Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 13.05.2024 - 17:52:33 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Kabelová TV a IPTV
Kvalita signálu  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
12.11.2004 20:52 • IvoB
Kolik by měly ukazovat oba ukazatele signálu, aby naskočil obraz ? Instaluji nove PX7100PGU, LBN Interstar, parabola tutově na Astru, na analogu obraz jak víno, na Humaxu CR-FOX taky, na PX horní ukazatel ve čtyřech pětinách maxima, dolní ukazatel asi v polovině a obraz nikde. Parabola letitá z Amstradu 60 cm, zítra budu zkoušet metrovou..... Firmware původní 1.19 .
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 10   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
Vyřešeno  
27.11.2004 14:21 • IvoB
Takže to bylo vadným přístroje. Děkuji prodejci za promptní řešení ! (výměna).
 
 
 
Kvalita signálu 3  
15.11.2004 15:15 • IvoB
Díky všem za rady, po dohodě s prodejcem odesílám přístroj k reklamaci. Podám zprávu o výsledku. Zdravím. Ivo Bešťák
 
 
 
ad. IvoB  
15.11.2004 13:02 • Raul
Zatím žádný setting nedávej. Po dohovoru s prodejcem proveď update na 1.45 pro svůj model. Firmware stáhni ze stránky www.zotos.biz. Odtud si také stáhni všechny ostatní potřebné utility jako např. updown, channel editor, usb driver atd. pro svůj model PX. Programem updown a sériovým kabelem 9 pin o zapojení pin2 na pin 3, pin 3 na pin 2, pin 5 na pin 5 do toho nalej nový firmware. Pak si stáhni setting z přijímače do PC a podívej se na všechna nastavení (program channel editor) mohla být chyba tam, ale to už pak bude jedno - jen pro zajímavost. Nějaký setting pro PX najdeš na stránce http://kritters.amillo.net. Stejně ho ale trvale používat nebudeš. Jakmile ti PX umožní instalaci družice a uloží z ní programy, vytvoříš si pak svůj vlastní podle svého gusta buď přímo na obrazovce (DO) nebo v počítači a pak ho tam nahraješ.
Ještě tě musím upozornit na jedno úskalí: Jestliže tam máš opravdu staré firmware, např. 1.19 musíš použít utilitu updown 1.07 ! nejprve na nějakou vyšší meziverzi např. 1.30 - tuto starší verzi fw najdeš na kritters.amillo.net. V utilitě updown 1.07 musíš zaškrtnout možnost with monitor, vybrat "program" (přepínač) a soubor M******.bin, kde hvězdičky jsou nějaké znaky. Musí to být verze pro tvůj model!. Z verze 1.30 už je možno provést další update - a taky se to doporučuje - použít utilitu updown 1.21 a zase firmware pro tvůj konkrétní model PX - soubor firmware u vyšších verzí má v názvu pimg*****.bin a říkáme mu soubor "image" - obsahuje totiž kromě vlastního fw i aktuální klíče apod. Raul.
 
 
 
@Raul  
15.11.2004 10:32 • IvoB
Do menu pro napájení LBN jsem se dostal jen jednou a pak už bohužel ne - po zapnutí přístroje je na display "noCh" (což si překládám jako "žádný kanál k dispozici") a chce to celou instalační proceduru kterou se mi nedaří dokončit. Nicméně při jediné návštěvě toho menu bylo napájení zapnuto a dokonce implicitně i zvýšené pro dlouhý kabel. Diseqc je disabled, frekvence LBN jsou OK. Jinak zatím díky za rady a budu postupovat doporučeným postupem. Dotaz: kde najdu nějaký dobrý setting ?
 
 
 
ad. IvoB  
15.11.2004 09:14 • Raul
Nevím jestli je toto na reklamaci, velmi pravděpodobně je někde chyba v tvém nastavení nebo v softu, resp. settingu a nikoli ve stroji. Kontaktuj se na svého prodejce, zda můžeš sám provést upgrade firmware bez ztráty záruky. Měl by ti to dovolit, protože jinak máš PX s verzí firm. 1.19 na 2 roky jenom na ukazování a free programy + oficiální karty. Po přehrání firmware na nejnovější verzi zkusit znovu, popř. dohrát i funkční setting. Pakliže jsou parametry programu v pořádku, musí být v automatic search náhledové obrazovce vidět program (ze settingu - jak píšeš např. ZDF). Pak se proskenuje družice. Kuriózní a nepravděpodobnou příčinou může být vypnuté napájení LNB v menu PX nebo nastavení diseqc v menu když přijímáš jen jednu polohu, popř. špatně nadefinované pásmo high a low univerzálního konvertoru. - zkontroluj. Raul.
 
 
 
Kvalita signálu 2  
15.11.2004 07:37 • IvoB
Tak jsem tam, kde jsem byl. Po instalaci metrové paraboly jsou ukazatele na zhruba stejných úrovních jako u šedesátky. LBN OK, koaxiál OK. Parabola na Astry, jak jsem psal CR-FOX bez problémů. V Premiu se nedostanu přes úvodní instalaci, z jakékoliv úrovně mě BACK i EXIT vracejí až první instalačnímu obrazovce. PIDy, frekvence aj. tří předvolených stanic (ZDF, ARD, SAT1) jsou OK, nevím kde zkontrolovat FEC. Že je slabý signál to nepíše. Náhled obrazovky v automatickém ladění je černý. Automatické ladění nenaladí vůbec nic, ruční taky ne. Takže asi to vidím na reklamaci, škoda toho času který to zabralo a ještě zabere Firmware jsem kvůli záruce nepřehrával. Nepřehlížím nějakou naprostou kravinu ? (PS Nejsem profesionál, ale několik kompletů jsem již úspěšně instaloval...)
 
 
 
I když je BER na minimu tj 2-3 ...  
15.11.2004 06:37 • Raul
I když je BER na minimu tj 2-3% kvality, tak u PremiumX obraz je. Horní ukazatel (AGC) je celkem jedno co ukazuje, většinou je o kus lepší než BER, U kvalitních a silných signálů např. na hotbirdu je BER i o něco "delší" než AGC. Pokud se ti na obrazovce objevuje po navolení konkrétni stanice "poor signal" a přitom po stlačení info na DO tam máš dva zelené pruhy AGC a BER, budou chybné (neaktuální) PIDy. Nejjednodušší je znovu naladit danou družici. Raul.
 
 
 
ukazatel v polovině stačí  
13.11.2004 11:19 • bergen
Jestli máš signál jak popisujes tak je to celkem dost dobrý . Někdy se mi stává , že některé stanice na hůře přijímatelných stanicích ukazují hodnotu 3-6 % a přesto to stačí ( když jsou nomální klimatické podmínky). Podle mého názoru máš problém v správně nastavených hodnotách hledané stanice . ( někdy přednastavené hodnoty už nejsou aktuální a musíš si je upravit ) PX 7100 PGU , LBN Invacom uni 0,3dB ,Parabola 100Du Gilbertini
 
 
 
Na Premiu X PGU mi jedou v poh ...  
13.11.2004 10:53 • anonym
Na Premiu X PGU mi jedou v pohodě programy na min 25% (spodní lišta) a to i kodované.
 
 
 
I na tu šedesátku něco hrát musí  
12.11.2004 23:32 • zorbas
pokud je správné LNB (universal), což asi je, když hraje Fox. Zkus naladit ručně třeba 11837 H 27500 3/4 z Astry. Bez problémů musí jet paket ARD.
 
 
Celkový počet reakcí: 10 / zobrazují se: 1 ... 10

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist