Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 13:25:48 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Kabelová TV a IPTV
to premiumx a všetkým čo maju premiumX.  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
04.08.2004 17:10 • tomko
Chcel by som poradiť. Vcera som si kúpil premiumx a všetko ostatné používam motor dg h-h120 + konventor Invacom0,3dB. Práve v tom motore je problém. Keď som používal prei humaoňxovi5500-ke motor tak pri nastavovaní motora som použival češtinu a ta ako vieme potom pri názvoch satelitoch a pod. nevypisuje tie názvy (to som vtedy nevedel). Takže keď som dal premium tak síce astra a hotbird a sirius mi išli ale ostatné nie (humax ich mal tiež pomnované v zakl. menu a ostatne nie - preto som musel napisavať mená družíc). Tak ako teraz. Pán Hrubec mi to nastavil na tie pozície a preto mi to otáča správne na uvedené satelity a nesprávne na iné satelity. Ako ďalej? Ako sa to nastavuje. Ja som n začiatku zapojil ešte raz humika a v menu som som pri každej družici dal motor-vypnuto a nastavil som astru na prvú pozíciu. Ako ďalej? A ešte dve otazky:
1, Dá sa podla keys zlomiť aj mediaguard?
2, A prečo mi pri niektorých ukaže vysokú kvalitu a v "i-čku" (info o kanale) ukazuje že je free a nič sa nezobrazí?.
3, kde su podla vas nejaka www stranka o keys?
4, keď dám pri zadavaní kluča pre aktualny program tak potom tento kluč sa da do pamäte pre celý paket? Resp. pre celý system kódovania?
5, Ako sa vyvolava F3 ale F4 už v pamäťi iložene key a ako sa odskúšajú či ten alebo onen pôjde? Stlačením OK?
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 20   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
dík, skusím to ...  
10.08.2004 16:03 • tomko
dík, skusím to
 
 
 
ad. tomko  
10.08.2004 15:56 • Raul
K tomu okolo stránek: nechám to na tvojí úvaze, ale vzhledem k tomu že teprve začínáš, tak raději ne. Leda, že bys mohl pomoci s případnou konstukcí stránek toho webu (nick PremiumX žádá o pomoc právě s tímto).
K motoru, pochopil jsem, že pan Hrubec asi ve snaze ti co nejvíce ulehčit přechod z toho humaxe na premiumx teda něco (co se motoru týče na novém PremiumX) nastavoval. Problém je, že i ten motor má paměť na převolené pozice, které se teď s nastavenými v PremiumX tlučou - protože pan Hrubec to měl konfigurováno jinak než ty - logicky. Motoru i receiveru je jedno, jak se ta která družice jmenuje, hledá je pod čísly. Obě věci - motor i receiver aby si rozumněli musí myslet na stejné číslo :). Pokud ti to funguje, je dobře, pokud se to hádá je třeba motor zresetovat - podívej se do návodu, jak se to dělá - a pak instalovat znovu. Pokud je vše v pořádku, můžeš ručně nebo funkcí usals najít jakoukoli předvolenou družici - to už umíš a jde to že? A abys obsáhl všechno vědění o motorech s PremiumX, tak jsem ti radil ještě nastavit si od začátku ten hellas sat. Je úplně jedno pod jakým (volným) číslem ho v seznamu "antén" zadáš tj. změníš název "sat41" na HellasSat. To přece nic není, pak ale musíš přijít na to, jak aktivovat diseqc 1.2 pro tuhle "anténu" aby ses na tu pozici mohl ručně (ručním ovládáním z receiveru - nikoli na motoru) dostat. No task to jsem ti radil si procvičit. Jinak přeji mnoho úspěchů a věřím, že se za pár týdnů vypracuješ vlastními silami. Raul.
 
 
 
to raul  
10.08.2004 15:30 • tomko
prepáč že ťa ešte otravujem ale ešte jedná vec keď napr. dám eurobird (je v nastavení) tak akým spôsom dávaš do antene number? Ono ja mám problém v tom že som menil z humaxa na premium a motor bol nastavený inak (pozície) ako mi to nastavoval pán Hrubec. A ešte on to nastavoval podľa STABa a ja mám superjach dg120?
P.S.: inak to s tými stránkami a všetko okolo to je super a ja by som sa tiež zapojil - len moje chabé znalosti, no neviem :) A tak neviem či sa mam ohlasiť pri tom príspevku
 
 
 
Díky, skusím to! ...  
10.08.2004 11:44 • tomko
Díky, skusím to!
 
 
 
ad. Tomto. No řekl bych, že má ...  
10.08.2004 06:50 • Raul
ad. Tomto. No řekl bych, že máš stále s ovládáním toho receiveru problémy. Nejvážnější je ta hláška o plném disku, to bych řešil nejdřív. Zkus postup v tomto pořadí: 0. Odpojit koaxiál od paraboly. 1. Odpojit koaxiálVypnout síTóvým vypínačem, počítat do deseti, pak zase zapnout. Když to nepomůže 2. Natáhnout znovu firmware, když už to budeš dělat, daj tam rovnou aktuální verzi 1.36. Když to nepomůže 3. Rozdělat skříňku a podívat se na konektory HDD, zda jsou v pořádku. Dále zbývá už jen krajní možnost a tou je obnovit tovární nastavení (průvodce instalací). Přitom se ti ztratí všechna tvá nastavení družic favoritů atd.. Ale pro zprovoznění tvého HDD je třeba vyzkoušet vše. Ladění programů z družic prováděj výhradně v automatic search. Jen jednotlivé programy se tam (pokud je automatika nenajde) doťukají ručně - zadání frekvence, pol., SR a možno i pidů. Cvičným nastavením Hellas satu jsem myslel, aby ses prokousal nastavením družice od nuly, to znamená že nepřejmenuješ a neupravíš nějakou jinou přednastavenou družici, ale že změníš jméno třeba u sat40 apod. na Hellas sat - ten tam myslím přednastaven není, a programy z té družice nainstaluješ. Pakliže si to takto procvičíš, tak už se v tom začneš lépe orientovat. Možná by ti pomohlo, aby sis u všech družic vypnul usals - ta fuknce je někdy dost záludná, těch max. 20 použitelných družic lze (když to už umíš) nastavit v rozumném čase i bez použití usals (při instalaci). Až si nainstaluješ třetí, čtvrtou, pátou družici, tak už je to hračka. Holt začátky jsou těžké. Ale získáš při tom zručnost a budeš moci své problémy řešit sám, aniž bys potřeboval stálé a detailní rady ke všemu co děláš. Raul.
 
 
 
to Raul  
09.08.2004 19:48 • tomko
Ja som to začal nastavovať tak ako to má pan Hrubec - kúpil som od neho prijímač a ja som mal dovtedy iný prijímač (humax) a samozrejme iné nastavenia pozície. Zatial mi to ide (nastavené zatiaľ 6 pozíc) okrem 7E - ten stále robí "potíže". A stále nemôžem nastaviť NOVAtv (chorváts. kanál) tak mi pán Hrubec poradil že konventory si vyžadujú pootožnie o 3stupne doprava a že to pôjde. Inak čo si tým mysll ručné nastavovanie? Lebo som nastavoval všetko cez manual search (ale všetky kanály čo som mal nastavené pánom Hrubcom) a nastavovať ručne. A tým Hellas sat-om si myslel že mám zadať name satelite Hellas sat, potom nastaviť mnou požadovaný satelit a uložiť pod menom Hellas sat? A potom nejaký ďalší ale meno dať napr SAT62 a nastaviť ďalšiu družicu?
A najnovšie mi robí problém HDD - stále mi vypisuje že HDD is full ale USED sú 3% - potom naformátujem ale aj tak sa nedá nahrávať. HDD má seaget 120GB
Dík za info
 
 
 
ad. tomko: Ovládání motoru můž ...  
09.08.2004 08:52 • Raul
ad. tomko: Ovládání motoru může zpočátku působit potíže, než se prokoušeš obsahem menu a vyzkoušíš všechny možnosti. Pro procvičení si zadej (ručně) další satelit Hellas Sat (ten asi není přednastaven, aby sis vyzkoušel konfiguraci od nuly - na prázdné místo - ne místo nějakého jiného přednastaveného sat.). Já osobně nepoužívám vůbec funkci USALS, i když ji receiver i motor podporuje, mám nastaveno asi prostým diseqc 1.2 17 družic (pozic).
 
 
 
už to mám...(V.Hrubec )  
07.08.2004 19:32 • tomko
:D hurá už mi to ide, aspoň čo sa týka satelitov. Pan Hrubec, mohli by ste mi do pošty ešte povedať na ktorej stránke sa dajú nájsť podla Vás naj.. key. Lebo ja som ich našiel ale nie som si istý. A mohli by ste mi ak máte nejaký zoznam typov kódovania (ku ktorému programu patria - satelit, frekvencia). Ak sa to dá. Inak dostal info o LOH ktoré bude vysielať BSKY na interaktívnych kanáloch 1 až 5? Vďaka P.S.: inak premium je super prijímaž, som spokojny a tak som si odlepil ochrannú fóliu :D
 
 
 
Dnes som nastavoval asi 5hodín ...  
06.08.2004 19:46 • tomko
Dnes som nastavoval asi 5hodín. Najprv som v premium nastavil pozície satelitov (ale motor som dal disable), potom som zapojil humaxa. Nastavil som tam pozície motora(síce iba 13 družíc), ale take iste ako v premium. A potom som zapojil humaxa. Nastavil som od hotbird po telstar12 a fungovalo. A potom som skončil lebo som chcel nahravať na HDD. Tak potom uvidím či to pôjde aj potom. Ak to pôjde bude fajn. Tak potom by to znamenalo že v premium boli inak nastavené satelity (pozície - čísla satelitov) a to by možno bol kameň úrazu. Len ja som nastavoval satelit pomocou manual menu - a otačanie som dával adjust motor (dúfam že som to správne urobil :) ). Len stále nechápem prečo mi nenačítalo NOVA TV (chorvatsku stanicu), pričom kvalita signálu je cez 60%. Nemohol som nečo vypnúť. A Keď som chcel tuším Eutelsat W1 nastaviť, tak keď som zadal názov satelitu tak sa mi vypla kolonka na zadanie "1,2". Zatial dovi (resp. dopisania :) ).
 
 
 
@tomko  
06.08.2004 13:26 • vhr
Zdravím Vás, otázek je hodně, tak Vám asi odpovím souhrnně v mailu, dnes večer. Ano, přes satfinder, aspoň ten můj digitální Digisat Pro umím zresetovat motor. Mohu Vám jej půjčit, pokud jezdíte na Zlínsko, není určitě problém se domluvit. A mohl byste si odvést i pořádný motor - Stab H-H 100 či 120, nevím, jak velkou máte parabolu ;) Tabulku DisEqC obsazení družic Vám večer naskenuji a pošlu, a další info v mailu, teď spěchám, jsem na inetu jen na skok a ne ani u sebe. Zatím se mějte! V.Hrubec
 
 
 
ešte som chcel..  
06.08.2004 10:02 • tomko
pri nastavovaní satlitnej pozície mám isť do manualneho nastavenia (manual search) a nastaviť poziciu? alebo do automatického menu? Z tým nastavovaním pomocou humaxu aj to by šlo ale je tu jeden problém: Ako viete pri humaxovi pri prepise na iný názov satelitu v českom menu pri uložení zobrazi čiste pole (to som vtedy nevedel - pri nastavovní motora) a prepis som musel robiť preto lebo keď som dal napr. pozíciu pre sirius tak som ho dal v hlavnom menu , potom v ďalšom som ho tiež navolil a pri polednom menu , kde točím pomocou menu satelit v ponuke sirius nebol tak som musel ďať vlastný nazov. To však nebolo pri všetkých ale pokúsim sa. Včera som zadaval pozíciu (4 družice) otáčal a dnes robil zas neplechu. Aj v tom že DSF ukaže kvalitu signalu 75%, ukaže že je FREE a neukaže. Inak včera keď mi išla JOJka tak som nahral progam na HDD a je to super! P.S. tu tabulku by ste mi mohli poslať Ďakujem za trpezlivosť :D
 
 
 
to Hrubec  
06.08.2004 09:47 • tomko
nebudete mať najbližšie cestu do Žiliny? A nemate náhodou satfinder? Že vraj aj tým sa dá resetovať motor. Lebo som zistil že pri resete nedám na uplny vychod (fyzicka prekazka).
 
 
 
oprava  
05.08.2004 21:55 • tomko
vysvetlené to bolo takto (reset motora): "DG 120 vyresetujes s Humaxem nasledne:East limit(dojedes na konecnou pozici na east) - store,west limit(dojedes na konecnou pozici west)-store,a pak uz jen zadavas pozice druzic do pameti."
 
 
 
A nemal by som resetovať motor ...  
05.08.2004 21:44 • tomko
A nemal by som resetovať motor? Niekto na fóre mi povedal že resetuje sa to za pomoci humaxa tak že najprv motor dám úplne dolava dám store, potom doprava a store. Tomu som moc nepochopil. Mám to urobiť pre každú pozíciu?
 
 
 
teraz som k tomu zasadol a vše ...  
05.08.2004 21:39 • tomko
teraz som k tomu zasadol a všetko môžem robiť od začiatku!! Vypíše že otáča satelit ale pritom sa neotáča (vidím na satelit). Keby som ručne zdaval preferenčne kanály tak musím zadať PIDy? Dá sa nejako všetko vypnúť (nastavenia pozicií) a odznova začať. Ja to skúšam (v menu pre manualne nastavenie, v položke všade dám motor - disable) a keď nastavím astru, potom 16východne (eutelsat), to ešte ide. Ale keď už dám hotbird, naladím a skúsim nastavenie zatial všetkých troch tak prejde na astru a ostatné nie. Včera to fungovalo na všetkých 8 už nastavených pozícií. Čo sa týka motora, čo z tým čo mám? Teraz keď moja fin. situácia sa trocha napla by som si aj kúpil staba. No teraz to ešte chvílu idem skusiť. P.S. Nemáte niekde v elektronickej podobe postup pri nastavovaní motora? Možno všetko nastavovanie robím zle??!? Ak áno, poslali by ste mi ho na mail? A koľko stojí nový? ďakujem a idem sa trápiť
 
 
 
@tomko  
05.08.2004 20:18 • VHR
Zdravím, pokud se jedná o pakety Pay TV, tak hodně věcí (frekvence, programy, kódování) najdete zde na webu v sekci Magazín (druhá záložka zleva), pakety jsou popsány podrobně v článcích Platená televízia. Aktuální složení programů na družicích najdete v přehledech Družice (čtvrtá záložka zleva). Satelity Astra 2A a Eurobird mají opravdu jinou pozici, i na orbitu jsou trochu od sebe, tak na Premium X, který má nevídaný komfort 64 předvoleb pro satelity, jsou obě oddělené - na 28,2 a 28,5 stupňů východně, proto motor ještě trochu poskočí. Motor DG 120 (také jsem ho testoval s tímto receiverem) opravdu točí velmi rychle, přejíždí rychleji jako Stab, a tak se stane, že přejede, ale pak se hned vrátí a automaticky se dostaví na místě s největší sílou signálu. Už včera jsem Vám chtěl napsat, že místo Vašich potíží s DG 120 byste si mohl pořídit H-H 100 od firmy Stab a zapnout funkci USALS - a pak už byste nemusel nikdy ukládat družice do paměti motoru a byl bez problémů ;) Až budete zítra zase ladit svoje Premium, zavolejte mi, já si sednu před to své a určitě to společně nastavíme, podle mne to znevýraznění motorového pohonu má svůj důvod v referenčním nastavení Vašeho motoru, musí se dát jen jeden satelit na přepočítání, no podívám se na to, proč se na některé pozice nedostanete. Ještě k chorvatské Nově, ta je sice SCPC (sama na tr.), ale bez problému se mi načte, zadejte 11,357 H, SR 3348, FEC 3/4. PIDy (2240/2230) jsem nikdy nemusel zadávat. Přeji Vám, ať to úspěšně zlomíte :good:
 
 
 
ešte jednu vec..  
05.08.2004 19:41 • tomko
A ešte pre Eurobird a Astru , treba zadať rozdielne? Alebo stači len jeden pre oboje? Keď som , už na novo nastavených satelitných družiciach zadám tak sa stáva že dojde na správnu pozíciu a potom ešte trocha ide dolava potom doprava (ako keby doľadoval) je to v poriadku? Ďakujem
 
 
 
to V. Hrubec  
05.08.2004 19:37 • tomko
Z tým nastavovaním to robím ručne (i keď je trichu s tým práce - ale mňa to baví :) ). Ale je tu problém: napr. chcel som uložiť resp. nastaviť satelit atlanticbird3 a keď som nastavil (meno satelitu) tak po zadaní sa mi zhaslo "políčko" kde nastavujem na "1,2" (namiesto disable). Prečo? Všetky veci ako LNB type som dal Universal, a pod. Nechápem? Tak som musel "vytvoriť" satelit 12W a vtedy sa mi rozsvietilo. Keď som nastavil satelit tuším Amos a chcel som zadať frekvenciu kanálu NOVA TV tak mi nenašlo. Treba zadať PIDy? Čo sa týka odkódavania - tak budem skúšať. Ešte si to musím nechať "uložiť" lebo to potom asi bolo veľa informácií naraz :). Je niekde napísané že aký paket je na aký kanál, resp. na akú frekvenciu alebo niečo podobné? Lebo teraz keď nájdem nejaké kľuče tak neviem ku akému paketu patria. Jedine iba to že patria do napr. nagra, irdeto a pod. Dík za info
 
 
 
Ještě motor  
04.08.2004 23:45 • VHR
Řešil jsem podobný problém s motorem se zapsanými polohami od Humaxe, kdy neseděly družice a došel jsem k univerzálnímu řešení - vzal jsem si příručku - návod od motoru Stab H-H 100, kde je uložení motoru podle Stabu, který vymyslel USALS a má u Eutelsatu rozhodné slovo, a všechny receivery "natvrdo " předělávám podle tohoto nastavení. Tabulku kdyžtak naskenuji a pošlu... Tak mám HB na 1. pozici, Astru na 2. atd., a po připojení každého nového typu přijímače k testům opravuji pozice podle tohoto jednotného uložení. Je to dost práce, ale pokud používáte i u Humaxe settingy od různých lidí - od Xamuha, Pet 123, parabolafun apod., tak zjistíte, že nejsou jednotní, a tak to musíte občas zeditovat ručně v PC. Stejný problém jsem měl u Dreamboxu, i tady Likra čas od času měni nastavení - třeba rozdělil pozice 28,2 a 28,5E, a tak jsem musel znovu uložit novou polohu. U Dreamboxu se to nastavení dá zazálohovat a uložit a po načtení nového settingu doplnit, u Humaxu či Premium už se musí zapojit trocha více tvůrčí práce :) Prostě si pozice nastavte jednotně na obou přijímačích buď podle Humaxe anebo naopak podle Premia a příště už jen doplňujte vlastní setting o nové "přírustky".
 
 
 
@tomko  
04.08.2004 23:33 • VHR
Zdravím. Aspoň stručně, jinak zavolejte, rád poradím, budu-li vědět... ad1. Seca 2 na Italech i Španělech už dříve (v jednom případě nedávno, v druhém před časem) šla, teď nejde, je to otázka času a šikovnosti "upravovatelů", kdy se to objeví v Premium, nejčastěji se to přidává rovnou novým IMG souborech, i když už to taky pár krát vyšlo na ruských streánkách jako soubor pre-data. Ad2 - to FTA + vysoká kvalita - myslíte zřejmě kanály ve Sky It. na Hot Birdu - tam se kompletně nedávno změnily parametry transponderů a kanálů, po načtení se zapsaly nové , ale staré už v Premium zůstaly, smažte je, prosím. Znamená to, že stanice vysílá na tr., ale s jinými parametry (např. SID, SR, PIDy), ale už je z dřívějška načtená (nová se se "špatnými" neuloží). Ad3 - je jich dost, dejte google a typ kódu, anebo začněte na http://topsites.funfiles.tv/topsites.htm l :) . Ad4 - ano, pokud zadám zeditovaný klíč v prvním řádku volby modrého tlačítka F3 (Curent channel key edit) , pak platí pro ten jeden typ ( Key.No, CAS Index, PPID) klíče, což sice neznamená jeden program, ale zase na druhou stranu neznamená taky celého providera (třeba TPS...), pokud jej zapíšu na dalších řádcích Key edit postupně pro celý "paket" (postupně PPID, ID a Key), pak budu mít vyhráno. Ale jednodušší je poslat přes RS232 pomocí UpDown programu celou aktuální várku klíčů naráz (třeba z 6in1). Ad5 - ano, najedete si třeba při změně TPS po stisknutí žlutého F4 postupně od shora na řádky, stisknete OK a pokud naskočí obraz, máte vyhráno. A naopak i funkční klíče můžete zblbnout - navolíte špatný řádek, a back či exitem vyskočíte z té stránky, čímž se automaticky uloží tato varianta klíčů a pokud máte tmu, klíč nebyl ten správný.....
 
 
Celkový počet reakcí: 20 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist