Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 09:22:55 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Zahraniční stanice
UPC direkt - pro a proti  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
01.01.2004 22:06 • Honza
Jsem předplatitel UPC direkt. Uvažuji o tom zbavit se ho a mít větší programovou volnost a neplatit měsíčně skoro 700Kč! Nechtěl bych ale pořád někde honit kodované stanice, když už pominu fakt, že to stejně není moc legální.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 3   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
V tom případě ti nejspíš vyhov ...  
02.01.2004 07:55 • gespa
V tom případě ti nejspíš vyhoví Astra1 (19.2°E), kde je hodně něměcky mluvících stanic a občas i solidní filmy i seriály (RTL2, Pro7, VOX, Kabel1, SAT1, RTL,...) navíc na některých regionálkách (např. BR Alpha, HR, ale i dost dalších ...) a i na některých běžných stanicích (např. XXP, Arte, ...) běží často celkem zajímavý věci ve stylu Discovery, Spektra či Animal, samozřejmě POUZE v němčině.
-
Taky tady jede nějakej ten hudební kanál (něměcká verze MTV, MTV2POP, VIVA, VIVA Plus), jestli jsou dobrý, toť ovšem otázka, každej máme trochu jinej vkus... A dál tady jedou i nějaký ty sportovní (Eurosport a DSF v němčině a Motors TV v angličtině a fránině). A potom tady ještě jede i to docela solidní (z obecného pohledu) péčko - Free XTV.
-
No a na FTA anglány je zatím asi nejlepší Astra2 s Eurobirdem1 (28.2°E+28.5°E) - což jsou z hlediska příjmu jedna družice/pozice. Najdeš tady TCM, POP (dětský kanál), Extreme Sport, Reality TV, Performance, Classic TV, Euronews v angličtině (kromě něj ještě i CNN a Sky News - ty jdou ale i na těch 19.2°E)... Mimo to odtuď budeš chytat ještě volný Óčko a když si tam vrazíš CzechLink kartu (jednorázová cena cca. 3.000,-Kč bez jakýchkoliv dalších měsíčních poplatků), tak ještě Primu, ČT1 a ČT2 v suprovní kvalitě (a pokud si budeš platit měsíčně - viz. níže, tak můžeš mít i tu Galaxii Sport).
-
Takže bych ti doporučil jako receiver něco s integrovaným dekodérem Sky Crypt (je to vlastně Cryptoworks na české prg. včetně dekódování té Free XTV). Já osobně bych doporučil asi Kaon XSC 320 AN (cena cca. 8.200,-Kč --- pokud bys chtěl i s možností vývodu do PC tzv. videolink tak počítej ještě o litr víc, někde na tomto webu jsou o něm nejmíň čtyři články - použij funkci "Hledat" na hlavní stránce).
-
Parabola by ti postačila i 80cm (cca. 750,-Kč), na ni potom dva konvertory na multifocus (cca. 220,- až 290,-Kč), přes přepínač DiSEqC pro dva LNB (cena cca. 420,-Kč). Jedním budeš koukat napřímo na těch 28°E a druhým šilhat na 19°E. Konvertory postačí i 0.6dB (550,- až 650,-Kč/kus) i když samozřejmě čím nižší šumové číslo tím líp (já osobně mám v oblibě Interstar 0.3dB cena okolo 890,-Kč/kus nebo Californii 0.5dB cca. 690,-Kč/kus), ale jak říkám i 0.6-tky postačí...
-
No a kdyby jsi zatoužil opět po Directu, tak si jen dokoupíš ještě jeden dekodér CryptoWorks (cena cca. 3.000,-Kč), zastrčíš ho do CI (Common Interface) v receiveru a šupneš tam novou UPC kartu. A až tě zase omrzí, tak už jen vytáhneš kartu a vrátíš jen kartu a pořád budeš mít ten "zbytek".
(Takhle můžeš UPC využívat jen když budeš mít peníze navíc a budeš je chtít utratit anebo sezónně, když není nic lepšího na práci anebo až slevní... Ale je docela dobře možný, že už se na ně kompletně vy....š)
-
Pokud člověk umí solidněji německy, tak jsou ty možnosti FTA příjmu něčeho zajímavějšího docela i rozumně slušný...
-
:good:
 
 
 
Díky gespa  
01.01.2004 23:07 • Honza
Díky, jsem v satelitech začátečník, takže každá rada pro mě dobrá. Jde mi hlavně o poslech stanic anglicky či německy. Nejlépe kde jdou nějaké filmy a nemusí to být zrovna poslední trháky. Chtěl bych taky zase chytat pár dobrých hudebních kanálů. A nějaké to péčko samozřejmě není také na škodu.
 
 
 
osobně jsem proti, ale není to tak jednoduchý...  
01.01.2004 22:33 • gespa
Programovou volnost budeš mít hned jak se zbavíš toho jejich Filípka a vyměníš ho za normální receiver, ovšem česky to na tebe nebude mluvit ani náhodou a pokud budeš chytat jen FTA, tak pořady typu Spektrum, Discovery, Animal či HBO nečekej...
-
Jediný co můžeš dnes u nás chytat oficiálně jsou totiž FTA stanice (pokud neumíš německy a jseš navíc zvyklej na Direct, Spectrum či Animal tak nic moc) a potom už "jen" CzechLink (ČT a Prima plus Óčko - to ale jede volně, a také Galaxie Sport, nutno ovšem spešl platit, což normálně obnáší něco kolem 200,-Kč/měsíc - teď byla nějaká předvánočka za 130,-Kč/měsíc) a potom ještě porno stanice Free XTV (nutno mít v receiveru vestavěn modul SkyCrypt -např. receiver Kaon XSC 320 AN- nebo si zakoupit samostatnej modul pro Free XTV - ceny okolo čtyř litrů myslím...).
-
Takže těžko budeš shánět náhradu za pořady typu Discovery, Spektrum, Animal či HBO. Přičemž HBO se dá lehce (alespoň pro většinu lidí) nahradit půjčováním DVD, ale ono v základu vlastně stejně není, takže to je trochu mimo mísu...
-
Na druhou stránku solit 700,-Kč za základ či 1.300,-Kč za komplet, to je dost hustý (a řekl bych, že nejen na naše poměry)...
-
:bad:
 
 
Celkový počet reakcí: 3 / zobrazují se: 1 ... 3

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist