Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 01:56:58 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Technika - Škola
Humax IRHD-5100S vs Opticum X403p  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
13.02.2011 14:04 • ® bens
Zdravim,
presiel som si aj toto forum, aj ine a pri vybere HD prijamcu som dosiel k dvom roznym variantam (dost odlisnym) a zaujimal by ma Vas nazor.
Chcem prejst zo spolocnej anteny na satelit - HD, kupit Skylink kartu HD. Momentalne to bude napojene cez SCART na CRT Loewe 72cm, planuje sa tento rok upgrade na plazmu 107 alebo 127 cm.
V prvom rade chcem aby to bolo stabilne, malo pekny obraz. Poziadavky na emu, zdielanie nie su az tak dolezite, mozno sa s tym trosku pohram, ked sa do toho dostanem, ale hlavne stabilita a kvalita obrazu (primerana cene samozrejme).
Co sa tyka ceny pre HD sat.prijmac, tak bez karty do cca 150 Eur.
1.)Rodicia maju opticum x 403p a nemaju s nim ziadny problem. Mozno raz alebo dvakrat sa za celu dobu (rok uzivania) zasekol a to je vsetko. Obraz na 107cm LCD je v poriadku (aj ked nemam to s cim porovnat, napr. s humaxom)
Bol som rozhodnuty si ho kupit (aj ked na forach su na neho rozne nazory, ale vacsinou som nasiel, ze pomer cena/vykon je dobra).
2.)Teraz som si ale precital recenziu na Humax IRHD-5100S a bola na neho dost kladna. Nema sice emu, zdielanie, ale co je pre mna dolezite - kladne bol hodnoteny obraz SD aj HD a aj stabilita. Na forach som o nom vela nenasiel, len asi jedno vlakno a tam boli iba 3 prispevky - pozitivne. Rozdiel cenovo medzi tymito dvoma zariadaniami je cca 50 Eur.
Sumar: Je humax kvalitna znacka, ked nestojim o emu, atd, oplati sa mi 50 Eur priplatit a ist do Humaxu? Bude tam taky rozdiel v stabilite, obraze, uzivatelskom menu, atd,? O tom Humaxe je celkom malo info aj vo forach, preto si nie som uplne isty, nepoznam to. Ako je to s technickou podporou, aktualizaciami?
Opticum som videl na vlastne oci, hral sa s nim, ale namam to s cim porovnat.
Dakujem.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 25   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 2

 
Re: ferdo77  
03.06.2011 16:39 • ® mt1974
Mám takový test, jak zjistit, že nahrávka má na začátku nedekódovanou část a tedy až dojde k výměně klíčů tak začne zlobit. Každá taková nahrávka nejde plynule přetáčet ani dopředu ani dozadu. Při pokusu o přetáčení se na obrazovce vpravo nahoře objeví ikona že to nejde.
Podle mě je to banální chyba a její odstranění by neměl být problém,
ale s ochotou výrobce už asi problém bude.
 
 
 
prehravanie  
03.06.2011 13:24 • ® ferdo77
Aha, tak uz je mi to jasne, prvykrat som akosi prehliadol vo vasom prvom prispevku cast "ked dojde k vymene klucov". Dakujem za opatovne dovysvetlenie. Inak som teda zvedavy kolko programov som nahral s touto chybou. Aj ked pri niektorych sa to teda asi nedozviem, pokial nebudu menit tie kluce na karte.
Otazkou je, ci by tuto chybu upravou firmwaru vedeli odstranit ale asi hlavne ci bude ochota vyrobcu sa tym zaoberat.
Zaujimalo by ma co by povedal predajca, ak by som sa tuto chybu prijimaca rozhodol reklamovat, nehovorim ze to mam v plane, ale ktovie ci by bola sanca s tym uspiet.
 
 
 
Re: ferdo77  
03.06.2011 06:12 • ® mt1974
Zdravím, to je přesně to o čem jsem psal. Nahrávka má na začátku pár vteřin nedekódovaného záznamu (z důvodu opožděného dekódování karty), takže při přehrávání je potřeba těch pár vteřin znovu dekódovat za pomoci karty.
Začátek nahrávky jde tedy dekódovat dokud nedojde k výměně klíčů na kartě. V systému IRDETO dochází k výměne často, jakmile se klíče změní a zpíšou na kartu, tak už začátek nahrávky nejde dekódovat a proto se tam objeví ta hláška.
Takže dokud se nezmění klíče je nahrávka funkční, jakmile se vymění klíče na kartě nahrávka začne zlobit.
 
 
 
prehravanie  
02.06.2011 19:01 • ® ferdo77
Zdravim, vdaka za dalsi nazor, znie to podla mna celkom logicky. To opozdenie je badat pri prvom spusteni prijimaca, na chvilu sa tiez zobrazuje chybova hlaska, ale po chvilocke to zmizne a program nabehne. Ale jedna vec, mi do toho nezapada. A to konkretna skusenost pri ktorej som si to urcite vsimol ... nahral som rozpravku presnejsie to bolo z HBO, dalsi den som ju pustil detom a bolo to prehrate v poriadku. Tu istu nahravku som potom spustil o par dni mozno o tyzden to uz si nepamatam presne, a uz tam ta chybova hlaska bola. Takze neviem ako si mam vysvetlit toto.
 
 
 
Re: ferdo77  
02.06.2011 09:51 • ® mt1974
Zdravím,
mám jiný názor na problém s hláškou E133-4, podle mě to není
uplatňování autorských práv, ale chyba tohoto přístroje.
Za celý problém může opožděné dekódování karty. Ve chvíli kdy se
spustí nahrávání a karta nedekóduje, Humax začne ukládat nedekódovaný transport stream, když se pak karta po pár vteřinách vzpamatuje, Humax dále ukládá dekódovaný transport stream.
Když si pak nahrávku pustíte Humax těch prvních pár vteřin co karta stávkovala potřebuje dekódovat, pokud mezitím ale došlo k výměně klíčů tak ta úvodní část dekódovat nejde a Humax zobrazí hlásšku E133-4 ..., pak narazí na dekódovaná data a vesele přehrává, ale hláška nezmizí :(
Vše jsem pěkně popsal technikovi Skylinku, slíbili, že to dají výrobci, pak přišel mail, že už to předali, ale nikoliv výrobci, ale
firmě impesat.cz, což asi bude dovozce. Podle mě se nápravy nikdy nedočkáme.
 
 
 
prehravanie  
31.05.2011 10:38 • ® ferdo77
Dakujem za odpoved, vyskusam a potom sa tu podelim aj s ostatnymi ako to fungovalo - nefungovalo :)
 
 
 
Filmy, nahrané jakýmkoli licencovaným Irdeto  
22.05.2011 03:59 • ® Zip
Filmy, nahrané jakýmkoli licencovaným Irdeto (nejen) přijímačem není možné přehrát v PC. Nahrávku je možné shlédnout jen v přístroji, ktrý náhrávku vytvořil. Hlavní důvod je celosvětové pirátství .... bla, bla, bla.
Další nejrůznější omezení majitelů autorských práv jsou např. takové, že po 14 dnech je nahrávka zakódovaná .... Hlášku E133 ... bych zkusil obejít - vyjmutím karty při přehrávání, přehráváním takové nahrávky při odpojené sat anténě a resetu přijímače (nesmí mít načtený datum a čas).
 
 
 
prehravanie v pc  
20.05.2011 16:15 • ® ferdo77
Chcel by som sa opytat, je mozne filmy nahrate na HDD cez Humax IRHD5100S + irdeto prehrat aj v PC? Skusal som to na svojom PC s roznymi video prehravacmi ale ani jeden mi to nespustil.
Dalsia vec, ohladom prehravania filmov nahratych na HDD cez satelit, film
ktory som si nahral na HDD a aj odskusal prehrat a isiel v poriadku,
mi po istom case pri dalsom opatovnom prehravani vypisuje cez stred
obrazovky hlasku "E133-4 program je momentalne kodovany". Film sa takto sice odpozerat da, ale nie je to nic prijemne mat takyto odkaz stale na ociach. Vedel by niekto poradit ci sa tomuto da nejakym sposobom zabranit a dosiahnut, aby to tam nebolo? Prip. este otazka moze to dospiet do stavu, ze to vobec nepojde spustit? (konkretne Zip tu nieco take spominal mozno by mohol poradit daku fintu:) vopred vdaka.)
Inak ked sa mam vyjadrit k tomuto Humaxu, tak velka spokojnost ci uz po stranke dizajnu, kvality, ovladania, nahravania, stability a pod.
 
 
 
karelmich  
15.03.2011 15:36 • ® bens
nechcem tu davat odkazy na konkurencne fora, ale ked si das do google "firmware dreamsky nxp", tak urcite v top10 najdes odkaz na novy firmware.
 
 
 
par32  
26.02.2011 14:36 • ® karelmich
kde se dá sehnat ten nový soft. prošel jsem dost témat, ale nemůžu ho nikde najít.
 
 
 
® bens  
16.02.2011 13:02 • ® par32
vyšiel novy soft .... :D krasny den
 
 
 
@par32  
15.02.2011 22:42 • ® bens
ok, dik za info. Co sa tyka rychlosti prepinania, je to novinka, takze je tam sanca, ze sa to odladi v novsich fw a tie ostatne moznosti, co tato masinka ponuka ma laka :)
 
 
 
® bens  
15.02.2011 19:17 • ® par32
s obrazom som problem nezbadal,podla mna v pohode...to sekanie-možno som nešikovnyn ale nezbadal som ho.Rychlosť prepinania je pomalšia ako na opticume hd402 alebo arive ,ale ma neskutočne možnosti aj pre človeka ktory linuxu nerozumie je to novinka a softy nanho budu pribudať ...zoberiem jeden aj sebe... :D :D
 
 
 
@ par32 -ked to testujes, zaujimal by ma aj tvoj  
14.02.2011 23:29 • ® bens
@ par32 -ked to testujes, zaujimal by ma aj tvoj nazor na nasledovne:
Kvalita SD a HD obrazu.
Rychlost prepinania.
A este ci si postrehol problem, popisovany na inom fore - Přijímač se seká pokud sledujete pořad v SD verzi a na přijímači máte nastavené HD rozlišení většina satelitních přijímaču přepnutí zvládna automaticky ale u toho přístroje nastavení pokaždé musíte udělat ručně.
 
 
 
® bens-testujem a pači sa mi stale viac-super  
14.02.2011 19:39 • ® par32
® bens-testujem a pači sa mi stale viac-super hračička :D :good:
® Zip-plny suhlas-inač pekny večer pani :D :good:
 
 
 
má 2 USB-porty-ja ,ale používam v predu-nemusím  
14.02.2011 18:06 • ® 7899
pre pri a odpojenie HDD vyťahovať prímač z police pod tv.A tiež,pripojené USB zariadenia k prímaču nesmú mať vačší odber ako 800mA spolu.
 
 
 
super, dakujem za reakcie. Humax - mail  
13.02.2011 21:51 • ® bens
super, dakujem za reakcie.
Humax - mail bens09@gmail.com
par32 - ten dreamsky nxp ma dost oslovil, hlavne to prehravanie multimedii. Povodne som rozmyslal nad kupou xtreamera, ale dreamsky vyzera nadejne. mas skusenosti s DM nxp?
 
 
 
@7899 Humax má USB porty 2. Druhý je pod Ethernet  
13.02.2011 21:36 • ® Zip
@7899
Humax má USB porty 2. Druhý je pod Ethernet konektorem, do něho můžeme zapojit třeba HDD a do předního USB dám pro občasné přehrávání FLASH s MP3, Jpeg, MPEG atd.
To, že se při nahrávání můžeme dívat na programy ze stejného TP je dáno tím, že se jedná o jednotunerový přijímač. U humaxu je paráda právě to, že pokud jsou oba tyto programy kodované, Humax oba současně rozkoduje jednou kartou, ta musí být ovšem ve čtečce IR.
@par32
Hnojení nahrávek dělají majitelé autorských práv prostřednictvím podmíněného přístupu (Irdeto), hold každý chce z něčeho žít, s tím bohužel nic neuděláme.
 
 
 
® bens  
13.02.2011 17:43 • ® par32
teraz to maš aspon pestrejšie -viac ludi viac nazorov, ale to že humax hnoji do nahravok to by mi vadilo.....prijemny večer :D
 
 
 
Humax  
13.02.2011 17:38 • ® 7899
Napíš mail adresu,poradím Ti cenu,že budeš oči očiť. :D
 
 
Celkový počet reakcí: 25 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist