Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 13:03:34 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Kabelová TV a IPTV
PremiumX7000P  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
25.09.2004 13:37 • Pavel
Prosím o radu.
V Channel editoru jsem upravil seznam transponderů, vymazal jsem všechny kanály s tím, že je znovu naladím a poslal jsem to do přijímače. Vše proběhlo jako vždy OK. Po zapojení ke koaxu a TV a zapnutí do sítě zůstává receiver v režimu boot. Je odvařenej nebo se s tím dá ještě něco dělat?

<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 6   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
Pokud nepomůže nic, je řešení, které zabere určitě  
28.09.2004 21:25 • zorbas
Principiálně triviální, ale v praxi bez vybavení nerealizovatelná metoda, a sice externí reloading flash. Prostě vyletovat paměť a nahrát do ni dump z funkčního stroje. Dělám to téměř denně u různých přijímačů. Na netu jsou tuny softů, přijímače se modifikacemi liší a lidi do nich zkoušejí nalít vše, co najdou, settingy nevyjímaje. Pokud tedy budete mít přijímač, který již přes PC opravdu oživit nepůjde, rád posloužím.
Poškození přístroje nehrozí, je to pro mne rutina. Neuznávám slovo neopravitelný přijímač.
 
 
 
OK, jsem rád, že jste to rozch ...  
27.09.2004 12:06 • vhr
OK, jsem rád, že jste to rozchodil! Mějte se fajn! :good:
 
 
 
to vhr  
27.09.2004 08:54 • Pavel
Mnohokrát děkuji za rady. Bylo to tím settingem. Se zaškrtnutou volbou "Emergency Mode" bylo možné nahrát jiný channel.bin a pak bylo vše OK. Dík.
 
 
 
Ano, emergency mod můžete jako ...  
25.09.2004 21:09 • vhr
Ano, emergency mod můžete jako poslkední záchranu zkusit. Vám to nyní havaruje na editaci kanálů. Možná se Vám pak podaří nahrát firmware a zpustit receiver s "továrním" resetem bez kanálů. Zkuste také nějakou starší verzi 1.19 anebo 1.23 a teprve po zprovoznění nahrát aktuální poslední verzi firmware. Jest-li starší FW nemáte, pošlu Vám jej na mail, není problém...
A až budete mít vše hotové a receiver buide v pořádku, podívejte se na "vadný" channel.bin. Pokud už máte v počítači Váš channel.bin soubor z dřívějška, doporučuji jej nejprve načíst do programu ChannelEditor, třeba verze 2.04 či 2.08 a uložit ho znova pod jiným názvem. A teprve pak tento upravený soubor teprve odeslat přes UpDown. Nebo jej poslat přes nižší verzi UpDownu (1.07, 1.04), anebo rovnou z toho ChannelEditoru.
Zřejmě se Vám bije starší setting s novým UpDownem, který má trochu jinou organizaci v ukládání souborů do receiveru, jak dřívější. Předpokládám, že tento setting jste vytvořil na svém receiveru a uložil jako PVR. Settingy pro F/C/CG jsou jiné a nefungují - kolidují s P/PGU receivery.
 
 
 
Problém je zřejmě  
25.09.2004 16:42 • Pavel
v souboru channel. FW šel nahrát bez problémů jak jste mě poradil ale po dokončení nahrávání se opět zobrazil boot a nic. Myslíte, že by šel nový channel.bin nahrát přes emergency mode? Při této volbě se totiž PC dotazuje na reset přijímače i když posílám channel.bin. Nevím jestli to mohu vyzkoušet.
Mnohokrát děkuji za Vaši předešlou odpověď.
 
 
 
Zkuste to takhle  
25.09.2004 15:58 • vhr
Myslím si, že to ještě půjde zachránit. Spusťte UpDown 1.21, při vytaženém (!) konektoru RS 232 dejte connect a send (poslat) aktuální PIMG_7000P_EU_V0141.BIN, který najdete pod záložkou Premium X, a až vás to vyzve k vypnutí receiveru, tak ho vypnětě a připojte konektor RS232 (sériový konektor). Po zapnutí receiveru a kliknutí v UpDownu na OK už by to mohlo znovu mazat flash a natáhnout kompletní firmware. Přeju, ať vám to vyjde...
 
 
Celkový počet reakcí: 6 / zobrazují se: 1 ... 6

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist