Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 07.05.2024 - 15:59:23 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Kabelová TV a IPTV
dotaz k _PremiumX  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
16.08.2004 20:45 • Veronika
Ahoj, potřebuju od vás radu:Doma mám(v paneláku na balkoně)Philips od UPC, parabolu 90cm(vlastní) nastavenou kovovým držákem pevně na pozici Astry(paket UPC Direct.Plánuji skončit s UPC, vrátit Philips a koupit PremiumX 71000 PGU(příští týden pro něj jedeme).Ale potřebuji poradit které kvalitní natáčecí zařízení k němu dokoupit( konkrétní typ který používáte) a co dále ještě k přjímači dokoupit.A ještě jeden laický dotaz, natáčecí zařízení (motor) se namontuje k držáku,nebo je nutné koupit i nový držák.Díky za pomoc.Verča F.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 7   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
ad. Veronika 2  
17.08.2004 07:43 • Raul
Ještě k tomu příslušenství pro premiumx: uděláš dobře, pokud stávající výložník je třeba krátký, když si koupíš nový s co nejdelším ramenem nebo si ho necháš udělat na zakázku. To proto, že talíř, zvláště větší paraboly potřebuje místo - a pokud to budeš mít u zábradlí, tak to místo potřebuješ. Minimálně 50 cm - výložník, žárový pozink, třmen. Je výhodnější koupit výložník se třmenem na svislý sloupek zábradlí - stejný třmen jako na stožár, než se třmenem na zábradlí. Ale u vašeho balkónu to třeba nepůjde. Ale jde-li to, tak to připevni na svislý sloupek zábradlí a nikoli na vodorovné madlo. Dále si sežeň (abys mohla provádět update softu) sériový kabel 9 pin s koncovkami samice - samice. Není to už dnes příliš běžné zboží, takže budeš chvíli shánět. Pokud budeš mít receiver umístěn dost daleko od počítače tak přikup ještě prodlužovací sériový kabel 9 pin. Zapojení sériového kabelu je pin 2 křížem na pin 3, pin 3 křížem na pin 2, pin 5 napřímo do pinu 5. Pokud budeš chtít HDD, nekupuj ho přímo v prodejně sat. techniky ale zvlášť v obchodu s počítačovými komponenty. Dej přednost HDD značky Seagate, kapacita 120 GB (maximálně) 8 MB FLASH - to je důležité. Otáčky jsou vedlejší, bude to patrně dnes už běžnější 7200 ot.. Pro koupi HDD zvlášť je důvod v CENĚ HDD, který je u prodejců sat. vyššší než prodejců počítačů. Samotné umístění do receiveru zvládněš - s receiverem dostaneš jednoduché schéma - je součástí NÁVODU k použití - jak na to s vestavbou HDD. Jinak už nic z příslušenství není třeba kupovat, snad USB kabel na stahování nahrávek do PC. Raul.
 
 
 
ad. Veronika  
17.08.2004 07:19 • Raul
Za prvé: Umístění čehokoli na barák, který není tvůj musíš projednat s majitelem - v tvém případě družstvem, nejlepší bude, když budeš mít písemný souhlas. Někdy to nemusí být tak jednoduché, natož pak formalita - proto radím písemnou formu. Za druhé: Zásah do konstukce střechy nebo atiky je tím krajním řešení. Dříve je třeba prověřit, zda by parabolu nebylo možno umístit na k tomu určené konstrukce např. výložník na stávající anténní stožár. Do konstrukce ploché střechy se v žádném případě nezasahuje - umístí se trojnožka (ale ani to není ideální, zvlášť chceš-li mít motor). Za třetí: motor digipower má "nohu" kam se připevňuje parabola dolů - z čistě mechanického hlediska - teď myslím teoreticky je tato konstukce staticky a dynamicky výhodnější než noha nahoru. S kvalitou toho kterého diseqc motoru to však nemá co dělat. Já používám motor digipower, který utáhne průměr paraboly až 120 cm. Za čtvrté: pokud budeš kupovat parabolu k motoru, kupuj OFFSET minimálně průměr 100 cm, lépe 120 cm, materiál dural nebo hliník - žádné železo. Značky parabol gibertini, emme esse, fraccaro apod. Pokud máš výhled na východě po eurobird, pak to stačí - přicházíš jen o méně významné družice jako turksat, hellassat, europe star apod. Pokud by umístění na střeše mělo vyřešit jen tento problém, není to dle mě opodstatněné a spokojil bych se s oním omezeným výhledem a umístil natáčení na balkóně, jak to máš dosud. Výhodou je bezprolémový a jistý přístup kdykoli. A také menší namáhání větrem a jistější stabilizace polohy - pokud teda máš kvalitní zábradlí. Raul.
 
 
 
dotaz k_PremiumX  
16.08.2004 23:06 • Veronika
Díky za pomoc, snad to nějak zvládnem, jinak výhled máme od pozice Eurobird...dále celý jihozápad, západ, a sever.S tou východní stranou je problém, že je schovaná za zdí domu.Je možnost dát namontovat parabolu na střechu, bydlíme přímo pod ní, ale to prý chce povolení od družstva, protože panelák je družstevní(známí tvrdí,že je to jen formalita).Ještě se chci zeptat "k čemu" se dá na té střeše parabolu "přidělat".Střecha úplně rovná, je tam pouze "stožár" se společnou TV anténou.Na kolik tak může zhruba vyjít kč přidělání paraboly na střechu?Verča
 
 
 
inak pán Hrubec poslal som Vám ...  
16.08.2004 21:16 • tomko
inak pán Hrubec poslal som Vám ďakovný mail ;)
 
 
 
pán Hrubec predbehli ste ma, m ...  
16.08.2004 21:15 • tomko
pán Hrubec predbehli ste ma, máte rýchle prsty :D
 
 
 
NIe je nutný nový držiak ak je ...  
16.08.2004 21:15 • tomko
NIe je nutný nový držiak ak je v kolmom stave. Dobrý motor je STAB (pre tvoju 90-ku) a stačí ti STAB100. A k samotnému prijímačau nepotrebuješ už nič. Ak máš konventor, kábel, parabolu....už iba chuť do nového prijímača :D
 
 
 
@Veronika  
16.08.2004 21:13 • VHR
Zdravím, pro Premium X se mi osobně nejvíc osvědčil motor Stab H-H 100, i když je trochu dražší jak Superjack DG 120 či SG2100 aj., tak mne nikdy nezklamal a točil vždy tak, jak měl. Což jsem třeba o DGčku říct nemohl. Ale jiní mají třeba jiné zkušenosti. Motor se uchytí na stávající držák (doufám, že je na balkóně pevně uchycený a že parabola bude mít místo na vytočení do obou stran) a na "čep" motoru se nasadí parabola. Jo a nenapsala jste, zda je ofsetová, ale myslím si, že zřejmě bude. Pokud nebudete mít z mé odpovědi jasno, klidně se znovu ozvěte, tady na webu je dost lidí, kteří jsou fandové tohoto dobrého receiveru a rádi vám, stejně jako já, poradí. Mějte se fajn! V.Hrubec :good:
 
 
Celkový počet reakcí: 7 / zobrazují se: 1 ... 7

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist