ztrojnásobila rychlost u své nejrozšířenější internetové služby chello classic a zdvojnásobila ji u dalších dvou nabídek. Nové rychlosti směrem k uživateli jsou nyní následující : u chello classic 768kb/s, u chello plus 1024 kb/s a a u chello professional se zdvihá na 1536 kb/s. Ceny za jednotlivé nabídky chello se přitom nemění.

Společnost se současně rozhodla využít článek 4.12 Všeobecných podmínek pro poskytování veřejné telekomunikační služby přístupu k síti Internet a přijala následující opatření: Těm uživatelům, u nichž objem přenesených dat během měsíce přesáhne množství 5 GB (chello classic), resp. 15 GB (chello plus), je společnost oprávněna snížit s okamžitou účinností přenosovou rychlost. Rychlost může být snížena vždy od data překročení objemu v příslušném měsíci, a to do konce měsíce. Služba tedy nebude, třeba na krátkou dobu přerušena a data přenášená nad obvyklý rámec nebudou zpoplatněna, jako je tomu u některých jiných společností. Je samozřejmé, že společnost se zaměří na ty uživatele, jejichž aktivity se obvyklým množstvím skutečně vymykají. Jedná se o zavedení tzv. politiky čestného užívání, v angličtině se pro tato opatření běžně používá termín Fair Usage Policy.

Všechna opatření mají za cíl jediné. Zlepšit a zkvalitnit službu zákazníkovi - umožnit mu rychlejší a pohodlnější stahování dat bez jakýchkoliv dodatečných nákladů např. na telefonní linku. Současně ho mají chránit před agresivními zneuživateli sítě, kteří stahují desítky a stovky GB a narušují kvalitu připojení.


Co vás vedlo ke stanovení obvyklého množství stahovaných dat? Co si mám pod tímto množstvím představit?

Před několika týdny ukončila naše společnost dlouhodobé sledování objemu přenesených dat. Následné vyhodnocení ukázalo, že tento objem nepřesáhne u téměř 93 % uživatelů služby chello classic více jak 5 GB za měsíc a že přibližně 90 procentům předplatitelů služby chello plus postačuje obvyklý přenesený objem 15 GB/ měsíc. Objem 5GB představuje např.- 2000 běžných e-mailů, 100 hudebních audio nahrávek formátu mp3, shlédnutí 5000 webových stránek a pět stažených filmů/CD. Objem 15GB pak 5000 běžných e-mailů, 250 hudebních audio nahrávek formátu mp3, 20000 shlédnutých webových schránek a patnáct stažených filmů/CD.

Na druhé straně existuje skupina zákazníků chello, která přenáší extrémní množství dat a to v objemu řádově desítek a stovek GB dat měsíčně. Na neúnosné aktivity těchto několika mála jedinců většinou doplácejí ostatní zákazníci, kteří přístup k internetu nezneužívají. Proto pro ně chceme uvedenými opatřeními zjednat spravedlnost a chránit kvalitu jejich připojení, na kterou mají samozřejmě nárok. 0statně, ten kdo chce skutečně stahovat neobvyklá množství dat, může si předplatit službu chello professional, která se zvýšenými objemy počítá.


dr.František Malina
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s.



Doplnění redakce:

Přečetli jste si dvacáté šesté pokračování odpovědí tiskového mluvčího UPC ČR, a.s., které exkluzivně poskytuje čtenářům serveru satCentrum a týdeníku Satelit-Parabola. Děkujeme dr.Františkovi Malinovi za jeho odpovědi, oceňujeme, že je UPC ochotno takto každý měsíc komunikovat se čtenáři našeho webu, z nichž mnozí ani nejsou abonenty služby UPC Direct.

Možná jste si už všimli, že nyní připravujeme dvě „národní“ verze - UPC odpovídá a UPC Slovensko odpovedá. Podařilo se nám totiž obnovit spolupráci se společností UPC Slovensko. Nový tiskový mluvčí, pan Jaroslav Kollár již dvakrát zodpovídal dotazy slovenských satelitních a kabelových diváků. Protože se však jednalo o odpovědi zejména ke kabelové televizi a programu, rozhodli jsme se obě pokračování uveřejnit. Pokud máte zájem - přečíst si je můžete zde: 1.část a nebo 2.část.

Proto se tedy nyní můžete ptát tiskových mluvčích obou společností – UPC ČR i UPC Slovensko - v diskusích pod oběma mutacemi bez jakýchkoliv omezení. Otázky v redakci roztřídíme a odešleme správným adresátům, jak do Prahy, tak i do Bratislavy.

A ještě na úplný závěr: Zajímá vás, jaký je program celé řady satelitních a kabelových televizí na tento měsíc? A co budou dávat příští měsíc? Dozvědět se to můžete již dnes, pokud si v sekciTV download stáhnete měsíční přehledy pořadů stanic: Animal Planet, AXN, Discovery Channel, HBO, HBO 2, Private Blue, Private Gold, Reality TV, Romantica, Spektrum, SuperMax a Travel. Na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy dalších televizí: Eurosport, Hallmark a Galaxie sport.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 23   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.04.2004 • Změna jarní nabídky - HBO za korunu po tři měsíce automaticky pro každého nového zákazníka [ 1 ]
05.04.2004 • Květen na HBO [ 3 ]
04.04.2004 • ČR bude mít na evropských satelitních televizích první reklamu
31.03.2004 • 2.výročí vysílání českého sportovního programu Galaxie-sport [ 1 ]
28.03.2004 • Co se míchá v Praze – II. [ 1 ]
26.03.2004 • Digitalizace na školení

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 2

  Re SONY 

11.05.2004 22:20 • Vladimir Kotas
Nevim proc bych si kupoval sunt jako je Sony.
 
 
  SONY 

11.05.2004 08:25 • SONY
Kupte si TV znacky SONY a budete mat titulky bez problemov aj na NG.
 
 
  Titulky na NG 

02.05.2004 09:33 • Vladimir Kotas
Psal jsem jako prvni, ze mne nejedou titulky. Nevim proc nekdo pise, jede to normalne, proc vsichni silite. Kdyby mne to nejelo, tak asi nepisi, ne ty BLBE? A mam novou tv s pameti na 1500 stranek. Ale nikho to v UPC nezajima. Myslel jsem, ze kdyz napisi do tohoto fora s nadpisem pro pana Malinu, tak, ze se mne nekdo od UPC ozve a rekne konecne co s tim budou delat. Jinak mam pocit, ze ja jim asi budu platiti jen pomernou cast a NG si z platby odectu.
 
 
  Titulky na NG 

29.04.2004 21:53 • MarK
Tak ja to zkusim vysvetlit jeste jednou. Postavim si vedle sebe dve TV. Jedna je starsi, ma obyc teletext a titulky na NG funguji. Druha je novejsi, ma pamet na mnoho stranek teletextu, na vsech kanalech titulky funguji, ale na NG ne. Neni to problem jen jedne znacky TV. Titulky na NG jsou vysilany v necistem formatu a nektere (zvlaste novejsi) TV to nezvladnou. To, ze vam to funguje, jeste neznamena, ze to funguje vsem.
 
 
  U titulku zalezi nejen na TV a ... 

27.04.2004 22:22 • anonym
U titulku zalezi nejen na TV ale i na prijimaci, na starsim TV s Philipsem v pohode, na novem Mascomu s Philipsem take OK, ale eMtech a Mascom si s titulky neporadi
 
 
  Titulky 

27.04.2004 21:55 • Pavelka
Titulky fungují naprosto v pohodě, jen si pán z U*C popletl stránky. Titulky jsou na straně 350, nikoli na 305 a není důvod by neběhali, bez rozdílu stará nebo nová televize
 
 
  Titulky NGC 

27.04.2004 20:09 • MarK
Nikdo nevysiluje ... Jen je tady jasne sdeleno, ze titulky na NG jsou zmrsene a NEKTERE TV s tim maji velke problemy. Takze nekomu to funguje a nekomu ne. Zvlaste na novejsich TV to delava velke problemy. Na starych TV s pameti na 4 stranky to funguje zcela bezpecne.
 
 
  Pro redakci 

26.04.2004 14:18 • vrtule
Prosím, pozvěte raději někoho z maďarské sekce.
Od něho se dovíme víc o nových programech a záměrech společnosti.
Češi jsou v tomto paketu jen loutky a o ničem nerozhodují.
 
 
  Titulky NGC 

25.04.2004 11:22 • Jirka72
Titulky na str. 350 fungují naprosto normálně, nevím co tady všichni vyšilujete.
 
 
  Titulky na NG 

24.04.2004 00:29 • MarK
Me titulky na NG taky nefunguji. Na vsech ostatnich kanalech je to O.K. NG vysila titulky v nejakem dost nepovedem formatu. Meli by s tim neco delat!!! Prece nemuze byt tak slozite zacit vysilat titulky v teletextu stejne jako to delaji statni. Treba na BBC Prime je vse O.K. Na mnoha novejsich TV proste titulky na NG NEFUNGUJI!!!!!
 
 
  Janko Cesnak - Public Redirector 

23.04.2004 20:38 • Ištván Kulemanaďházi
Pro dr.Františka Malinu
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s. - prosím Vás, UPC direct již mám 3 roky a stále mi chybí nějaké cizojazyčné programy.Myslím si, že češtiny je až příliš a to trochu škodí.Přeci jenom nás cizojazyčné televize zdokonalují a připravují pro vstup do EU.Nemohli by jste zařadit třaba nějaký nový maďarský televizní kanál?
Děkuji

 
 
  Haha 

23.04.2004 14:19 • Nepravý čech
1)Výměna komponentů ve vaší TV by neměla znamenat větší zátěž pro váš rozpočet.Není možné dodávat seznam všech TV na kterých TXT nepůjde.
2)....ktera je slozena az ze 150 programu, tedy i tech volnych !!!! Ano ale není jmenovitě řečeno které to jsou.

 
 
  RE: Haha 

21.04.2004 19:24 • Vladimir Kotas
ty jsi k...., jestlize se UPC chvasta ze u National Geographic jedou titulky tak at s tim neco dela. Nebo si mam dle nich jeste vybirat tv? Meli by tedy u svych nabidek jeste uvadet, nase nabidka jede jen s televizu Ljubitel.
 
 
  ZDF 

21.04.2004 09:16 • Milos
2Nepravy cech: ZDF je sice volny kanal,ale prijimac byl vytvoren pro UPC nabidku, ktera je slozena az ze 150 programu, tedy i tech volnych !!!!
 
 
  Chello Classic 

20.04.2004 19:37 • anonym
768kbps = 340MB/hod => plne vyuziti sluzby po dobu 15hodin v mesici !
Proste UPC prisla na to, ze Chello uzivatele sleduji televizi na internetu, misto toho aby si objednali jejich "uzasnou" nabidku a tak jim to zatrhla.
 
 
  Haha 

20.04.2004 16:05 • Nepravý čech
Chápu že je každý z vás čech a že si prostě musí stěžovat na všechno bez výhrad,ale ....Pokud titulky nejdou pouze vám a pouze na jednom kanále je to problém ve vaší televizi.ZDF je volný kanál a přijímač Philips byl vytvořen pro sledování nabídky UPC Direct a umožňuje sledování i některých volných kanálů.Přijímač dostáváte zdarma.Pokud chcete sledovat njáké speciální FTA programy,není problém pořídit si vlastní přijímač za příslušnou cenu.Opravdu se nemůže řešit problém s každým volným kanálem,ale věřím tomu,že alespoň některý ze zmíněných problémů bude odstraněn.
 
 
  ZDF 

20.04.2004 07:15 • Tomáš
Můžete mi odpovědět, jak je možné, že na přijímačích nefunguje ZDF a na některých kanálech (na stejném transpondéru) se přijímač zasekává. Vaším klientským centrem mi bylo sděleno, že je to vada u všech co od Vás dostali ten "dárek" v podobě Philipse. ZDF je přece volně šířený program, na všech ostatních přijímačích normálně funguje. Vyřadili jste jej i ze základní nabídky a ze zmíněných důvodů nahradili ZDF-dokumenty. Myslím, že by se výrobce těchto přijímačů měl zamyslet nad jejich kvalitou, zejména ze strany firmware. Sdělte mi, prosím, kdy sjednáte nápravu, jinak uvažuji o odhlášení Vaší služby, neboť neposkytujete ani to, co je FTA a za 683,-Kč to je fakt na hranici únosnosti. Děkuji Tomáš, Ústí n.L.
 
 
  Pro pana Malinu 

19.04.2004 20:10 • Vladimir Kotas
Uvadite, ze titulky u National Geographic jsou na strance 305, ja jsem mel do ted informaci od Vasich zamestnancu, ze je to stranka 350. Ostatne ani na jedne strance mne titulky nejedou. Kdyz jsem to reklamoval, rekli mne, ze mam spatnou televizi se spatnym teletextem. Nevim, je to pul roku stary model tv Panasonic 29PX20. Myslite, ze se jedna o spatnou televizi. Ja si myslim, ze ne, titulky ze vsech ostatnich stanic BBC, Travel funguji. Prosim pana Malinu o odpoved jak budou tento problem resit, jinak bych asi pozadoval pomerne snizeni ceny, ponevadz program National Geographic nemohu sledovat. Dekuji. Vladimir Kotas, Blansko
 
 
  Re: AXN 

19.04.2004 19:03 • Divák
Asi nikomu, pořád je to v jednání a termín nevědí. To tam dříve bude Nova :-) Prostě na tuto otázku je asi opravdu zbytečné se ptát protože nic nového neřeknou, bohužel.
 
 
  AXN 

19.04.2004 18:47 • Petr
Tak nevím komu mám napsat aby mi odpověděli na otázku kdy bude v kabelu AXN???
 
 
Celkový počet komentářů: 23 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist