Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 07:58:58 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Kabelová TV a IPTV
Nastavení USALS  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
02.11.2004 14:08 • Amigo
Můžete mě někdo, prosím, poradit, jak nastavit USAL na PX? Díky
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 4   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
Natáčení s funkcí usals můžeš ...  
03.11.2004 10:50 • Raul
Natáčení s funkcí usals můžeš použít pro přednastavené družice ( v menu jsou to "antény"). Když máš aktivovanou usals, jen změna čísla antény (tj. družice) např. v menu automatického ladění způsobí přetočení na příslušnou pozici. Když usals aktivováno není, musí být povoleno pro konkrétní "anténu" použití diseqc 1,2; pozici pak musíš najít ručním posouváním v menu automatic search - přehodíš družici na tu právě hledanou, ponecháš všude nuly (v pozici družice) a použiješ šipky na DO pro rotaci). Pokud jsou problémy s příjmem některých pozic, bude lépe usals nepoužívat a spolehnout se jen na diseqc 1,2. Pozice je potřeba hledat ručně postupným pootáčením pomocí DO od pozic již zachycených. Bude dobře si třeba předem spočítat, kolik asi stupŃů od "0" na stupnici diseqc motoru mám např. na hispasat rotovat, tj. kolik bych měl mít naproti zobáčku na stupnici diseqc motoru. Na to existují programy i web stránky, kde jde tento výpočet realizovat. Musíš jen vědět svoji zeměpisnou pozici (postačí na stupně a jedno des. místo). Jinak jsou problémy v krajních pozicích způsobeny většinou chybnou svislostí výložníku, na kterém je uchycen motor.
 
 
 
To Amigo  
03.11.2004 10:23 • Vláďa
Amigo, koukám, že máme stejné problémy :) Včera jsem se taky pokoušel naladit Hispat, ale neúspěšně...Raule, jak si "aktivuji pozici" jakékoliv družice?
 
 
 
To Raul  
03.11.2004 10:16 • Amigo
Díky Raule, čekal jsem, kdy se tu oběvíš, vždy nám všem pomůžeš!!! No uvidíme, chtěl jsem to zkusit hlavně kvůli Hispasatu, který tam nemůžu dostat. Ale myslím si, že to spíše bude tím, že anténa s motorem nejsou dobře nastaveny. I když na Thoru mám signál ještě pořád dobrý. Naopak na opačnou stranu Eurobird v pohodě a Arabsat nemůžu dostat. Parabola 100cm.
 
 
 
Jde se do menu, vybere se usal ...  
03.11.2004 09:09 • Raul
Jde se do menu, vybere se usals, referenční družice (to je ta nejblíže tvé zem. délce, a do příslušných chlívků se zadá tvoje zeměpisná poloha. Referenční družice pro CR může být dle tvojí polohy 13e hotbird, 16e eutelsat , nebo 19e astra. Zvolí se v menu "přepočítat" (recalc) a je to. Natočení paraboly na jednotlivé pozice (které musíš mít aktivovány) se pak řídí v závislosti na nastavené poloze "referenční družice" samo - usals. Někdy je lépe (když se nedaří) usals vůbec nenastavovat a poice si vyhledat a uložit ručně. Raul.
 
 
Celkový počet reakcí: 4 / zobrazují se: 1 ... 4

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist