Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 12:45:16 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

DVB-T
Umřel mi analogovej satelit ????  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
14.12.2003 13:35 • Kema
Tak to vezmu hezky popořadě. Přinesl jsem si od kámoše analogovej sateli ASAT 505. Parabola + konvektor + samotný příjímač. Kabel a konektory jsem dokoupil. Kabel mám asi 5mm silnej a konektory jsem "našrouboval" přesně podle obrázku na tomto serveru v rubrice Škola - konektory. První zapojení fungovalo bezvadně. Vše prozatím na "koleně" - jen tak. Parabolu jsem měl v ruce a příjímač ležel na podlaze. Tak jsem to povypínal a instaluji držák paraboly a usadil jsem příjímač na své nové místo. Zapojím konektory a nakonec to "stčím do zásuvky" a nic. Někde jsem si škrtl a odešla pojistka 500mA pro napájení konvertoru. Dal jsem novou ale silnější (bohužel). Jinou jsem neměl. Satelit jsem ale mezitím při hledání závady zase vyndal a anténu odmontoval. Bylo už 11 večer a tak jsem šel spát. Ráno to ukazuju ženě že to maká a zase jsem příjímač umístil na své místo a nic. Takže znova. Vyndat, odmontovat parabolu a zkoušet. Na chvilku naskočilo MTV a pak konec. Napětí na pojistce je 25V a na konci kabelu necelých 18V. Kabel je dlouhý 8m. Nyní to dělá toto: Test (monoskop) OK. Při pokusu o příjem signálu se jen mnění zrnění. Jako kdyby to už chtělo naskočit ale nenaskočí. Ani není slyšet zvuk. Prostě to nefunguje. Kabel je OK. Ten jsem proměřoval. Na chybu s odpojováním a připojováním jsem si dal sakra bacha. Ane mohlo se stát že to někde "škrtlo" v nevhodnou dobu. Podle mě jsem to oddělal tím, že jsem použil silnější pojistku a odpálil jsem další součástku nebo obvod. Kdyby tam byla ta 500mA tak by asi vypadla. Nebo jsem oddělal konvertor. Co teď? Jak zjistím co je v háji? Nebo dělám něco blbě?
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 3   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
manual  
11.02.2006 18:21 • Jirka
Prosím kde by se dal sehnat manual (návod k použití) k tomuto přístroji , mám jej už 15 let a stále je funkční , akorát scháním nový polarizér (vertikál a horizontál musím přepínat ručně odešel motorek).
Najde se někdo kdo poradí? adresa JiriToman@seznam.cz
 
 
 
LNB konvertor  
20.12.2003 12:25 • Kema.
Asi to bude tim konvertorem. Musel jsem ho rozmontovat abych promeril jestli je potrebne napeti primo uvnitr. Jednou je a jednou neni, pritom na konci koaxu je napeti vzdy. Mylim si ze je ten konvertor v haji. Pokusim se otestovat prijimac u nejakeho znameho a pokud bude OK tak musim koupit novej konvertor.
Po urcitych pokusech jsem prisel na toto: Pokud se dostane potrebne napeti do obvodu konvertoru, tak pri pohybu paraboly je na zrneni videt ze tam nejaky signal je. Zrneni se vyrazne memi. Pokud na konvertoru napeti neni, zrneni na TV se nemeni. Z toho usuzuji, ze konfertor sice neco do prijimace posila, ale asi ne v dostatecne sile.
Potom jsem zjistil proc jednou napeti na obvodech konvertoru je a jednou ne. Je to vstupnim konektorem na samotnem konvertoru. Zrejme uvnir stredniho otvoru dochazi ke spatnemu kontaktu nebo co. Pokud prisroubuji F konektor a pohybuji kabelem tak se napeti ztrati. A uz 2x jsem zase vyrazil pojistku pro napajeni konvertoru. Davam tam ted F 500mA. Mela by tam byt F 630mA ale tu u nas nikde nekoupim.
Kabel jsem nekolikrat promeroval. Zda se byt OK. Spotrebu konvertoru jsem ale jeste nemeril. Udelam to zitra a pak napisu co jsem nameril.
 
 
 
Skvor je odpaleny LNB konvertor  
17.12.2003 11:05 • Ukrajinec
Napajanie pre LNB by malo byt 18V pre horizontalu pol. a 13V pre vertikalnu - to plati aj pri odpojenom LNB . Da sa to odskushat prepinaniem stanic z roznymi polarizaciami pri odpojenom LNB . ... a je moc divny rozdiel medzi napatiem poistky a na konci kablu ... 25V a 18V - odkial mas tam tych 25 ? ne dymilo z toho ? Kolko ma spotrebu v mA konvertor ? - ne mal by mat viac ako 400mA (VertPol)( starsie modeli) a 300mA pre nove .
 
 
Celkový počet reakcí: 3 / zobrazují se: 1 ... 3

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist