Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 16:26:29   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

RVR uložila TV Markíza pokutu za spravodajský príspevok

  Autor: RVR/Strategie on line , e-mail: info@strategie.sk Přidané: 13.10.2007



Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) pokutovala komerčnú televíziu za skrytú reklamu a nedodržanie ochrany maloletých. V súhrnej výške bola TV Markíze udelená pokuta 1 milión 200 tisíc korún.


Pokutu vo výške 50 tisíc uložila prevádzkovateľovi retransmisie Ján Homola Cabe-televizion Homayer, Banská Bystrica za porušenie ZVR (neoznámenie zmeny údajov uvedených v žiadosti o registráciu retransmisie).

Sankcie – upozornenia na porušenie zákona uložila Licenčná rada spoločnosti MAC TV s.r.o. za porušenie ustanovenia zákona o splitscreen v súvislosti s odvysielaním upútavkového bloku počas programu Otec v sukni dňa 4.mája 2007 a s odvysielaním upútavkového bloku počas programu Mladosť v ťahu dňa 14.márec 2007.

Sankciu – pokutu vo výške 200 tisíc slovenských korún dostala TV Markíza za skrytú reklamu v súvislosti s odvysielaním príspevku Od snov k realite v programe Televízne noviny dňa 27. marca 2007.

Upozornenia na porušenie zákona uložila spoločnosti MAC TV s.r.o. za nedodržanie objektivity spravodajstva v súvislosti s odvysielaním príspevku informujúcom o používaní výstražných znamení vozidlami ústavných činiteľov v rámci programu Noviny dňa 24.mája 2007 a s odvysielaním príspevku informujúcom o možných úskaliach pre opozíciu v súvislosti s odchodom B.Bugára v rámci programu Noviny dňa 02. apríla 2007.

Najvyššiu peňažnú sankciu dostala TV Markíza, vo výške 1 milióna korún za nedodržania ustanovenia v súvislosti s ochranou maloletých v príspevku Brutálna zábava v programe Televízne noviny zo dňa 26. februára 2007 (upálenie mačky).

RVR začala aj niekoľko správnych konaní. Konkrétne voči spoločnosti MAC TV s.r.o. vo veci možného nedodržania objektivity v príspevku Dôveryhodnosť „Mečiarovho“ CD v programe Noviny zo dňa 10. septembra 2007.

Správne konanie začala aj voči Slovenskej televízii vo veci možného porušenia ZVR (prerušenie programu reklamou) v súvislosti so zaradením upútavky počas programu Ľudia na I. dňa 12. mája 2007.

Správne konanie voči spoločnosti MAC TV s.r.o. vo veci možného nedodržania všestrannosti informácií a pluralitu názorov (znevažovanie na základe viery) v súvislosti s odvysielaním príspevku Nové desatoro podľa Vatikánu v programe Črepiny zo dňa 25. júna 2007.

Správne konania voči spoločnosti MAC TV s.r.o. vo veci možného narušenia objektivity spravodajstva v súvislosti s odvysielaním príspevku Polícia zhabala servery v programe Noviny zo dňa 27.júna 2007.

Rada začala správne konanie voči Slovenskému rozhlasu pre možné porušenie Zákona o vysielaní a retransmisii (využitie parametrov frekvencie 88,6 MHz Rožňava), odňala mu frekvenciu 92,6 MHz Zvolen a frekvenciu 89,0 MHz Zvolen vysielateľovi D.EXPRES na základe žiadosti vysielateľa.


Zdroj: RVR, Strategie on line


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.10.2007 • Další ocenění koprodukčního filmu České televize Maharal – tajemství talismanu
13.10.2007 • Zůstaňte s námi, aneb speciál Televizních novin
13.10.2007 • Hosté pořadu Otázky Václava Moravce – neděle 14. října 2007
13.10.2007 • Alice Bendová se vrací do pořadu Hádej, kdo jsem!
13.10.2007 • Hosté a témata pořadu Vedlejší efekty na ČT24 – neděle 14. října
09.10.2007 • Hlasujte pro mne!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist