Mam taky problem. Satelitny prijimac mam jednej malej izbicke (taka mala SK ambasada, satelit, internet a pod), a hned vedla recievera mam mau telku. Spojenie je cez clasicky SCART kabel. Z prijimaca mi ide normalny antenovy kabel az do obyvacky, kde je napojeny na TV v obyvacke. Obraz je na malickej TV pripojenej SCARTom perfektny. Avsak obraz v TV ktora je v obyvacka je viditelne nekvalitnejsi oproti malej TV. Pytal som sa krista-krizom po obchodoch, ako by bolo najvhodnejsie pripojit 2 TV na jeden receptor. Poradili mi, aby som aj velku TV v obyvacke napojil SCART kablom. Vzdialenost je vsak minimalne 20 metrov, a take dlhe kable sa tu jednoducho nedaju kupit. Da sa to objednat, stoji to vsak okolo 150 Euro, a keby som si bol 100 % isty, ze to bude fungovat, mozno by som to aj kupil. Dalsi problem je v tom, ze kabez treba popretahova cez chodbu a izby "bez koncovky", a doma mi to nikto pajkovat nebude. Dalsiu radu ktoru som pocul je namontovat "troj-kabel", (jeden kabel - tri koncovky, zlta, biela a cervena). Ze vraj to pouzivaju muzikanti. Avsak ten isty problem. Predavaju sa iba do 15 metrov, a znovu ho nenainstalujem cez vsetky diere koli tym koncovkam. Skusal som aj system prenosu Audio-Video-Infracervene cez tie srandicky. Mal som to doma na skusku, ale je to strasne pomale, a niekedy to aj nefunguje. Nechapem, ako to maju ponapajane v mega obchodoch, kde clovek vidi 50 metrovu stenu plnu televiznych prijimacov, a vsetky maju 100 % obraz.
|