Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 07.05.2024 - 06:50:02 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Přijímače a technika
rušení televizního signálu radiovým ...  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
08.04.2006 17:04 • jaracage
Mám takový problém - začalo v našem městě vysílat rádio Krokodýl a jelikož je 100 x silnější něž signál z našeho převaděče ve Velkém Meziříčí, ruší mi signál Novy (7.kanál) a Primy (23.kanál) ... Ostatní od 26.kanálu jsou OK! Co mám dělat ??? Používám klasické síto se zesilovačem od 6.-60.kanálu !!! Prosím poraďte mi, už jsem zoufalý !!!
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 6   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
Poraď mi konkrétní součástky ...  
09.04.2006 11:25 • jaracage
Komenski, děkuji Ti za radu, kterou mi bohužel nedali nikde v žádném televizním servisu v mém okolí a vždy mě jen odkázali na to, abych si stěžoval a stěžoval! Prosím Tě, mohl bys mi poradit konkrétní součástky (vyhýbku VHF/UHF + domovní zesilovač), které mi pomohou ??? Udělal jsem to, že jsem vypnul onen zesilovač na sítu a signál už není rušen, jen je slabý, tudíž by to chtělo zesílení ... Klidně mi napiš i na mail, budu rád, když mi někdo poradí !!! Koukal jsem na stránky Terozu a našel domovní zesilovače - bude mi co platný hned ten první 426, který zesiluje VHF + UHF a nebo co znamená u toho čísla 435 u UHF výkonový ??? A nikde jsem nenašel tu vyhýbku UHF/VHF ??? Kdybys věděl, odkud se to dá objednat, budu Ti vděčný celý život! :) A chci se ještě zeptat, nemůže být i nějaké rušení od vysílače CDMA, které mám asi 20 metrů nad sebou ??? Děkuji Ti ještě jednou ...
 
 
 
Žádné rádio nemůže rušit TV!!! ...  
09.04.2006 09:14 • Komenski
Žádné rádio nemůže rušit TV!!! Celý problém je JEN A JEN u tebe!! Tomu problému se říká zesilovač á la za málo peněz chci moc muziky. Stejně tak by ti ten tvůj "polský zázrak" zrušil blízký operátor GSM, CDMA a kdejaká vysílačka v netelevizním pásmu od 50 do 900MHz.
Řešení je velmi prosté - vyhoď onen zesilovač ze síta a místo něj dej jen tzv. symetrizační člen . Po této úpravě ti asi úrovně TV signálů nebudou stačit, takže si pořiď nějaký malý domovní zesilovač, který bude mít oddělené vstupy TVI, TVIII a UHF (např. Teroz, IVO Záborec - fuj reklama je zakázaná...). Signál ze síta pak musíš před zesilovačem vhodně rozbočit do vstupů TVIII a UHF (nejlépe výhybkou VHF/UHF, má nejmenší útlum). Vzhledem k tomu, že neznám úrovňové poměry, bude vhodné , aby zesilovač měl na vstupech možnost regulace úrovně (atenuátory), kterými si lze "pohrát" na nejlepší obraz.
Pokud si chceš vylepšit Novu, dokup si ještě nějakou malou anténku na III.TV pásmo (síto totiž ve III.pásmu, 6.-12.kanál, nemá téměř žádný zisk) a její koax dej do vstupu III.TV toho nového zesilovače a do vstupu UHF síto se symetrizačním členem.
Nerad se zastávám jmenovaných státních orgánů, ale jistě jsi z výše uvedeného pochopil, že kvůli tvého špatného zesilovače nebudou všichni skákat, jak pískáš ty.... sorry
 
 
 
nemusí být vina na straně vysílajícího  
08.04.2006 22:00 • jaroslav
poohlédni se u sousedů, nemají-li podobný problém, hledej řešení u sebe. Polské zesilovače v sítech jsou neselektivní a náchylné k přebuzení. Lze použít zesilovač odolnější proti přebuzení (třeba od Terozu. 6-60.k.), nebo zesilovač s menším ziskem či zařadit před zesilovaš zádrž pro FM pásmo. Sežeň solidního VF technika ve vašem okolí, takový ti určitě pomůže.
 
 
 
Ja som riesil nieco podobne as ...  
08.04.2006 19:27 • reno
Ja som riesil nieco podobne asi pred rokom.
Sraznost na Telekomunikacny urad. Odpovedali mi v zakonom stanovenej lehote 30 dni - bohuzial, odpoved pre mna priazniva nebola: Frekvencie a urovne signalu su v norme.
Problem sa vyriesil sam - radio zaniklo prv, nez som spustil druhe kolo stazovania sa. :)
 
 
 
No stížnosti jsem podal a vyšl ...  
08.04.2006 17:29 • jaracage
No stížnosti jsem podal a vyšlo to následovně * Rada pro rozhlasové a televizní vysílání - žádná odpověď, * Český telekomunikační úřad - žádná odpověď, * ředitelka rádia Krokodýl - žádná odpověď, * České radiokomunikace - odpověděli, ale prý je to v limitu (a to si stěžuje několik desítek lidí a nejenom já), * Ministerstvo informatiky - předali to ČTú ... Tak co si mám o našich úřadech myslet ???
*** řešili jste někdy něco stejného ??? ***
 
 
 
stiznost  
08.04.2006 17:11 • www.skystar.info
Pomuze jen stiznost ! Pomuze telekomunikacni urad ! Hodne stesti :)
 
 
Celkový počet reakcí: 6 / zobrazují se: 1 ... 6

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist