Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 07.05.2024 - 06:32:32 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

CZ/SK stanice
Slovenska alebo Ceska TV  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
13.10.2003 08:22 • Andrej
Ahojte,

Byvame vo Francuzsku, a radi by sme pozerali Slovenske
respektive Ceske TV stanice vysielajuce na Satelite(och).
Moze mi niekto poradit pri vybere satelitu ?

Andrej

<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 16   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
poradenie  
08.03.2006 21:46 • anonym
ahojte,
byvam v taliansku a rada by sm vedela kde sa chytaju slov.-ceske alebo madarske stanice na satelitoch.moze mi niekto poradit?
dakujem
aneta
 
 
 
Porate mi ktomu co som pisal v ...  
15.06.2005 08:08 • Vojto
Porate mi ktomu co som pisal vcera
 
 
 
Tak mi dakdo pomoze jak sa mam ...  
15.06.2005 08:05 • Vojto
Tak mi dakdo pomoze jak sa mam sem prihlasit.
 
 
 
Jeden znami ma problem so ante ...  
14.06.2005 11:15 • Vojto
Jeden znami ma problem so antenov california.Asi koduju programi.Co sa da stim robit?
 
 
 
@Dakujem  
14.10.2003 15:04 • Andrej
Idem spekulovat.
PS. Nerobte si velke iluzie o Francuzku
Pracujem tu ako Softwarovy inzinier, a mojo prva skusenost
s francuzkym netom bola zdrvujuca.Zaostavaju za Slovenskom
v mnohom. Preto nepochybujte o tom, ze parabola 80 cm
je strop.
 
 
 
@SKAndrej  
14.10.2003 14:55 • MiDiK
Hej. Mas svatu pravdu. Magic nema CW. S tou antenou to musi byt zamozrejme omyl alebo zart. A co sa tyka spekulovania.....- aj ked som mu to tu rozpisal na 6 kilometrov a (myslim si) dost polopaticky, urcite bude spekulovat do aleluja, pretoze tych moznosti a kombinacii na vyber je "do bludu".
:)
 
 
 
Re: Slovenska alebo Ceska TV  
14.10.2003 14:42 • zasa slovensky
-nepochopil som ta zle, vsetko je v najlepsom poriadku; len taka drobnost - magic modul nepodporuje cryptoworks a andrej nech spekuluje a pyta sa, mne sa to s tou parabolou tiez nezda, musia sa dat bezne kupit aj vacsie ako 80cm.....caute
 
 
 
@FR-Andrej ..&..@SK-Andrej  
14.10.2003 13:14 • MiDik
Zdravim oboch.
Najprv SK-Andrejovi: Hej, priatelu mas pravdu. Ja som (mozno nespravne) sudil FR-Andreja podla seba. Teda, v ziadnom pripade som nechcel povedat ani co len "makke F" proti tvojej odpovedi. Dufam ze si ma nepochopil zle.:)
2 - Fr-Andrejovi: Tebe by som priatelu poradil asi toto: Ako zaciatocnikobvi by som ti naozaj neodporucal pustat sa do prijimacov, ktorym nerozumies. Najlepsi by bol pre teba nejaky klasicky Humik. Nie preto ze by bol lepsi alebo horsi ako ostatne prijimace, ale preto, ze 90 % SK/CZ ludi tu na nete pouziva prave tieto prijimace, a urcite ti to bude len na pomoc mat doma nieco, co pozna kazdy. Co sa tyka tej paraboly: Hm priatelu, to nebudes mat lahke, preto ak nenajdes niekoho, kto ti jasne nepovie z vlastnej skusenosti aky ma tanier, je to dost zlozite co tam vlastne nainstalovat. Ja som v Madride, a menil som tanier niekolko krat. Najprv som mal 80 cm, potom 100 cm, potom 130 cm, a nakoniec som bol nuteny vyniest na strechu 190 cm cudo-judo. Na nete nejdes milion tabuliek, nakresov, vypoctov a kalkulacii, a kazda jedna vec ti hovori nieco ine. Naozaj zalezi ci ci v juhozapadnej Marsej, alebo niekde v severo-vychodnom francuzsku. Pises, ze ze da kupit "volne" len priemer 80 cm ?. Hm, to ma teda udivuje. Skus sa poinformovat este raz, preto ze sa mi to nezda. Chod sa opytat do inych obchodov, popripade do ineho vacsieho mesta. Som si 100% isty, ze aj vo Francuzsku sa da volne kupil jeden smiesny tanier. Tuto v spanielsku stoja taniere od 100 cm do 135 cm medzi 50 az 150 Euro.Asi si ta ten predajca chcel trosku podat. Takze potrebujes antenu (pocitam ze medzi 100 az 135 cm), prijimac, (musi byt digitalny). Skus sa popytat po niecom co by podporovalo CryptoWorks. Ako som ti napisal, najvhodnejsi by bol pre teba Humax, alebo ID Digital atd. Ak by to nemalo v sebe podporu CryptoWorksu, budes si musiet dokupit taky malu srandu. Vola sa to PCMCIA, (alebo aj externy modul9) CRYPTOWORKS. Stoji okolo 100 az 150 EURO. (preto som ti pisal, ze je (mozno) lepsie kupit prijimac zo zabudovanym CW). Je to taka malicka zelezna skatulka ktoru potom vsunies do prijimaca, a do nej vkladas kartu ktoru budes pouzivat.
Poviem ti priklad: ID Digital 20E-CI (130 Euro) + modul CryptoWorks (cca 130 Euro) + antena cca 100 - 135 cm (100 euro) + instalacia anteny - pocitam ze francuzi si nechaju dobre zaplatit (100 Euro), no a mas to.
Andrej ! Tych kombinacii existuje sto. Ja som ti napisal jednu z moznosti.
Je dost prijimacov s internym (uz zabudovanym) Cryptoworksom, (cela seria Humaxov, mas tam EM-200 CR, Digi-box, su tam nejake Nokie a Samsungy, Phiplips a pod). Alebo sa mozes rozhodnut pre prijimace bez interneho (zabudovaneho) CryptoWorksu, ale s moznostou vsunutia tohto modulu. Ja osobne pouzivan Kaon 570 KSC a Kaon Xtreme Hornet 520. Napriklad taky Kaon 570 KSC ma vstupy pre 2 moduly. Existuje moznost, ze nekupis externy modul Cryptoworks, ale nejaky UNIVERZALNY modul (tiez nazyvany CAM). Su to moduly, ktore v sebe prakticky vsetky dekocovacie systemy. Teda maju v sebe CryptoWorks, ale aj ine dekodovacie systemy. (napr. Conax, Irdeto, Seca, Nagra, a pod). Su to univerzalne moduly - Joker Cam, Magic, SkyCrypt, IceCrypt, Matrix Reloaded, Dragon atd atd. Vsetky tieto menovane moduly podporuju AJ CryptoWorks. (Ak mas nejaky dotaz, napis, vysvetlim podrobnejsie).
No a ako poslednu vec potrebujes kartu. Na Slovensku (nakupnych miest je naozaj dost, prakticky v kazdom okresnom meste) si kupis kartu SLOVAK LINK. (popr. v cechach kupis CZECH LINK). Stoji to tusim (ak sa nemylim) 3900 korun. Nech ti nejaky znamy kupi tuto kartu. Tu vsunies do prijimaca, a hned ti bude fungovat. Ale do 40 dni (pozor na to), musis tuto kartu registrovat. Inac ti ju deaktivuju. Mas tam STV1, STV2, Markiza, a asi 10 radii.
(w w w . slovak-link . sk ---zmaz medzery)
To by bolo zatial vsetko. Ak mas nejake nejasnosti, napis. Rad pomozem.
MiDiK
 
 
 
Re: Slovenska alebo Ceska TV  
14.10.2003 12:44 • ten slovensky
prijem ovplyvnuje priemer paraboly a sumove cislo konvertora, cim je parabola vacsia tym je vacsi zisk a sila signalu, ked clovek prijma programi urcene pre jeho region vacsinou staci 60ka, to ale nie je tvoj pripad, preto cim vacsia - tym lepsia, mne sa zda najrozumnejsie kupit 110ku, vacsie paraboly uz disec motory netocia; druhym, aj ked nie az tak podstatnym cinitelom je konvertor, tie sa bezne pouzivaju so sumovim cislom 5-7 ale robia sa aj 3ky, najjednoduchsie by bolo navstivit niekoho s digitalom a poziadat ho aby to otocil na eurobird a naladit ocko - zistis aky silny signal je tam uvas/unich
 
 
 
Dakujem  
14.10.2003 12:01 • Andrej
Salut
Dakujem za vysvetlenie, ale este jednu otazku by som mal
a to nasledovnu :
Ovplyvnuje prijem satelitneho signalu aj priemer paraboly ?
Ak ano , ako velmi. Tu sa da kupit volne len priemer 80,
ostne len na objednavku.( Cakacia doba 4 tyzdne )
 
 
 
Re: Slovenska alebo Ceska TV  
14.10.2003 11:48 • slovensky andrej
z toho co si spomenul mozem okomentovat: canal satelite bude francuzsky provider a prijmac ma zabudovany dekoder jeho programov; astra a hotbird su druzice ktore su v tom prijmaci predvolene (nemusis manualne ladit programi); mediaguard je kodovaci system (koduje v nom canal satelite?); ku a c pasmo su vysielacie pasma, drviva vacsina pre europu vysielanych programov bezi v ku pasme, v c pasme napr. rusi, na prijem c pasma potrebujes specialny konvertor; elektronicka sprava programov bude EPG, je to program vysielania - navolis si program, stlacis epg a zobrazia sa ti programi ktore sa budu v ten den alebo tyzden vysielat, mozes si naprogramovat ich sledovanie alebo nahravanie atd.; disecq je system natacania paraboly, existuju tiahlove a disec motory, disecq motor spojis koaxom s prijmacom a parabolou, nastavis pozicie druzic v prijmaci a pri prepinani programov z roznych druzic ti motor automaticky otaca parabolu; obrazova pamat je zastavenie obrazu ako napr. na videu; virtual surroun bude nejaka uprava zvuku aby posobil priestorovo (ale radsej to pusti cez domace kino).....najprv si musis ujasnit co chces vsetko pozerat (len nase programi, volne programi z viacerich druzic, kodovane programi,..) a potom hladat prijmac ktory tieto potreby splna, v kazdom pripade by mal podporovat disecq, mat opticky dolby digital vystup, EPG, dva volne sloty na vlozenie externych dekoderov..ci vyuzijes harddisk, dva tunery, zabudovane dekodery apod. sa musis rozhodnut sam (a kludne sa dalej pytaj)
 
 
 
Francuzsky Andrej  
14.10.2003 08:14 • Andrej
Trafil si klinec po hlavicke, v oblasti satelitou nie som
vyhladavany expert. Problem je v tom, ze na trhu sa predava cca 500
druhov a kazdy ma rozdielne parametre, s ktorych som mierne povedane jelen.
Teda jedna ukazka ( Neviem ci to prelozim dobre )
Znacka DBRS400F PIONEER
Digitalny terminal, Dekoder Canal satellite a kanaly Astry a HotBird
Kontrola pristupu MEDIAGARD v "Paske" KU alebo C
Elektronicka sprava programov s programom Media HighWay
Integrovana funkcia DISEqc 1.0, Integrovany modem, Obrazova pamat ( Funkcia freeze )
Funkcia SRS ( Virtual Surround )
Bon courrage
 
 
 
@midik  
14.10.2003 06:23 • tiez andrej
ja som si tvoju reakciu precital az po odoslani tej mojej, urcite je to zozaciatku tak ako hovoris, treba si to postupne skladat, ked s kazdej rady pochopis 30% je to dobre, a studovat - na nete sa najde mnozstvo lopatistickych clankov pre zaciatocnikov, aj komunikovat je asi lepsie cez net ako cez email, viacej hlav viacej rozumu, mozno andrej najde nejakeho francuzskeho slovaka ktory byva vedla neho a vsetko to uz ma rozbehane....
 
 
 
@Tiez Andrej  
13.10.2003 15:16 • MiDiK
Spociatku som tomu francuzskemu Andrejovi napisal presne to iste co aj ty, ale potom som mu radsej ponukol moj mail. A to preto, lebo si pamatam, ked som sem prisiel prvykrat asi pred rokom, spytal som sa na to iste, a dostalo sa mi tej istej odpovede. Avsak po precitani si hned prveho riadku som mal z toho spanielsku dedinu co je interny cryptoworks, externy conax, co je karta SL, kde ju zohnat, alebo hocilen co je to UPC. Tvoja odpoved je spravna a kompletna. Neviem vsak, ci ten chudak (ohladom satelitov) Andrej z Francuzska bude vediet o com je tu rec. Ja osobne som to pred rokom nevedel a ani nechapal.
:)
MiDiK
 
 
 
Re: Slovenska alebo Ceska TV  
13.10.2003 09:40 • tiez andrej
neviem co myslis pod satelitom, ak druzicu, tak na eurobirde vysiela czechlink (ct1, ct2, prima, ocko, galaxie sport) a slovaklink (stv1, stv2, markiza) a na intelsate707 najdes ta3, musicbox a joj. volne vysiela ocko, musicbox a ta3, prechodne volne joj ale coskoro maju kodovat conaxom druhej generacie, ostatne programi su kodovane v cryptoworkse, ak si teda myslel na prijmac, potrebujes nejaky so zabudovanym dekoderom na cryptoworks na 1 kartu (napr.slovaklink) a volnym slotom pre vlozenie externeho Cryptoworks modulu na druhu kartu (czechlink), alebo prijmac s dvoma slotmi a dokupit dva externe dekodery (existuju aj universalne, ktore okrem cryptoworksu dekoduju aj mnozstvo inych kodovacich systemov, samozrejme vzdy s prislusnou kartou) alebo jeden zabudovany cryptoworks a rozdvojku prip roztrojku, roztrojku by si mohol vyuzit na UPC - kablovka tiez kodovana v cryptoworkse z druzice astra, ako je to s velkostou paraboly neviem, zalezi to od miesta kde byvas, odporucal by som 110cm offset, prestuduj si tuto stranku alebo parabola.cz, dozvies sa vsetko potrebne
 
 
 
Re: Slovenska alebo Ceska TV  
13.10.2003 09:37 • MiDiK
napis na moj mail.
MiDiK
 
 
Celkový počet reakcí: 16 / zobrazují se: 1 ... 16

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist