Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 23:46:33 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Technika - Škola
DVB-T v Bratislave?  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
30.04.2007 19:02 • Buddy
Zdravím vás!
Kúpil som LCD Samsung so vstavaným DVB-T prijímačom, ale napriek tomu že na analógovom prijímači (tiež vstavanom) chytím dokonale všetky stanice z Kamzíka, prehľadanie pásma pomocou DVB-T vyhľadávania nenašlo žiadny paket, nenaladilo vôbec nič!
Takže moje otázky: funguje reálne DVB-T v Bratislave v týchto dňoch? Ide vysielanie z Kamzíka alebo od inakadiaľ? (mám smerovú anténu nasmerovanú na Kamzík) Na ktorom kanáli sa vysiela DVB-T v Bratislave? (mám tam aj manual search...).
Díki moc za odpovede!
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 11   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
ad Jaga  
05.05.2007 19:07 • anonym
Správaš sa ako urazený chlapec. Pýtal osm radu keď som to nevedel naladiť, dostal som ju.
Potom som napísal môj názor na kvalitu, na ktorú si zareagoval radami - aj keď som vtedy žiadnu radu nežiadal, bol to len môj názor na kvalitu DVB-T v Bratislave. Ak si mi radil na môj názor, potom sory asi som to celé naozaj nepochopil...
Ak sa cez 1 kanál vysiela 9 programov a štvorčekuje to a niekto mi radí vymeniť anténu, potom neviem kde je chyba...
Ad Myshoh: díki moc za ponuku, ale myslím že to netreba skúšať, v TV určite neni chyba ak digitálne vysielanie štvorčekuje...
Ešte raz opakujem: mám stabilný signál 95 percent (nehýbe sa to ani dole ani hore), bit error level: 0, takže v príjme neni určite chyba. Ak na 82cm obrazovke vidím na jednom vysielaní štvorčeky a na inom nie, potom je to len baudratom, ničím iným...
 
 
 
set-top  
04.05.2007 12:41 • myshoh
Mne ide Kamzik na vlastne vyrobenú izbovú anténu perfektne cez set-top box. Ak chceš, vyskúšame môj set-tob box u teba, ak dáš na seba kontakt. Potom sa uvidí, či je chyba v TV.
 
 
 
...ty vlastne radu nepotrebuje ...  
04.05.2007 08:36 • jaga
...ty vlastne radu nepotrebujes. Vsak ty vsetko vies! ...naco sem pises?
....sory za radu....
 
 
 
Ad: Berto a Jaga  
03.05.2007 20:42 • anonym
Myslím že nemám problém ani v televízore (nové LCD HD ready, na Astre u kanálov ktoré majú dobrý baudrate vidím aký fantrastický obraz to má) ani v majiteľovi (práve naopak, až keď som si kustomizoval prijímač a povypínal všetky digitálne "vylepšovače" obrazu a pod. - som dosiahol naozaj výborný obraz), takže som sa dosť urazil ;) .
Ak vysielanie štvorčekuje tak že pri statickom obraze je to OK a keď sa obraz "pohybuje", rozštvorčekuje sa to totálne, potom si myslím že hovoriť o zlom TV alebo blbom majiteľovi TV je buď neznalosť digitálneho vysielania a kompresie alebo veľmi zlý žart...
Ad: Jaga: ak mám kvalitu signálu stále 95 percent a priamu viditeľnosť na Kamzík, potom asi nebude problém v anténe, že?!? :D Keby som dal "aktívnu" anténu (predpokladám že to bolo myslené ako anténa s nejakým zosilovačom) tak by som mal už taký silný signál že by to TV určite nezvládol. V lokalite kde bývam je skôr problém so silným signálom ako slabým... Dobrá rada nad zlato...
Inak, nemyslím si že zlepšia baudraty keď prestane pokusné vysielanie: kapacita kanálu je konečná, momentálne sa tam vysiela 9 programov, čiže si myslím že kapacita je využitá na 100,0 percent, ciže ak by sa mal zvýšiť baudrate, museli by nejakú stanicu vyhodiť alebo spustiť ďalší kanál. A keďže sa nikde neuvádza minimálna kvalita signálu DVB-T, potom budú určite šetriť a baudrate nezvýšia. Lebo pozerateľné to je, povinnosť zo zákona si splnili, takže kde je chyba?!? :(
Na Slovensku sa prepečie omnoho viac vecí ako je štvorčekovanie obrazu. STV ktorá vysiela zo zákona povinne má stále nedostatok peňazí, tá vyšší baudrate financovať nebude a súkromné stanice asi najskôr až potom čo budú počúvať sťažnosti od ľudí.
Ale odkedy mám UPC direct, je mi jasné že ľudia kašlú na kvalitu. Kvalita veľa UPC kanálov je otrasná (ČT je veľmi zlé, Prima skoro nepozerateľná - až tak že vypadáva dokonca teletext!), UPC s tým nič nerobí, ľudia možno šomrú ale platia ďalej. Kvalita DVB-T v Ba je rádovo lepšia ako UPC, takže pochybujem že by sa s tým niečo v dohľadnej dobe robilo...
 
 
 
Podla mna treba este pockat. Z ...  
03.05.2007 09:38 • jaga
Podla mna treba este pockat. Zatial bezi len pokusne vysielanie. Po roku 2012,ked by sme mali prejst na celoplosne dvb-t , budu musiet zvysit vykon. PS. Je dobre mat aktivnu antenu.
 
 
 
Ad:sklamanie  
03.05.2007 09:20 • berto
to môže byť spôsobené aj nekvalitným televízorom. Veľa z nás čumí na nálepky po televízore, ale čo v skutočnosti dokáže pozná málokto. Porovnávacie testy v časopisoch sú tak jedna vec a realita doma druhá. Niekedy ani nejde o peniaze, ale o neznalosť majiteľa.
 
 
 
Makoniec sklamanie...  
02.05.2007 22:59 • Buddy
Update po 2 dňoch pozerania DVB-T:
sklamanie na celej čiare, štvorčekuje jak sviňa!!! Pozeral som teraz JOJ, Celebrity camp a keď sa tam menil celý obraz, tak sa to brutálne rozpadalo na štvorčeky. Keďže Samsung TV majú všeobecne zlý zvuk, kvalitu zvuku si nedovolím posúdiť, ale aj tam mám pocit že nič moc, zaregistroval som v tichých pasážach "digitálne mutovanie", čiže vypnutie zvuku v najtichších pasážach.
Takže sa nemení môj názor na digitál: nič moc, žial... :(
 
 
 
Díki moc!  
30.04.2007 22:17 • Buddy
Díki moc, anonym!
Už mi to ide! Chyba bola v tom že som mal digitálny satelit (ktorý mám prakticky stále zapnutý kvôli UPC Direct kde je takmer všetko čo ma zaujíma) naladený na 67. kanál, takže sa to s DVB-T vysielaním rušilo. Preladil som si satelit na 60. kanál a ide to úplne nádherne, kvalita signálu 95 percent! Takže ešte raz díki moc! ;)
Dokonca som za tú chvílu začal pochybovať ktorý signál na LCD-čku je lepší. Analóg som doteraz na CRT televízore považoval vždy za najlepší, keďže jedine z analógového vysielača ide signál v plnej PAL kvalite, bez kompresie (aj káblovka má väčšinu programov preberanú zo satelitov, čiže komprimovaný signál). DVB signál je komprimovaný v nie veľmi šťastnom kódovaní MPEG-2.
Ako sa mi za tú necelú pol hodinu zdá, je kvalita asi vyrovnaná, lebo zasa v LCD sa analógový signál určite kým príde na "obrazovku" zdigitalizuje, takže už to nie je originál PAL kvalita (a potom samozrejme ešte rozpočíta na rozlišovačku konkrétneho LDD, čiže ďalšia strata kvality).
Asi zrejme má momentálne bratislavský DVB-T ešte dobrý baudrate na kanál, lebo mi oba obrazy idp približn rovnako - analógový je trochu "menej ostrý" a digitálny zasa trochu štvorčekuje - neviem čo je lepšie... Uvidím časom, DVB-T má výhodu jedného kanálu navyše...
Al mám možnosť výberu, to je skvelé, ešte raz díki... :good:
 
 
 
Este jedna mala technicka pozn ...  
30.04.2007 20:54 • anonym
Este jedna mala technicka poznamka: niektore prijimace maju oddelene vstupne konektory pre anteny pre analog a digital prijem. Mas zastrcenu antenu pre DVB-T v tom spravnom konektore ? Ak mas priamu viditelnost na Kamzik, musis to chytat doslova "na kus drotu".
 
 
 
DVB-T v BA ma dva vysielace. J ...  
30.04.2007 20:51 • anonym
DVB-T v BA ma dva vysielace. Jeden je na Kamziku, druhy na Technopole. Zavisi na tom, kde si. Ja chytam Technopol, vcelku v pohode. Na Kamzik nevidim, takze neviem.
Frekvencie:
Kamzik aj Technopol vysielaju na 66. kanáli - frekvencia 834 MHz
 
 
 
skus madarov tych chytiš aj v ...  
30.04.2007 19:13 • anonym
skus madarov tych chytiš aj v riti
 
 
Celkový počet reakcí: 11 / zobrazují se: 1 ... 11

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist