Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 22:52:05 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

CZ/SK stanice
Čo sa deje s UPC Direct?!??!?!  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
29.05.2007 22:08 • Buddy
Čo sa do pr... deje s UPC Direct?!? Nielenže majú hnusné baudraty na ktoré sa nedá pozerať, ale v poslednej dobe začali dokonca ignorovať vysielanie 16:9 na ČT!!! Nestalo sa mi to dnes prvý krát (Všechnopárty) že bolo origimál vysielanie ČT 16:9 a na UPC sa vysielalo 4:3!!! Platím im nehorázne peniaze každý mesiac a zhoršujú služby?!? Prečo sa mám pozerať na poštovú známku namiesto normálneho obrazu?!? - z bokov pásy lebo vysielajú 4:3 a zvrchu a zospodu pásy lebo to je vysielanie 16:9!!! Otrasné!!!
Asi ich fakt zruším keď mi skončí viazanosť! Včera som otočil parabolu na Czech-link a bol som šokovaný aký úžasný obraz som tam mal! Normálne som si odvykol od dobrého obrazu keď pozerám UPC! Hnus!!!
Ja byť na mieste ČT, tak si definujem minimálny baudrate zabezpečujúci obraz ktorý nie je hanba a ostatné podmienky (napr. aby zachovávali 16:9), inak by som im prestal dodávať signál. A som zvedavý kto im bude platiť keď tam nebudú české stanice! Snáď by sa potom spamätali!
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 32   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 2

 
Ďakujem,  
19.06.2007 19:49 • Buddy
som rád že si ma vážiš! :D
 
 
 
:D:D:D:D  
19.06.2007 16:30 • anonym
ty si kral buddy :)
 
 
 
Buddy: Proboha, radši už toho ...  
11.06.2007 16:36 • Amos
Buddy: Proboha, radši už toho necháme - ty nemáš ani potuchy o čem mluvíš. Až potkáš někoho, kdo rozumí konstrukci televizorů a vysílání tv signálu, tak ho popros, ať tě vysvětlí alespoň základy. Pak snad?? nebudeš vykládat takový nesmysly. Takže definitivně končím, tohle nemá vůbec žádnou cenu.
 
 
 
Dúfam naposledy...  
10.06.2007 22:57 • Buddy
ti odpovedám lebo stále viac dávaš najavo ako sa v tom absolútne nevyznáš, mýliš si dojmy s pojmami a demagogizuješ:
1. ja som hovoril že CRT má negatívne zdravotné účinky, ty si mi oponoval, tak som ti dal príklad a ty si to demagogicky otočil na vzdialenosť od TV. Ak niekto len trochu droguje, neškodí si lebo má menšie následky a neskôr umre a ten ktorý veľa droguje, škodí si lebo má väčšie následky? Aby si rozumel čo chcem povedať, to že z väčšej vzdialenosti menej bolia oči znamená že CRT nemá negatívne dôsledky? :(
2.
Ad čierna plocha: každý LCD sa dá nastaviť, z fabriky je to "vyhulené" aby to "dobre hralo" aj na káblovke kde je hnusný obraz. Ja som si na svojom znížil podsvietenie, znížil jas a trochu kontrast a čiernu mám čiernu. Pritom mám úplne v pohode jas aj kontrast - obraz je jasnejší a kontrastnejší ako na starom TV, nijako sa necítim vďaka tomu obmedzený že mám tmavý alebo nekontrastný obraz.
Ak to má niekto vyhulené a zapnuté všetky turbo-, mega- giga- hyper- funkcie LCD, potom to samozrejme žiari jak blázon. Druhá vec je že CRT obrazovka sa vypaluje, tým pádom treba stáe počas životnosti pridávať jas a potom čierna je omnoho šedšia (bledšia) ako na LCD ktoré sa takto nevypaluje...
Ad štvorčeky: nikdy si nepočul že kvalita niečoho (či už audia albo videa) sa vidí až na kvalitnom komponente? 99 percent dnešných signálov sú digitálne, čiže hlavne MPEG (či už satelit, alebo DVB-T), stratová kompresia u mpegu sa prejavuje štvorčekmi. Dnešné štúdiá sú tiež digitálne, dnes je všetko o mpegu. Žial vidno to aj na TV vysielaní: ešte na starom (CRT) TV, analógovom príjme z analógového vysielača Kamzík som videl pri rýchlych scénach na TV JOJ brutálne štvorčeky na 12-ročnom TV, ale nie preto lebo ten TV bol zlý ale preto že TV JOJ zjavne štvorčekovanie už má v signále ktorý ide zo štúdia. Myslím že Bratislavčania ktorí prijímajú obraz JOJ z Kamzíka mi dajú za pravdu.
Takže to že na CRT štvorčeky nevidíš neni tým že CRT je lepšie ale preto že to tam nemáš šancu zbadať:
1. body na CRT nikdy nie sú také ostré a presne ohraničené ako na LCD (lebo tam body nie sú ohraničené ale vykresľuje ich lúč ktorý nikdy ni je dokonale bodový, čiže vždy vic-menej čmuha na tienidle obrazovky), na LCD sú jasne definované body, s presnými hranami a vždy dokonale ostré
2. CRT obrazovka má vždy (niektoré viac a niektoré menej) zotrvačnosť, takže veľmi rýchle deje (napr. aj štvorčekovanie) tam nezbadáš lebo je to v "omáčke" zloženej zo zotrvačnosti a súčasnej hodnoty signálu. Dnešné LCD sú rýchle (dnes bežne pod 5ms), takže takú rýchlosť bežná CRT obrazovka so svojou zotrvaťnosťou nezvláda...
Takže mrzí ma to, ale: 1. argument vzdialenosť - demagógia, 2. argument - štvorčekovanie - skôr argument o kvalite (rýchlosti odozvy TV) LCD ako argument o jeho nekvalite.
:bad: :bad: :bad:
 
 
 
Ano, uzavřeme to. Nemá to toti ...  
10.06.2007 19:36 • Amos
Ano, uzavřeme to. Nemá to totiž cenu - ty uvádíš, že tě bolely oči u počítače, ale už neřekneš, z jaké vzdálenosti se díváš na monitor a z jaké na televizi.
Nejsem žádný zastánce nějaké technologie, ale stačí si dát vedle sebe slušnou CRT třeba za pouhých patnáct tisíc a LCD třeba za šedesát nebo klidně za víc. Rozveď signál a porovnej černou plochu a rychlý pohyb (třeba tenis nebo hokej). Rozdíl vidí naprosto jasně každý, kdo není slepý. Plazma je někde mezi tím.
Ale už končím - tebe nic nepřesvědčí, máš prostě špicu televizi. Budiž ti přáno.
 
 
 
to Amos  
10.06.2007 14:12 • Buddy
Ano, budeš prekvapený, videl. Živím sqa totiž počítačmi a prichádzam s projektormi do styku, mám prehľad. Poznám typy od kedysi stotisícových medelov až po dnešné drahé aj komerčné (a videl som projektory aj v hifi štúdiách). Ale mať doma zariadenie kde treba spraviť tmavú komoru ak chceš pozerať TV a mať iný obraz keď vyjde slnko spoza mraku ako keď bolo pod mrakom (lebo iné osvetlenie miestnosti), to je naozaj to prave orechové. Ale asi len pre Teba... :(
Ja som nehovoril že Ty si hovoril o obrazovke 104cm. Ake zjavne si nepochopil že mne ide o vývoj. Dnes sa asi málo kto uspokojí s TV o uhlopriečke 56 alebp 63cm keď si kupuje nový TV (resp. domáce kino), takže treba zobrať do úvahy reálnu realitu a nedržať sa starých technológií.
Okrem toho mám na kvalitu iný názor, videl som vedľa seba kvalitný CRT TV a LCD rovnakej značky (v jednej značkovej predajni) a môžem povedať že LCD malo lepší jas a kontrast a živšie farby (čím ale netvrdím že LCD má vo všeobecnosti lepší obraz, chcem len povedať že LCD má minimálne toľko výhod ako nevýhod oproti CRT). Už sa teším ako mi teraz "odhalíš tajomstvo" že CRT bolo určite zle nastavené a LCD dobre. Nebolo to v tom, mám to overené.
A keď chceš príklad komu uškodili CRT TV, som tu hneď ja: ako som povedal, živím sa počítačmi. Najprv som vymenil CRT monitor za LCD v robote, potom doma a nakoniec som kúpil LCD TV a môžem Ti povedať že sa mi (dokázateľne) zlepšil zrak a menej ma bolia oči. Ak ma po celom dni pozerania na CRT monitor boleli oči, určite to nebolo preto že to CRT pozitívne vplývalo na môj zrak...
Ale už sa nechcem s tebou hádať, už sa teším ako zasa prídeš s novými "super" argumentami prečo je CRT najlepšie a prečo sú blbci všetci čo kupujú LCD. Budem rád keď túto tému uzavrieme, myslím že sme si vedomí výhod aj nevýhod, nemá zmysel plakať nad rozliatym mliekom a plakať nad CRT technológiou, dnes sa svet uberá iným smerom.
Inak, táto téma je o problémovom UPC direct, nie o téme CRT versus LCD...
 
 
 
Buddy: Ty si opravdu vzácnej p ...  
10.06.2007 07:22 • Amos
Buddy: Ty si opravdu vzácnej případ. Viděl jsi vůbec někdy současný projektory? Určitě ne, jinak by jsi nemohl hovořit takový nesmysly a mluvit o projektorech před dvaceti lety. Nech si v nějakým hifistudiu pustit kvalitní projektor (kvalitní! a tudíž i dosti drahý - to je odpověď i na to, proč není projektor v každé domácnosti) a potom teprve mluv. Vždyť ty vůbec nevíš, jaký blbosti píšeš.
Nikdy jsem nepsal o CRT obrazovkách 104cm a víc, to jsi zase překroutil, co jsem napsal. Samozřejmě že CRT televize váží víc i s menší obrazovkou než LCD. To ale nic nemění na tom, že kvalitou je stále nedostižně daleko před LCDéčkem - na tom nic nezměníš ani ty :D
A ty zdravotní důsledky. Ano, CRT vyzařuje záření, ale znáš někoho, kdo z toho onemocněl? Já ne a to jsem na světě už nějaký pátek.
Takže příště, než něco začneš psát, zajdi se podívat ne do Datartu a podobných prodejen, ale do nějakýho kvalitního studia a promluv si s někým, kdo tomu rozumí. Nesmíš věřit všemu, co se píše v počítačových časopisech.
Ať Ti to superextra HDready LCDéčko pěkně ukazuje a krásné pokoukání na to množství stanic, které vysílají v HDTV :D
 
 
 
projektor?!?  
09.06.2007 17:23 • Buddy
No tak s tým projektorom, to si to vážne trafil kliniec po hlavičke!
V živote som nevidel horší obraz ako z projektorov, aj drahých a dobrých. Vidno že si veľký odborník ak dávaš projektor kvalitou nad LCD! :D Keby naozaj boli projektory také dobré ako hovoríš, už by boli dnes v každej rodine! Táto technológia tu bola dávno pred plazmami a LCD, ja si to pamätám už asi 20 rokov že projektory sa ponúkali v katalógoch a veľtrhoch ako náhrada CRT TV! A keďže ich dodnes skoro nikto nemá aj napriek tomu že ceny dnešných projektorov rapídne klesli, asi o niečom svedčí. A tak isto že prakticky úplne zanikli projekčné TV ktoré sa reálne vyrábali a boli na trhu. Dnes už nikde nie sú vidno.
Toto všetko je iste preto lebo projektory majú super kvalitný obraz! Že? :good: Zamyslíš sa občas kým niečo napíšeš?!? :D
Hovoriť dnes o CRT televízoroch je ako chváliť elektrónky - z dôvodu že mali vysokú prebuditeľnosť a mäkký príjemný zvuk (rozumej skreslenie druhou harmonickou ;) ) . Skús vyrobiť CRT TV 16:9 s uhlopriečkou povedzme 104cm, potom si pozri váhu, rozmery, spotrebu a pod. A nehovorím o zdravotných dôsledkoch - vyžarovaní a blikaní obrazu... Výborná volba, naozaj! ;) Len treba spraviť stavebné úpravy na byte aby udržal tú váhu a objednať si žeriav ktorý doručí TV k zákazníkovi... :good:
 
 
 
Plazmy se samozřejmě vyrábí i ...  
09.06.2007 15:58 • Amos
Plazmy se samozřejmě vyrábí i ve vyšším rozlišení, stejně jako LCD. Tím, že končí LCDéčka, jsem myslel současné technologie (třeba podsvícení) - ne LCD jako takové. Ceny za plazmy jsou samozřejmě vyšší, stejně tak i spotřeba ale pokud to někdo myslí s obrazem vážně, vždy dá přednost plazmě nebo kvalitnímu projektoru. Stačí se na LCD a plazmu podívat nezaujatě. Ovšem nejlépe u někoho doma, ne v prodejně, kde svítí zářivky a rozvod signálu bývá všelijaký (vím z vlastní praxe).
Ale ať se nám to líbí nebo ne, nejlepší obraz, zejména co se týče vykreslení detailu, přirozené podání barev, reakci na rychlý pohyb nebo zobrazení černé, mají stále "staré" CRT televizory. Samozřejmě kvalitní.
 
 
 
Dnes začalo vypadávať UPC Direct...  
08.06.2007 22:04 • Buddy
Super, ešte mi dnes začal vypadávať UPC direct, pozeral som ČT1 (13. komnata...) a naraz to začalo vypadávať. Signál - kvalita aj sila OK, žiadne výkyvy, takže chyba na strane poskytovateľa. Pretočil som parabolu na Czech-link a všetko ide perfektne.
Super, stále lepšie.
Myslím že UPC by si mohlo dať nový slogan: "Viac výpadkov a nižší baudrate - len u nás!"
Super... :bad:
 
 
 
to: Amos  
07.06.2007 20:57 • Buddy
No prišiel som na to z parametrov ;)
Staršie plazmy mali okolo 800X500, nové majú okolo 1024Xneviem koľko.
Moje LCD 82cm Samsung (čiže kvalita ale žiaden highend) má 1376X768, full HD LCD musia mať 1920X1080 - tam je to dané "normou" full HD.
Takže netreba tu vnášať "citové argumenty" keď matematika a parametre nepustia...
O tom že sa plazmy prestávajú vyrábať som počul, nedám zato ruku do ohňa, ale naozaj výroba je drahá a ak sa človek pozrie na sortiment predajní TV, jasne tam prevládajú LCD.
O ukončení výroby LCD som zasa ja nepočul a prax (stále viac modelov LCD TV) mi to nenaznačuje...
Spotreba samozrejme neni rozhodujúci argument, ale bežný človek to berie do úvahy, práve kvúli zvyšovaniu cien energie.
Konkrétne som mal na výber nasledovné:
LCD s rozlišovačkou 1376X768 s analóg tunerom, DVB-T tunerom za cca. 30 tisíc
alebo
Plazmu 800X500 so spotrebou o 100W vyššou, bez DVB-T tuneru za vyše 35 000 Sk.
Tak čo by ste si vybrali Vy?!?
Myslím že nie som sám kto (by) sa rozhodol pre LCD...
 
 
 
Buddy: Nevím, kde jsi přišel n ...  
06.06.2007 21:37 • Amos
Buddy: Nevím, kde jsi přišel na to, že kvalitní plazma má malý rozlišení, nebo že se přestávájí plazmy vyrábět. Podívej se na novou sérii plazem od Pioneeru. Naopak dosavadní technologie LCD se přestávají vyrábět a pomalu se přechází na jiné. Dosavadní LCD se ve všech směrech ukázaly jako slepá ulička. A ohánět se spotřebou (byť zdražování ČEZu je na zabití) mě taky nepřijde jako to pravé ořechové. Ano, plazmy mají vyšší spotřebu než LCD, ale vždy je něco za něco. Přijde mi to, jako by si někdo chtěl pořídit šestiválec o velkém obsahu a přitom se snažil mít malou spotřebu - tohle nefunguje. Buď na to mám se vším všudy, nebo do toho nejdu.
 
 
 
reakcie  
02.06.2007 18:41 • Buddy
Ad: Dauphin: presne, moja reč. UPC sa snaží znížiť štvorčekovanie nižšou rozlišovačkou, ale moc sa im nedarí. Obraz napr. na Discovery (čo mi dnes udrelo do očí) je ako žalúzie, zložený z hrubých (naozaj zial možno 2cm hrubých) zvislých pásov. Tak malá rozlišovačka naozaj potom neštvorčekuje, lebo stále je zložená zo štvorčekov... :(
Ad:Amos: to fakt nechápem o čom píšeš! Nikto tu nehovorí že LCD má geniálny obraz, my tu len píšeme že máme kvalitné HD ready LCD TV aby niekto nenapísal že máme zlý obraz kvôli tomu že máme starý a nekvalitný TV.
A čo navrhuješ? Vrátiť sa k CRT TV ktoré nemôžu mať veľké rozmery, majú obrovskú váhu, vyžarujú a blikajú? Alebo je lepšie mať plazmu rozlišovačky 800X500 (co je dnes bežné, len najnovšie a najdrahšie už majú 1024) čo nedosahuje ani rozlišovačku 50 rokov starej PAL normy (!!!) ktorá má 625 riadkov?!?
Okrem toho, počul som že plazmy sa už prestávajú vyrábať, kvôli vysokým výrobným nákladom, kvoli menšej životnosti, nižšej rozlišovačke a vyššej spotrebe ako LCD.
Tak potom o čom píšeš, poznáš nejakú kozmickú technológiu ktorá vyrieši všetky problémy dnešných TV a má dokonalý obraz?!?
Mimochodom, ak si zapnem nejaký napr. dobre natočený koncert na 3sat-e ktorý vysiela naozaj kvalitne, nemám pocit že LCD nemá dobrý obraz. Sledujem to so zatajeným dychom! Samozrejme z rozumnej vzdialenosti, zo 40cm štvorčekuje aj HD obraz...
 
 
 
Pokud někdo tvrdí, že LCD tele ...  
01.06.2007 21:14 • Amos
Pokud někdo tvrdí, že LCD televizor je špička, tak vůbec neví, o čem mluví. Z LCD (ani toho nejdražšího) nikdy nedostaneš přirozené barvy, černou opravdu černou a pohyb bude stát vždycky za prd - i bez UPC! To je prostě dané touto technologií a nikdo s tím nic nenadělá. A když někdo tvrdí, že má kvalitní LCDéčko, protože má mimo jiné HDready, tak to už člověk neví, jestli se má smát nebo brečet.
Neargumentujte kravinama. O kvalitě vysílání UPC nemluvím, to si musí každý rozhodnout sám - pokud se mě kvalita nelíbí, prostě UPC odhlásím a hotovo.
 
 
 
SORRY  
01.06.2007 12:03 • Dauphin
ZA PREKLEPY V PRISPEVKU, PISAL SOM RYCHLO A BOL SOM VYTOCENY :mad:
 
 
 
Drahy poldo  
01.06.2007 11:59 • Dauphin
neposielaj ludi k ocnemu, a ak tomu co produkuje UPC hovoris super obraz tak si polutovaniahodny pripad. Mam UPC aj SKY link a Czech link a kvalita posledne dvoch menovanych je omnoho vyssia ako u upc. prepni ct1 na UPC a hned potom na ct1 cez czech link a ak nevidis rozdiel tak toho ocneho naozaj potrebujes, toboz ak mas 82 LCD ako aj ja (sustred sa po prepnuti napr na roymayanu plochu okolo loga tel. stanice). Nizka prenosovka, priserne velka kompresia, plochy s podobnou farbou zlocene s 2cm stvorcekov, horsie jak 500Megovy divx. A pri rychlych scenach ani nehovorim, toto nevidi len slepy. A nepresviedcaj nikoho ze zrovna u teba je to super, technicke parametre vysielania nepustia - U NIKOHO! Okrem toho aj SKY a CZ link je bieda v porovnani s inymi (napr aj nemeckymi FREE to air) programami ale je to aspon dostacujuce na to ze to nekvalitou vylozene neotravuje ako je tomu u UPC(ja este pouzivam upscaling na 1080 ktory mi umoynuje moj HD satak). A pre Buddyho : Ak je to preavda(dnes to musim checknut) tak to uz je fakt spat na stromy. Ale niet divu vsak si zober co dorobia s HBO ktory uz par rokov v USA vysiela v HD. Oni to drbnu do SD, odrezu kraje na 4:3, pripadne pusia tenku knedlicku(ta sa da na mojej telke zoomovat a potom to budi dojem 16:9 ale ta kvalita....) a nakoniec to odvisielaju tak ako mame moznost vidiet. A toto folaju domace kino - UPLNE BEZ HAMBY! Potom clovek prepne trebars na FTA PRO7 HD a chce sa mu plakat.
 
 
 
tak,tak..má pravdu predseda... ...  
31.05.2007 19:58 • anonym
tak,tak..má pravdu predseda...
 
 
 
pre všetkých anonýmov  
31.05.2007 18:57 • poldo
Hošani k očnemu chodte vy, ja mám super obraz, a LCD a plazmu som si nekupil teraz , mam tieto telkáče preto lebo mám kvalitný HD sat.prijmač, takžé viete čo, skočte si všetci na vtákov a nepíšte k....iny jak male deti a sa sťažujete, nikto vám nekáže platit UPC, ked sa Vám nepáči tento provider chodte na Digi alebo aj do riti.Ubožiaci budu tu plakať aký majú obraz, neplaťte UPC a pozerajte volne programy. :mad: :bad: :bad: :bad:
 
 
 
tak,tak veru ...  
31.05.2007 18:26 • anonym
tak,tak veru
 
 
 
len tak dalej hlupaci si vzdy ...  
31.05.2007 11:39 • anonym
len tak dalej hlupaci si vzdy kupia lcd a plazmy na upc a cz - sk programy :D :D :D
 
 
Celkový počet reakcí: 32 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist