Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Pátek • 02.10.2026 - 18:00:39 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

CZ/SK stanice
astra 19.2  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
12.01.2010 12:46 • ® scarface
Asi je to primitivne ale mne sa to proste nefunguje. mam duo LNB.
Asta 23 mi ide ok. Som v trnave takze uhol LNB by mal byt niekde okolo 3 stupne co je skoro vodorovne a astra 19 signal ziadny. co mam robit?
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 4   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

11111111  
12.01.2010 22:00 • ® porky
To je vsetko pravda no astra 19st je ,,silnejsia" tak ja by som doporucil na stret nastavit slabsiu,v nasom pripade astra 23,5st.

Jen doplním, že jsem se již setkal s LNB  
12.01.2010 19:20 • ® sobol
Jen doplním, že jsem se již setkal s LNB monoblocky, u kterých byl zapojen přepínač obráceně, čili pro 23,5°E (A3) se musel nastavit DiSEqC 1.0 na 1(A) a pro A1(19,2°E) na 2(B). Třeba je to i tvůj případ, proto to vyzkoušej.
Jinak je zcela jedno, za který krk monoblock uchytíš v držáku, jen je tomu třeba přizpůsobit namíření paraboly (pootočit...).

astra 19.2  
12.01.2010 13:21 • ® smscz
Pokud je parabola směrovaná na 23,5E, LNB pro Astra 23,5E v ohnisku, tedy LNB pro Astra 19,2E šilhá - je vpravo, při pohledu před parabolou, musí vše fungovat. Předpoklad je, že je správně nastavené přepínání DISEqC v přijímači. Většinou stačí skusit přepínat družice a k nim přidávat vstupy 1 nebo 2 (A nebo B).
5/4W, 1W, 5E, 9/10E, 13E, 19E2, 23E5, 28E5, 45E, SkL Sk ICE, SkL Cz IRD, Optibox Anaconda Plus

...v prvom rade treba napísať aký máš príjmač v  
12.01.2010 13:17 • ® patko33
...v prvom rade treba napísať aký máš príjmač v druhom ktorú "hlavicu" konvertora máš uchytenú v držiaku /prava alebo lava z pohladu za alebo pred parabolou/. V príjmači si nastav na oboch družiciach diseqc- pozeráš sa za parabolou na monoblok, lavý (väčšinou "šilhající" ako vravia bratia češi na Astru 19,2E) je Diseqc A, pravý (väčšinou v držiaku na Astru 23,5E) je Diseqc B. Alebo býva A/A- A-B alebo 1-2 podla toho aký máš príjmač ;)

Celkový počet reakcí: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist