Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 15:46:46 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

DVB-T
Relé LNB 2/1 – Tone Burst (only)  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
17.12.2003 14:26 • lavík
Vlastním natáčecí zařízení HH120 s anténou offset 120 x 90 cm, ovládané prostřednictvím USALS z přijímače eMTech 200 CRCI. Zařízení pracuje bez problémů a spolehlivě od 43,1°W po 72,0°E. Přesto nejsem s tímto způsobem ladění spokojen. Vadí mi velká doba, potřebná k přetočení antény z jedné satelitní pozice na jinou. Řešil jsem to pomocí dalších konvertorů, pevně nastavených na nejvíce používané pozice (28,2°E, 19,2°E, 13°E a 30°W). K přepínání konvertorů jsem použil přepínač 4/1 S164-D spol. EMT-Centauri Ltd. Jelikož se to osvědčilo, chtěl bych zvětšit počet pevně nastavených konvertorů o další čtyři (16°E, 5°E, 1°W a 4°W+5°W). K přepínání chci použít stejný přepínač jako u první čtveřice. K volbě těchto přepínačů ale potřebuji další přepínač 2/1 do kaskády. A v tom je ten problém. Přijímač žádný starší analogový výstup 0/12V nemá a přepínací analogové kritérium 0/22kHz je v menu „Nastavení LNB“ po volbě „Univerzální“ nepřístupné. Čtyřnásobné přepínače jsou ovládány podle protokolu DiSEqC 1.0 digitálními kritérii Position a Option. Analogové kritérium Tone Bust je pevně svázáno s digitálním kritériem Position, takže nelze použít ani přepínače 2/1, ovládané kritérii Position or Tone Bust. Když totiž přepínač, jenž je zprvu ovládán analogovým kritériem Tone Burst, obdrží platný digitální příkaz Position, začne se řídit tímto (digitálním) kritériem a (analogové) kritérium Tone Burst od té chvíle ignoruje. V mém přijímači ale mám možnost v menu „Nastavení LNB“ modifikovat Tone Burst i přesto, že mám již nastaveno kritérium Position. Proto, kdyby se nalezl přepínač 2/1 ovládaný pouze Tone Burst, nezávisle na již navoleném kritériu Position, bylo by to řešení mého problému. Je to sice proti protokolu DiSEqC, ale je to řešení. Složitější asi bude přeprogramovat mikroprocesor přepínače 2/1, ovládaného kritérii Position or Tone Bust.
Jiná věc je použití přepínacích kritérií podle protokolu DiSEqC 1.1, kde je možno zmnožit počet univerzálních konvertorů tak, že omezení v jejich počtu není pociťováno. To ale předpokládá změnit přijímač. Nepodařilo se mi zjistit jiný přijímač, který by byl schopen v tomto protokolu pracovat, než DriemBox. To je ale jiná kapitola.
Zná někdo přepínač konvertorů 2/1, jenž je řízen pouze kritériem Tone Burst, to znamená že pracuje bez jakéhokoli vlivu od nastaveného kritéria Position? Zná někdo jiné řešení tohoto problému?
Děkuji, že jste to vydrželi až sem.

<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 0   ¤


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist