Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 10:13:44 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

CZ/SK stanice
ČT HD konečne otvára skrinku....  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
28.03.2012 08:18 • ® Luteran
ČT HD je verejnoprávny program pripravený na distribúciu k divákom prostredníctvom družice na pozícii 23,5E od 1.5.2012. Distribúcia znamená dopravu modulácie k divákom tak, aby si jeho príjem zrealizovali bez akýchkoľvek obmedzení. Platí tu pravidlo technologickej neutrality. Za distribúciu programu ČT HD diváci zaplatia spoločnosti, ktorá splní stanovené podmienky. Je len logické, že diváci požadujú, aby prístup k programu ČT HD mali zachovaný na existujúcich kartách. Vzhľadom na to, že táto požiadavka je realizovateľná bez nákladov a navyše znižuje náklady na prevádzku i skryté šikanovanie divákov, je možné očakávať postupnú úpravu v režime vysielania aj u ďalších programov.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 43   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 2 / 3

 
Jupi, ešte si to overím....  
28.03.2012 12:20 • ® Luteran
Jupi, komu bol adresovaný ten " výkrik do tmy " cit " už sa zmierte s tým, že cryptoworks končí, nech žije ice ". Ak by bol mne, tak poviem. Nezmysel. Čo to má spoločné so základným programovým balíkom o verejnoprávnych programoch ani nehovoriac. Jupi môj, Vy ste človek, ktorý podľahol mediálnym bludom. Cryptoworks je kódovanie pôvodne patriace firme Philips, ktorá jeho licenciu predala komusi v SR a ČR. Ten ju môže používať časovo neobmedzene. Pre istotu zopakujem NEOBMEDZENE. Podpora systému končí 31.12.2012. Opakujem PODPORA. Systém Cryptoworks môže ďalej fungovať roky rokúce v základnom programovom balíku. Do tohoto procesu zo zákona zasahujú regulačné orgány štátu. Čo sa týka balíka platených programov tu je situácia podobná v tom, že do toho zasahujú regulačné orgány tiež, akurát je im už srdečne jedno, či si tam prevádzkovateľ použije kódovanie Bojkoworks, alebo Irkoworks. Je Vám to už jasnejšie ?
 
 
 
Abych ti pravdu řekl, mě to ve skutečnosti vůbec  
28.03.2012 12:10 • ® Padre Pio
Abych ti pravdu řekl, mě to ve skutečnosti vůbec nezajímá. Astru 23.5E nemám už víc než rok vůbec naladěnou a karty CS link a Skylink nepovažuju za svojí nejlepší investici. Je super, že můžeme sledovat volně HD programy z Anglie, Německa a jeden dokonce z Francie. 1.5. je zajímavé datum, ale spíše z pohledu dění na pozici 19E.
Vantage 7100S - Giga Blue Twin CAM - HD+ DEU, Cyfra+, TNK HD - LNB Inverto B.U. - parabola Emme Esse 150 - multifeed 28+26+19+13E - INCREASE THE PEACE
 
 
 
Padre, Padre Pio, veď aj Vy máte...  
28.03.2012 11:47 • ® Luteran
Padre, Padre Pio, veď aj Vy máte super svetlé chvíľky. A Bingo máte tiež. Ak ste spomenuli koncesionárske poplatky v Rakúsku, tak ste mi zahrali na citlivú strunku. Rakúsko je nič proti systému kontroly a výberu TV koncesií v Anglicku. Ten som tiež podrobne študoval a môžem Vám potvrdiť " komunizmus ako vyšitý ". No ale o tom je EÚ, kde môžeme, tam sa poučme. Nechceme Rakúsky model, Anglický nikdy, chceme ten najlepší pre občanov. A tým je odsúhlasený zákon s platnosťou od 1.1.2013. Treba urobiť všetko, aby ho nová 83-ka nezmenila. A tomu môžeme zabrániť všetci ako občania.
 
 
 
už sa zmierte  
28.03.2012 11:40 • ® Jupi
stím že cryptoworks končí at žije ice :D
Skylink/Monoblock 19.2,23.5/Panasonic TX-L32E5E/
 
 
 
Nehnevajte sa, ale čo sú toto...  
28.03.2012 11:16 • ® Luteran
Nehnevajte sa, ale čo sú toto za argumenty ? To mi pripadá ako schizofrénia, sebabičovanie. Jupi sa napríklad na chvíľu chytí a potom znova odchádza a to až do Rakúska. Jupi to je ale zle. Rakúšaci niekedy chodili do Blavy pre poživeň, teraz si už vystačia bez toho. Padre Pio nielenže bojuje proti verejným záujmom, dokonca si ešte v zúfalstve chce vybudovať prestíž vykladača významu slov. A možno sa mýlim a aj Padre Pio sa prebudil, len ešte vnútorne bojuje s tým svojim " diablíkom" a on v skutočnosti chce ČT pomôcť tým, že by tam bolo treba špecifikovať VŠECHNY KARTY. Fajn, tak do toho, oslovte ČT. No a DVBinfo, tak ten je úplne mimo. Ak máte záujem otvorte si na to novú tému. Veľmi rád sa do nej zapojím. Ochrana autorských práv je zabezpečená ďaleko nad potrebný rámec, formu a spôsob šifrovania určujú práve licenčné podmienky, neviem či Vám to vôbec niečo hovorí. Roky som to študoval, to len pre Vašu istotu.
 
 
 
To porovnání s ORF není úplně nejlepší. Protože  
28.03.2012 10:55 • ® Padre Pio
To porovnání s ORF není úplně nejlepší. Protože ORF nikdy nepřenechala satelitní distribuci svých programů soukromé firmě. Provozuje to sama. Abonent Skylinku by se divil, jak přísně se v Rakousku kontroluje placení koncesí. Je to nezbytná podmínka pro úspěšnou registraci karty.
Vantage 7100S - Giga Blue Twin CAM - HD+ DEU, Cyfra+, TNK HD - LNB Inverto B.U. - parabola Emme Esse 150 - multifeed 28+26+19+13E - INCREASE THE PEACE
 
 
 
S tymi ORF kartami je to dobre porovnanie. Ma  
28.03.2012 10:50 • ® zenofex
S tymi ORF kartami je to dobre porovnanie. Ma niekto staru CRW ORF kartu a ma na nej ORF1HD a ORF2HD? Resp. je mozne verejnopravne programy v HD ziskat na CRW karty?
 
 
 
@Luteran  
28.03.2012 10:46 • ® dvbinfo
Ak Crypotoworks konci podpora tak ako ma Sklylink zabezpecit ochranu autorskych prav smerom k vysielatelovi? Kazdy ma pravo vyuzit vymenu a ponuka je viac menej korektna. Ak je to verejnopravny program preco nesiri FTA? Lebo nema financie zaplatit si europske pokrytie. Alebo koncesionari si priplatia a moze byt FTA? Prosim Vas uz sa zobudte a uvedomte si v akom svete zijeme. Dakujem.
VU+duo & Optibox zebra & Opticum 9500HD & Sky+HD Box UK. Full HD LED TV + FULL HD 600hz Plasma. Multifeed 28/23/19/13 ... Skylink + SkyDigital... proste v technike a slobode je krasa!
 
 
 
karty  
28.03.2012 10:42 • ® Jupi
sa musia menit či chceme alebo nechceme tak isto ORF menia karty za ice nove tv už len tam chodia prečo by mal byt skylink po zadu
satbg už odpojilo cryptoworks uplne
Skylink/Monoblock 19.2,23.5/Panasonic TX-L32E5E/
 
 
 
problém je v tom (jak už někdo velice trefně  
28.03.2012 10:38 • ® Padre Pio
problém je v tom (jak už někdo velice trefně popsal jinde), že tam vůbec není napsáno, že podmínkou je využití "VŠECH existujících karet" :D
Vantage 7100S - Giga Blue Twin CAM - HD+ DEU, Cyfra+, TNK HD - LNB Inverto B.U. - parabola Emme Esse 150 - multifeed 28+26+19+13E - INCREASE THE PEACE
 
 
 
Padre Pio načo sa dobýjať ...  
28.03.2012 10:23 • ® Luteran
Padre Pio, vysvetlite mi, na čo sa teraz treba dobýjať do otvorených dverí v ČT ? Veď ČT zatiaľ koná v zmysle zákona a v zmysle záujmu občanov. Veď si už konečne prečítajte znenie verejnej zákazky ČT k satelitnej distribúcii CŤ HD. ČT požaduje kompletné technické a organizačné zaistenie podmieneného prístupu ( šifrovania ). Podmienkou je využitie funkčnosti existujúcich kariet používaných pre príjem ČT SPRAVOVANYCH spoločnosťami Skylink a CS Link. Všimnite si prosím môj dôraz na slovo SPRAVOVANÝCH. Karty sú majetkom občanov a ktosi ich len spravuje. Problém je, či ten ktosi neurobil ťah smerom k M77 práve kvôli "prebúdzaniu" sa v ČT. O tom ale potom.
 
 
 
Jupi a konečne je to tu....  
28.03.2012 09:52 • ® Luteran
Jupi a konečne je to tu. Som šťastný. Bingo. Konečne ste mi urobili radosť nevídanú. Tak ako ste postavili otázku, ju už mám dávno pripravenú na verejnú diskusiu. Vy na ňu ale máte teraz prednostné právo. Otvorte prosím novú tému a položte otázku. Ja Jupi občan EU a SR si platím koncesionársky poplatok a pýtam sa, prečo nemám STV HD cez satelit, keď je tento program dostupný prostredníctvom DVBT. Odpovedal by som Vám ako prvý. Je to pravdepodobne preto, lebo uvedený program je zrejme šírený ako pokusný a možno aj pirátsky. No ale hneď na to, by som oficiálne oslovil STV, aby mi v zmysle zákona vec objasnila. Jupi, ak zotrváte pri otorenej mysli, vieme všetci spolu urobiť zázraky. Jeden proti mase na nič nestačí, aj keby mal stokrát pravdu.
 
 
 
Musíte si stěžovat na adresu ČT, pánové. Nikoliv  
28.03.2012 09:37 • ® Padre Pio
Musíte si stěžovat na adresu ČT, pánové. Nikoliv pořád dokola rozebírat nějakou cizáckou společnost. To jsou zbytečný vášně, který nic nevyřeší. Nickname oneeeeee tenkrát před časem na konkurenčním fóru založil to hysterický téma ohledně testů surflocku a měl s tím grandiózní úspěch. Okamžitě to vypnuli. Ale to byla výjimka. Uvědomili si podle ohlasu, že omezování sdílení by mohlo znamenat jejich konec.
Vantage 7100S - Giga Blue Twin CAM - HD+ DEU, Cyfra+, TNK HD - LNB Inverto B.U. - parabola Emme Esse 150 - multifeed 28+26+19+13E - INCREASE THE PEACE
 
 
 
tiež platim  
28.03.2012 09:28 • ® Jupi
tiež platim koncesie za stv a mám v hd cez satelit nemám je iba cez dvbt :)
polulin je breptal on má skylink len kvôli zakladu a nechce samu menit kartu za ice ked si plati upc
Skylink/Monoblock 19.2,23.5/Panasonic TX-L32E5E/
 
 
 
Cit. pána Polulina...  
28.03.2012 09:26 • ® Luteran
Zatiaľ to asi pochopil iba pán Polulin cit. " Nějak ti uniklo, že se nejedná o soukromou TV. Ten program vznikne díky tomu, že platíme koncesionářské poplatky a odvádíme daně. Nějak tam nevidím zmínku o tom, že HD programy veřejnoprávní TV placené z mých příspěvků jsou jen pro ty, které se zamlouvají nějaké lucemburské společnosti." Dúfam, že postupne sa to objasní aj iným.
 
 
 
Luteran  
28.03.2012 09:22 • ® zdenoq
Tak zbierajte podpisy, aby bola druha CTHD na starych kartach CryptoWorks :)
Golden Interstar 870, offset 100cm Al E.E., G.I.0,2dB twin, Skylink CryptoWorks, Astra 3B 23.5E, Thor 6 1W
 
 
 
To je věc České Televize a nikoliv Glisníka. ČT s  
28.03.2012 09:11 • ® Padre Pio
To je věc České Televize a nikoliv Glisníka. ČT s postupem Skylinku a CS linku vždycky plně souhlasila a chápala jejich argumenty. Takže to bude stejný i tentokrát. Dokud to nebude vadit ČT, vůbec nic s tím neuděláš. Můžeš se třeba stavět na hlavu.
Vantage 7100S - Giga Blue Twin CAM - HD+ DEU, Cyfra+, TNK HD - LNB Inverto B.U. - parabola Emme Esse 150 - multifeed 28+26+19+13E - INCREASE THE PEACE
 
 
 
nemsuim  
28.03.2012 09:08 • ® Jupi
všetko je jasné len vám to neni jasné ako vždy :)
Skylink/Monoblock 19.2,23.5/Panasonic TX-L32E5E/
 
 
 
Jupi pre pána Kráľa veď neblbnite...  
28.03.2012 09:06 • ® Luteran
Jupi môj, veď už fakt neblbnite. To Vy robíte naschvál ? Ešte raz si prečítajte a pekne pomaly text mojej témy. Pre pána Kráľa, čo má tá Vaša reakcia spoločné s tou úvodnou. Či sa to tu len tak chytáte čohokoľvek ? Už ani neviem, či mi vôbec rozumiete.
 
 
 
A ked niekto hce sledovat HD programy tak  
28.03.2012 09:03 • ® zdenoq
A ked niekto hce sledovat HD programy tak pochopitelne musi si kupit hd prijmac a na kartu ICE vymena si myslim naskriabe 24 eur:)
Golden Interstar 870, offset 100cm Al E.E., G.I.0,2dB twin, Skylink CryptoWorks, Astra 3B 23.5E, Thor 6 1W
 
 
Celkový počet reakcí: 43 / zobrazují se: 21 ... 40


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist