Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 11:10:13 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

PremiumX
Začátečník- příjem Astry a Hot Birdu  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
13.12.2003 17:46 • Aleš
Dobrý den . Jsem laik a potřeboval bych poradit ve dvou patrně stupidních otázkách. Jedná se o analogový příjem TV stanic z družice ASTRA 19,2° (ten jsem zvládl bez problémů) ale jaktože Hot Bird 13° dokážu naladit jen programy s "V" polarizací???(Dle rozpisu programů, které je možno přijímat, který jsem získal na těchto www příjem TV z ASTRY sedí na 100%, ale Hot Bird sedí taky , ale naladím jen programy s vertikální polarizaci s "H" vůbec nic.) Další dotaz je, na kterou stranu od ASTRY(19,2°) je Hot Bird (13°). podle toho jak se domnívám tak se musí točit parabola vlevo???. Tam mi však vadí dům.
Děkuji za ponaučení (každý byl jednou začátečník).
Aleš :)
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 7   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
Hot Bird 1 začarovanej kruh  
02.02.2004 09:21 • deejay
Vůbec nevín,jak nastavit Hot Bird analogově, Astra šla v poho,byla předlazená stačilo jen natočit.Potřebuju poradit na e-mail: pavelvavra@centrum.cz :what: :(
 
 
 
dlzka kabla  
17.12.2003 11:27 • Sudca Dred
hmm .. asi problem je v nastavenii satu ... (moc mudra odpoved) . Skus skontrolovat koax ci ho ne mas moc dlhy ... alebo skus h vymenit za koax z mensim odporom ( 7mm) . Ohladom "na ktoru stranu" je taky jednoduche - skus si to vyratat 19,2° -13° je asi 6,2° doprava - a 0,4° dole (pokial ne vas pol. zaves) ... Potom ked to nepojde - nastuduj "Skolu" na tej-to www starnce .
 
 
 
re: Anonym - pravdepodobne tak ...  
15.12.2003 19:23 • tomko
re: Anonym - pravdepodobne tak isto ako na dig. prijímači. Avšak to čo popisuješ mi nie je známe kde vlastne máš tie paneláky. A čo ide? Ide o to že satelity sa nachádzajú na juho od seba a sú medzi sebou oddelené resp. sú od seba na východ a na západ. V praxi to znamená že satlity sa nachádzajú cca bližšie k rovníku - teda na juhu. Takže ťažko povedať či niečo chytíš (z tvojho príspevku to nie je až tak vydedukovať). Ak si na najvyššom poschodí paneláku tak by sa to napr. dalo (musíš popísať viac).
 
 
 
ASTRA alebo iny satelit  
15.12.2003 18:30 • anonym
zdravim, ja mam otazku tykajucu sa najjednoduchsieho sposobu naladenia druzice....teda mam len dve moznosti a to zapadny alebo vychodny smer (na severnej aj juznej strane su panelaky, teda prekazky...) viete mi poradit ako presne naladim prijem na digitalnom satelite v PC? dik
 
 
 
Tak je to OK  
14.12.2003 16:18 • Aleš
Díky , poprvé jsem to točil opačně a nejspíš jsem bral odraz ze zdi???? nebo něco. Teď jsem to zkusil podle rady "v pravo" a jde to všechno. Jen obraz polských programů nic moc. Je to nejspíš malou parabolou ta snad nemá ani 60cm a je to elipsa. . Satelit je značky METRONIC SR2000 a byl vyroben v Polsku.
;(
Dík za pomoc
 
 
 
Otáčanie na Hotbird je smerom ...  
14.12.2003 14:37 • tomko
Otáčanie na Hotbird je smerom na pravo (ak stojíš za parabolou a dívaš sa smerom ako parabola). A to že ti ide iba Vertikál môže byť spôsobené v tom že si zle "vzložil" konventor do obruče (zvyčajne - hlavne u dig. konventorov- je taká riska, kde je označená 0 a tá musí byť presne hore). Môže spôsobovať to že síce ti ide OK astra ale pri náklone paraboly pri otáčaní sa chyba znásobuje. Pi digitálu by sa ti táchyba ukázala okamžite. Inak neviem si to vysvetliť.
 
 
 
Z Astry na Hotbird ...  
14.12.2003 11:21 • lukáš
točíš do prava. Na druhou stranu od Astry máš Eurobird (Astra28).
 
 
Celkový počet reakcí: 7 / zobrazují se: 1 ... 7

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist