Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 04:23:19 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

DVB-T
Naladenie ASTRY na HYUNDAY od DIGI  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
07.03.2007 07:10 • LAMA
Ako vzdy sa bude mozno zdat moja otazka smiesna, ale ak mi niekto napise naj postup budem nesmierne rad. Snazim sa to naladit uz 2 den,ale stale nic. Parabolu som zobral 60 to by podla toho co tu je napisane malo stacit. Pripevnil na balkon a tocil, tocil, hladal, hladal ... Podarilo sa mi tam niekde chytit nejaky signal, vraj sig80 kv98 ale ked som dal transponder nic. Tak predpokladam, ze som na nejakom inom satelite, alebo robim niekde chybu. Poprosim o rady. Kompas nemam. Ale niekolko rokov spat som z balkona mal ASTRU na analog, tak som urcite otoceny spravnym smerom. Vopred dakujem za cenne rady.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 12   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
UZ to mam, problem s DISEqC  
08.03.2007 21:31 • LAMA
Dakujem za cenne rady, dnes sa mi to podarilo. Len ked nahodim niektore transp. tak mi pise chyba. A este nemate niekto skusenost s AB DISEqC 1-2 s tymto hyundayom? Vobec som neprisiel na to, ako to rozbehat, pretoze navod je uplne o nicom.
 
 
 
anonym  
08.03.2007 15:17 • admoj
no je to preto, lebo je to prijimac na Digi-TV.
LAMA - nie je problem tam pridat dalsiu druzicu. Musis vsak v nastaveniach LNB pridat novy LNB s nazvom napr. Astra. Potom prejdes do Editovanie a vyhladavanie tran. a tam musis zadat rucne jednotlive frekvencie. Potom ked prejdes do nastavenia anteny, tak si uz budes moct prepnut na Astru a mozes tocit.
 
 
 
FF  
08.03.2007 11:01 • anonym
Bohužel tvůj přijímač neznám,zde by ti měl poradit vlastník tohoto přístroje. Ale všeobecně, zatím jsem se nesetkal s přístrojem, který by neměl možnost nastavit kteroukoliv družici. Rovněž tak všechny měli nastaveny starší družice, jedině jsem se setkal s tím, že u některých vloni nebyla nastavena ASTRA na 23,5, protože byla nová. Ale i v tomto případě šlo zadat její parametry a mohla být naladěna.Jdi do nastavení a v něm jdi do LNB a dále tě to navede.Možná, že u Hyunday je to jinak, ale rozhodně to musí jít. Běž do návodu k obsluze nebo počkej zda ti někdo zde neporadí.
PS. S tím slunkem jsem to zkondal i v opravě, ale zhruba samozřejmě platí, že slunce je v poledne na jihu.
F.
 
 
 
Dakujem  
08.03.2007 10:17 • LAMA
Dakujem za vycerpavajuci navod. Snad sa dnes trafim, len problem je prave v tom, ze HYUNDAY ziadne stanice a ani satelity okrem THOR, INTELSAT a HOTBIRD nema prednastavene.
 
 
 
FF  
07.03.2007 15:18 • anonym
OPRAVA! Omlouvám se za chybu. Samozřejmě na 19 st. je slunce na jihu zhruba za 5 minut 12.
F.
 
 
 
FF  
07.03.2007 14:39 • F.
1. Kompas nepotřebuješ, stačí poloha slunce ve 12 hodin, tam je přibližně jih, záleží na poloze tvého bydliště.Bydlíš-li na př. na 19 stupni(prochází B.Bystricou) máš slunce na jihu ve 12 hod a 5 minut.(slunce se posune o 4 stup. za minutu).V tomto případě máš ASTRU na 19,2 st. přímo na jih. Astru na 23,5 stupních mírně na východ ,ale skutečně jen skoro neznatelně.
2. Držák (tyč) na které budeš parabolou otáčet musí být svislá (pomocí šňůry se závažím), abys při otáčení neměnil sklon paraboly.
3. Nejlépe je když z místa kde točíš parabolou vidíš na obrazovku na které se zobrazuje síla signálu.
4. Namiř parabolu na jih a pomalu otáčej, ale skutečně po milimetrech. Když se ti na obrazovce objeví signal, nastav parabolu mírným pohybem nalevo nabravo na nejvyšší sílu signálu.(V této fázi je jedno, kterou družici jsi objevil) Potom se pokus mírným pohybem nahoru/dolů nastavit vhodný sklon paraboly na nejlepší signál.Takto nastavený sklon paraboly bude vhodný pro všechny družice Astra a ostatní v jejich blízkosti.
5. Pokud se ti nepodaří podle bodu 5 najít žádnou družici změň mírně sklon paraboly a zkus znovu pohybem vlevo vpravo družici najít. Zdůrazňuji, že se jedná o milimetrové pohyby.Toto opakuj, změnit sklon a pohyb vlevo vpravo až najdeš nějaký zdroj signálu.
Když uspěješ podle bodu 4 nebo 5, zbývá zjistit na které družici jsi. Zadáš na sat. přijímači požadovanou družici (předpokládám, že jsou v tvém přístroji předladěny) a dáš povel k vyhledávání. Podle nalezených stanic a seznamu družic viz. Parabola cz.poznáš na které jsi družici. Pokud jsou tam jiné stanice než mají být jsi na jiné družici.
Příklad: Chceš naladit Astru na 23,5 na které je Skylink a CS link a místo toho tam máč plno německých stanic, tedy Astru na 19,2 st. V tom případě přepni příjímač na zobrazení síly signálu a pootoč parabou pomalu a jenom mírně k východu tedy vlevo z pohledu za parabolou. Nejprve ti signál zmizí a poto znovu naskočí a pokud jsi to neuděl příliš rychle a tím nepřeskočil Astru 23,5 tak jsi právě na ní a dej znovu povel na příjmači k vyhledávání.
Když se ti vše povede, nech si znovu zobrazit sílu a kvalitu signálu a dolaď jemně pohybem paraboly nahoru/dolů sklon na nejlepší signál dotáhni všechny šrouby a pak už se jenom dívej.
F.
 
 
 
80/98 mam  
07.03.2007 11:28 • LAMA
Ten signal 80/98 mam, len sa mi nepodarilo zistit co to za satelit.
 
 
 
no  
07.03.2007 09:00 • admoj
skoda, ze si nevyuzil ten signal 80/98, ktory si nasiel. Mal si zistit, kde sa nachadzas, teraz by si to mal lahsie.
 
 
 
máš  
07.03.2007 08:34 • poldo
máš zly uhol a eleváciu /sklon/ paraboly voči konzole, kde máš uchytenu parabolu :good:
 
 
 
no to by zaujimalo aj mna .... ...  
07.03.2007 07:58 • anonym
no to by zaujimalo aj mna .... chcem si dat astru 19,2 nemecke stanice pro7 a take šak poznate ... 60 cm offset mam aj ja . lenže som laik. stači mi to napojiť do hyundaiu normalne na ten druhy sat vystup ?
 
 
 
a jakou sat pozici "lovis"???? ...  
07.03.2007 07:29 • papay
a jakou sat pozici "lovis"????????
 
 
 
no  
07.03.2007 07:15 • admoj
len trpezlivost a parabolu tocit naozaj po mm. Ja som mal problem naladit aj Digi-tv, kym som nepochopil ako reaguje Hyundai na signal.
 
 
Celkový počet reakcí: 12 / zobrazují se: 1 ... 12

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist